Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Κίνα αρνείται να παραδώσει τα δεδομένα για τα πρώτα 174 κρούσματα Covid 19 στο Wuhan

H Κίνα αρνείται να παραδώσει τα δεδομένα για τα πρώτα 174 κρούσματα Covid 19 στο Wuhan
Η απροθυμία της Κίνας να παράσχει τα δεδομένα αυξάνει τις ανησυχίες πολλών ξένων κυβερνήσεων και επιστημόνων σχετικά με την έλλειψη διαφάνειας για την αναζήτηση της προέλευση της πανδημίας.
Σχετικά Άρθρα

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Κίνα επιχείρησε να παραπλανήσει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ισχυριζόμενη ότι η πανδημία COVID-19 ξεκίνησε στο εξωτερικό και όχι στην Κίνα.
Σχεδόν στα περισσότερα μέσα ενημέρωσης έχουν στοχοποιήσει το στρατιωτικό εργαστήριο ιολογίας του Wuhan.
Με βάση νεότερες πληροφορίες της Wall Street Journal αναφέρει ότι ο ΠΟΥ πρέπει να «φτάσει στον πυθμένα» της προέλευσης του ιού ωστόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν έφθασε ούτε στην επιφάνεια.
Συγκεκριμένα, η ομάδα επιστημόνων και ερευνητών αποκλείστηκε από τις κινεζικές αρχές ώστε να μην έχουν πρόσβαση σε κρίσιμα δεδομένα για τα πρώτα 174 κρούσματα που σημειώθηκαν στην Κίνα.
Οι ερευνητές του ΠΟΥ ζήτησαν τα στοιχεία αλλά οι κινεζικές αρχές λόγω της έλλειψης διαφάνειας, "αρνήθηκαν" να παράσχουν στην ομάδα των ερευνητών τα απαραίτητα δεδομένα σχετικά με τις πρώτες υποθέσεις Covid-19 που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις έρευνες.

Το επίκεντρο της διαμάχης είναι ο ακόλουθος ισχυρισμός:


Οι κινεζικές αρχές απέρριψαν τα αιτήματα για παροχή στοιχείων για τα πρώτα 174 κρούσματα Covid-19 που είχαν εντοπιστεί στην αρχική φάση της επιδημίας στην κινεζική πόλη Wuhan τον Δεκέμβριο του 2019.
Η Κίνα παρείχε τις δικές της «περιλήψεις» των δεδομένων, αλλά όχι τα ίδια τα δεδομένα.
Όταν υποβλήθηκε αίτημα για πρόσβαση στα πρωτογενή υποκείμενα δεδομένα, οι κινεζικές αρχές απέρριψαν το αίτημα και προφανώς αυτό γεννά πολλά ερωτηματικά.
Ένας ερευνητής του ΠΟΥ τόνισε σε μια δήλωση προς την WSJ ότι η πρόσβαση στα πρωτογενή δεδομένα είναι τυπική, αλλά δεν τηρήθηκε σε αυτήν την περίπτωση.
Μας έδειξαν μερικά παραδείγματα, αλλά δεν είναι το ίδιο με όλα αυτά, κάτι που αποτελεί τυπική επιδημιολογική έρευνα, δήλωσε ο Αυστραλός μικροβιολόγος Dominic Dwyer για το ταξίδι και τα ευρήματα του ΠΟΥ.

To Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας κάτι κρύβει....

Μέχρι στιγμής η κινεζική πλευρά και το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας που κυβερνάει την χώρα, δεν έχει ακόμη σχολιάσει και πιθανότατα θα απορρίψει τους ισχυρισμούς.
Ενώ η ομάδα του ΠΟΥ δήλωσε αρχικά ότι ήταν "εξαιρετικά απίθανο" ο κορωνοϊός να προήλθε από το Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan ωστόσο πολλοί πιστεύουν ότι το ταξίδι του ΠΟΥ ήταν δημοσίων σχέσεων με την Κίνα.
Σε τελική ανάλυση, αυτή η τελευταία αποκάλυψη, έρχεται να αποδείξει γιατί ο δυτικός κόσμος είναι καχύποπτος με τους κινέζους.
Η απροθυμία της Κίνας να παράσχει τα δεδομένα αυξάνει τις ανησυχίες πολλών ξένων κυβερνήσεων και επιστημόνων σχετικά με την έλλειψη διαφάνειας για την αναζήτηση της προέλευση της πανδημίας.
Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι θέλει να δει δεδομένα που βασίζονται στην έρευνα του ΠΟΥ
Ωστόσο για μια ακόμη φορά το μυστήριο παραμένει καθώς η Κίνα απέρριψε το αίτημα να δώσει τα πρωτογενή στοιχεία για τα πρώτα 174 κρούσματα στο Wuhan, απλά παρέδωσε κάποιες περιλήψεις που κρίθηκαν ανεπαρκείς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης