Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το State Department «στοχοποιεί» το Ινστιτούτο Ιολογίας του Wuhan για τον Covid 19 για 3 λόγους

Το State Department «στοχοποιεί» το Ινστιτούτο Ιολογίας του Wuhan για τον Covid 19 για 3 λόγους
Γιατί το αμερικανικό State Department στοχοποιεί το Ινστιτούτο Ιολογίας του Wuhan για τον κορωνοιό ή Covid 19;
Σχετικά Άρθρα

Το Ινστιτούτο Ιολογίας του Wuhan θεωρείται ως το σημείο μηδέν του Covid 19 με βάση την προσέγγιση του αμερικανικού State Department μετά από έρευνα μηνών γύρω από το πιο φλέγον ζήτημα του πλανήτη.

Τι αναφέρει το State Department των ΗΠΑ;

Για περισσότερο από ένα χρόνο, το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (Κ.Κ.Κ.) απέτρεψε συστηματικά μια διαφανή και διεξοδική διερεύνηση της προέλευσης της πανδημίας COVID-19, επιλέγοντας αντ 'αυτού να αφιερώσει τεράστιους πόρους για εξαπάτηση και παραπληροφόρηση.
Σχεδόν δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει.
Οι οικογένειές τους αξίζουν να γνωρίζουν την αλήθεια.
Μόνο μέσω της διαφάνειας μπορούμε να μάθουμε τι προκάλεσε αυτήν την πανδημία και πώς να αποτρέψουμε την επόμενη.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν γνωρίζει ακριβώς πού, πότε ή πώς ο ιός COVID-19 - γνωστός ως SARS-CoV-2 - μεταδόθηκε αρχικά στους ανθρώπους.
Δεν έχουμε αποφασίσει εάν το ξέσπασμα ξεκίνησε μέσω επαφής με μολυσμένα ζώα ή ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος σε εργαστήριο στο Wuhan της Κίνας.
Ο ιός θα μπορούσε να είχε προκύψει φυσικά από την ανθρώπινη επαφή με μολυσμένα ζώα και εν συνεχεία να εξαπλωθεί ως μια φυσική επιδημία.
Εναλλακτικά, θα μπορούσε να έχει προκληθεί από εργαστηριακό ατύχημα να εξελίχθηκε σε ασυμπτωματική λοίμωξη και ακολούθως να μετατράπηκε σε θανατηφόρο νόσο.
Επιστήμονες στην Κίνα έχουν ερευνήσει κορωνοιούς που προέρχονται από ζώα υπό συνθήκες που αύξησαν τον κίνδυνο τυχαίας και δυνητικά ακούσιας έκθεσης.
Η θανατηφόρα εμμονή του Κ.Κ.Κ. με μυστικότητα και έλεγχο έρχεται σε βάρος της δημόσιας υγείας στην Κίνα και σε όλο τον κόσμο.

Οι 3 ενδείξεις για την προέλευση του κορωνοιού

1) Ασθένειες που προκλήθηκαν στο Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan (WIV):
Η αμερικανική κυβέρνηση έχει λόγους να πιστεύει ότι αρκετοί ερευνητές στο Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan αρρώστησαν το φθινόπωρο του 2019, πριν από την πρώτη εντοπισμένη περίπτωση της επιδημίας, με συμπτώματα που συνάδουν τόσο με το COVID-19 όσο και με τις κοινές εποχιακές ασθένειες.
Αυτό εγείρει ερωτήματα σχετικά με την αξιοπιστία του δημόσιου ισχυρισμού στο Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan ότι υπήρχε «μηδενική μόλυνση» μεταξύ του προσωπικού και των μαθητών που σχετίζονται με το SARS-CoV-2 ή το SARS.
Οι τυχαίες λοιμώξεις στα εργαστήρια έχουν προκαλέσει αρκετές προηγούμενες εκδηλώσεις ιών στην Κίνα και αλλού, συμπεριλαμβανομένης της επιδημίας SARS το 2004 στο Πεκίνο που μολύνθηκαν εννέα άτομα, σκοτώνοντας έναν.
Το Κ.Κ.Κ. απέτρεψε ανεξάρτητους δημοσιογράφους, ερευνητές και παγκόσμιες υγειονομικές αρχές να πάρουν συνέντευξη από ερευνητές στο Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ήταν άρρωστοι το φθινόπωρο του 2019.
Οποιαδήποτε αξιόπιστη έρευνα για την προέλευση του ιού πρέπει να περιλαμβάνει συνεντεύξεις με αυτούς τους ερευνητές και πλήρη ιστορικό της προηγουμένως αναφερόμενης ασθένειάς τους.

2) Έρευνα στο Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan:

Ξεκινώντας τουλάχιστον το 2016 - και χωρίς καμία ένδειξη διακοπής πριν από το ξέσπασμα του COVID-19 - οι ερευνητές του Ινστιτούτου ιολογίας του Wuhan πραγματοποίησαν πειράματα που αφορούσαν το RaTG13, τον κορωνοϊό από νυχτερίδες που αναγνώρισε το Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan τον Ιανουάριο του 2020 ως το πλησιέστερο δείγμα για τον SARS-CoV-2 (96,2% ομοιότητα)
Το Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan έγινε το επίκεντρο της διεθνούς έρευνας κορωνοϊού μετά το ξέσπασμα του SARS το 2003 και έκτοτε μελέτησε ζώα, συμπεριλαμβανομένων ποντικών, νυχτερίδων και άλλων.
Το Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan έχει δημοσιεύσει ρεκόρ διεξαγωγής έρευνας «gain-of-function» για τη δημιουργία ιών.
Ωστόσο, το Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan δεν ήταν διαφανές ή συνεπές σχετικά με το ιστορικό του σχετικά με τη μελέτη ιών που μοιάζουν περισσότερο με τον ιό COVID-19, συμπεριλαμβανομένου του «RaTG13», που προήλθε από δειγματοληψία από ένα σπήλαιο στην επαρχία Γιουνάν το 2013, αφού αρκετοί ανθρακωρύχοι πέθαναν από ασθένεια τύπου SARS.
Οι ερευνητές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας πρέπει να έχουν πρόσβαση στα αρχεία των εργασιών του Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan για νυχτερίδες και άλλους κορωνοϊούς πριν από το ξέσπασμα του COVID-19.
Ως μέρος μιας εμπεριστατωμένης έρευνας, πρέπει να έχουν πλήρη περιγραφή του γιατί το Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan άλλαξε και, στη συνέχεια, αφαίρεσε τα διαδικτυακά αρχεία της εργασίας του με το RaTG13 και άλλους ιούς.

3) Μυστική στρατιωτική δραστηριότητα στο Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan:

Το απόρρητο και η συγκάλυψη αποτελούν συνήθη πρακτική για την Κίνα.
Εδώ και πολλά χρόνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκφράσει δημόσια ανησυχίες σχετικά με το παρελθόν της Κίνας στα βιολογικά όπλα, την οποία το Πεκίνο δεν έχει τεκμηριώσει ούτε αποδείξει, παρά τις σαφείς υποχρεώσεις της βάσει της Σύμβασης για τα βιολογικά όπλα.
Παρά το γεγονός ότι το Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan παρουσιάζεται ως πολιτικός θεσμός, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σοβαρές ενδείξεις ότι έχει συνεργαστεί σε δημοσιεύσεις και μυστικά έργα με τον στρατό της Κίνας.
Το Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan έχει συμμετάσχει σε διαβαθμισμένες έρευνες, συμπεριλαμβανομένων πειραμάτων σε πειραματόζωα, εκ μέρους του κινεζικού στρατού τουλάχιστον από το 2017.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλοι δωρητές που χρηματοδότησαν ή συνεργάστηκαν το Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση να καθορίσουν εάν κάποια από τις χρηματοδοτικές έρευνές μας διοχετεύτηκαν σε μυστικά κινεζικά στρατιωτικά προγράμματα.
Οι σημερινές αποκαλύψεις αγγίζουν μόνο την επιφάνεια αυτού που εξακολουθεί να είναι κρυμμένο μυστικό για την προέλευση του COVID-19 στην Κίνα.
Οποιαδήποτε αξιόπιστη έρευνα για την προέλευση του COVID-19 απαιτεί πλήρη, διαφανή πρόσβαση στα ερευνητικά εργαστήρια στο Wuhan, συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεων, των δειγμάτων, του προσωπικού και των αρχείων τους.
Όσο ο κόσμος συνεχίζει να καταπολεμά αυτήν την πανδημία - και καθώς οι ερευνητές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ξεκινούν το έργο τους, μετά από καθυστερήσεις άνω του ενός έτους - η προέλευση του ιού παραμένει θολή.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να κάνουν ό, τι μπορούν για να υποστηρίξουν μια αξιόπιστη και εμπεριστατωμένη έρευνα, συμπεριλαμβανομένης της συνεχούς απαίτησης διαφάνειας εκ μέρους των κινεζικών αρχών.
Stadeparmemt_BN.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης