Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυξάνονται οι θάνατοι από τα εμβόλια της Pfizer σε Νορβηγία, ΗΠΑ – H Batwoman στο Wuhan υπαίτια για τον Covid19;

Αυξάνονται οι θάνατοι από τα εμβόλια της Pfizer σε Νορβηγία, ΗΠΑ – H Batwoman στο Wuhan υπαίτια για τον Covid19;
Αυξάνονται οι νεκροί από εμβολιασμό ειδικά στις μεγάλες ηλικίες - Τι συμβαίνει στην Νορβηγία;
Σχετικά Άρθρα

Πληθαίνουν οι νεκροί από εμβολιασμό ειδικά στην Νορβηγία η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή όπως αναφέρει και το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας.
Με βάση τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν πεθάνει από τον εμβολιασμό 55 άνθρωποι στις ΗΠΑ και 29 άνθρωποι στην Νορβηγία όλοι τους πολύ μεγάλη ηλικίας.
Εν μέσω αυξανόμενων αιτημάτων για να ανασταλεί η χρήση εμβολίων κατά του Covid -19 με βάση το mRNA που παράγονται από εταιρείες όπως η Pfizer, ιδίως μεταξύ ηλικιωμένων, η κατάσταση στη Νορβηγία έχει κλιμακωθεί σημαντικά καθώς έχει τώρα καταγράψει συνολικά 29 θανάτους μεταξύ ατόμων ηλικίας άνω των 75 ετών από την στιγμή που έκαναν το πρώτο εμβόλιο.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, αυτό προσθέτει έξι νέους θανάτους στον αριθμό των γνωστών θανάτων στη Νορβηγία και επίσης μειώνει την ηλικιακή ομάδα με όρια τα 80 έτη.
Μέχρι την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021, το εμβόλιο των Pfizer / BioNTech ήταν το μοναδικό διαθέσιμο εμβόλιο στη Νορβηγία και «όλοι οι θάνατοι συνδέονται με αυτό το εμβόλιο», δήλωσε η Νορβηγική Υπηρεσία Φαρμάκων σε γραπτή απάντηση στο Bloomberg στις 16 Ιανουαρίου 2021.
«Υπάρχουν 13 θάνατοι που έχουν αξιολογηθεί και γνωρίζουμε άλλους 16 θανάτους που αξιολογούνται αυτήν τη στιγμή», ανέφερε ο οργανισμός.
Όλοι οι αναφερόμενοι θάνατοι αφορούσαν «ηλικιωμένους με σοβαρές βασικές διαταραχές», ανέφερε.
Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν βιώσει τις αναμενόμενες παρενέργειες του εμβολίου, όπως ναυτία και εμετό, πυρετό, τοπικές αντιδράσεις στο σημείο της ένεσης και επιδείνωση της υποκείμενης κατάστασής τους.
Η Νορβηγία προσαρμόζει την πολιτική της για τους ηλικιωμένους και αδύναμους ανθρώπους μετά τους θανάτους που συνδέονται από εμβόλια COVID-19.

Τα εμβόλια επικίνδυνα για τους ηλικιωμένους

Η εμπειρία της Νορβηγίας αναδεικνύει μια νέα πραγματικότητα, όπως αναφέρει και ο νορβηγικός τύπος τα εμβόλια Covid-19 μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνα για τους πολύ ηλικιωμένους και άρρωστους….
Η Pfizer και η BioNTech συνεργάζονται με τη νορβηγική ρυθμιστική αρχή για τη διερεύνηση των θανάτων στη Νορβηγία, δήλωσε η Pfizer σε μια δήλωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
«Ο αριθμός των περιστατικών θανάτων μέχρι στιγμής δεν είναι ανησυχητικός και σύμφωνα με τις προσδοκίες», δήλωσε η Pfizer.

Epoch Times: Στις ΗΠΑ έχουν πεθάνει 55 άτομα από τον εμβολιασμό


Ωστόσο, δεν είναι μόνο η Νορβηγία, καθώς το The Epoch Times αναφέρει ότι πενήντα πέντε άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες πέθαναν μετά τη λήψη εμβολίου COVID-19, σύμφωνα με αναφορές που υποβλήθηκαν σε ομοσπονδιακό σύστημα.
Έχουν συμβεί θάνατοι μεταξύ ατόμων που τους χορηγήθηκαν τα εμβόλια των Moderna και Pfizer-BioNTech, σύμφωνα με τις αναφορές.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ασθενείς πέθαναν εντός ημερών από τη λήψη εμβολίου COVID-19.
Ένας άντρας, ηλικίας 66 ετών στο Κολοράντο, είχε υπνηλία και έμεινε στο κρεβάτι μια μέρα μετά τη λήψη του εμβολίου της Moderna.
Νωρίς το επόμενο πρωί, την ημέρα των Χριστουγέννων, «ήταν ακόμη στο κρεβάτι ξαπλωμένος, χλωμός, μάτια μισοάνοικτα και αφροί έβγαιναν από το στόμα», αναφέρει η έκθεση VAERS.
«Δεν ανέπνεε και δεν είχε σφυγμό».
Σε μια άλλη περίπτωση, ένας 93χρονος άνδρας στη Νότια Ντακότα έλαβε το εμβόλιο Pfizer-BioNTech στις 4 Ιανουαρίου περίπου στις 11 π.μ.
Περίπου δύο ώρες αργότερα, είπε ότι ήταν κουρασμένος και δεν μπορούσε να συνεχίσει τη φυσιοθεραπεία που έκανε.
Μεταφέρθηκε πίσω στο δωμάτιό του, όπου είπε ότι τα πόδια του τα ένιωθε βαριά.
Λίγο αργότερα, σταμάτησε να αναπνέει.
Εκτός από τους θανάτους, οι άνθρωποι έχουν αναφέρει 96 απειλητικά για τη ζωή συμβάντα μετά από εμβολιασμούς COVID-19, καθώς και 24 μόνιμες αναπηρίες, 225 νοσηλείες και 1.388 επισκέψεις στα επείγοντα των νοσοκομείων.

Τι γίνεται στο Ισραήλ

Το Ισραήλ, το οποίο ισχυρίζεται υπερήφανα για τη μεγαλύτερη προσπάθεια εμβολιασμού στον κόσμο (το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού που εμβολιάστηκε), αλλά όπως αναφέρει η RT, τουλάχιστον 13 Ισραηλινοί έχουν βιώσει παράλυση του προσώπου μετά τη χορήγηση του εμβολίου Pfizer Covid-19.
Να σημειωθεί ότι και η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ανέφερε παρόμοιες πιθανές παρενέργειες, αλλά δήλωσαν ότι δεν συνδέονταν με τον εμβολιασμό.
Ισραηλινές πηγές αναφέρουν ότι ο αριθμός τέτοιων περιπτώσεων θα μπορούσε να είναι υψηλότερος.
«Για τουλάχιστον 28 ώρες είχε παραλύσει το πρόσωπο του»
Η Galia Rahav, διευθύντρια της Μονάδας Λοιμωδών Νοσημάτων στο Ιατρικό Κέντρο Sheba, ανέφερε ότι εμβολιαζόμενος δεν αισθάνθηκε «άνετα» με τη χορήγηση της δεύτερης δόσης σε κάποιον που είχε κάνει τον πρώτο εμβολιασμό και στη συνέχεια υπέφερε από παράλυση.
«Κανείς δεν ξέρει αν αυτό συνδέεται με το εμβόλιο ή όχι. Γι 'αυτό δεν θα έδινα δεύτερη δόση σε κάποιον που υπέφερε από παράλυση μετά την πρώτη δόση», ανέφερε η Rahav.

To Πανεπιστήμιο του Wuhan ζήτησε να ανασταλεί το εμβόλιο της Pfizer με βάση το mRNA


Ειδικοί και εμπειρογνώμονες υγείας ζητούν την αναστολή των εμβολιασμών με το εμβόλιο της Pfizer ειδικά για τους ηλικιωμένους μετά από θανάτους που έχουν καταγραφεί στην Νορβηγία αναφέρει η Global Times
Οι εμπειρογνώμονες υγείας από το Wuhan της Κίνας κάλεσαν τη Νορβηγία και άλλες χώρες να αναστείλουν τη χρήση εμβολίων COVID-19 με βάση το mRNA που παράγονται από εταιρείες όπως η Pfizer , ειδικά στους ηλικιωμένους (μετά την αύξηση των θανάτων στη Νορβηγία).
Η China Global Times αναφέρει ότι οι Κινέζοι εμπειρογνώμονες τόνισαν ότι το ή τα περιστατικά θανάτων πρέπει να εκτιμηθούν προσεκτικά για να κατανοήσουμε εάν ο θάνατος προκλήθηκε από εμβόλια ή άλλες προϋπάρχουσες καταστάσεις.
Ο Yang Zhanqiu, ένας ιολόγος από το Πανεπιστήμιο Wuhan, δήλωσε στους Global Times ότι το περιστατικό θανάτου, εάν αποδειχθεί ότι προκαλείται από τα εμβόλια, θα αποτελεί απόδειξη ότι το εμβόλιο της Pfizer και άλλων εμβολίων mRNA δεν είναι τόσο καλά όσο αναμενόταν.
Ένας ανοσολόγος με έδρα το Πεκίνο, ο οποίος ζήτησε ανωνυμία, δήλωσε στους Global Times ότι ο κόσμος θα πρέπει να σταματήσει τη χρήση του εμβολίου mRNA COVID-19 που εκπροσωπεί η Pfizer, καθώς αυτή η νέα τεχνολογία δεν έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλής σε χρήση μεγάλης κλίμακας ή στην πρόληψη τυχόν μολυσματικών ασθενειών.
Οι ηλικιωμένοι, ειδικά εκείνοι άνω των 80 ετών, δεν πρέπει να λάβουν εμβόλιο COVID-19, είπε.
Όλα αυτά είναι ένα πρόβλημα, δεδομένου ότι οι ηλικιωμένοι είναι αυτοί που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο και επομένως χρειάζονται περισσότερη προστασία.
Οι Κινέζοι εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας, αντίθετα, λένε ότι οι πιο ηλικιωμένοι και αδύναμοι πρέπει να συνιστώνται να λαμβάνουν φάρμακα για τη βελτίωση του ανοσοποιητικού τους συστήματος.
Φυσικά, δεν μπορεί παρά να σημειωθεί το ειρωνικό της υπόθεσης, καθώς οι επιστήμονες από την πηγή της καταστροφής – ο κορωνοιός ξεκίνησε από το Wuhan της Κίνας – προκαλώντας τον θάνατο σε 2 εκατ ζητούν τώρα τη διακοπή της διαδικασίας για την προστασία απέναντι στον κορωνοιό.

To State Department στοχοποιεί το εργαστήριο του Wuhan της Κίνας ως υπαίτιο του κορωνοιού

Το αμερικανικό State Department έχει στοιχεία που υποστηρίζουν ότι ο κορωνοιός διέφυγε από εργαστήριο ιολογίας του Wuhan της Κίνας.
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι έχουν νέες πληροφορίες ότι ο κορωνοιός διέφυγε από το Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan (WIV) στην Κίνα.
Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι, ενώ δεν έχουν προσδιορίσει εάν η πανδημία COVID-19 "ξεκίνησε μέσω επαφής με μολυσμένα ζώα ή ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος σε εργαστήριο στο Wuhan της Κίνας," η κυβέρνηση των ΗΠΑ "έχει λόγος να πιστεύουμε ότι αρκετοί ερευνητές στο Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan αρρώστησαν το φθινόπωρο του 2019, πριν από την πρώτη εντοπισμένη περίπτωση της επιδημίας, με συμπτώματα που συνάδουν τόσο με το COVID-19 όσο και με τις κοινές εποχιακές ασθένειες.
HPA_USA_bnS.png

Στο επίκεντρο η Batwoman

Η Shi Zhengli ιολόγος στο Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan γνωστή ως «Batwoman», είχε τεθεί στο μικροσκόπιο από το 2015 λόγω της δουλειάς της εξέταζε παραλλαγές κορωνοιών από νυχτερίδες μέσω της έρευνας και το κατά πόσο μολύνουν τους ανθρώπους.
Σύμφωνα με το State Department, «ξεκινώντας τουλάχιστον το 2016 - και χωρίς ένδειξη ότι τα πειράματα είχαν σταματήσει πριν από το ξέσπασμα του COVID-19 - οι ερευνητές στο Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan πραγματοποίησαν πειράματα που αφορούσαν το RaTG13, δηλαδή κορωνοιό νυχτερίδων που αναγνωρίστηκε από το Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan τον Ιανουάριο του 2020 ως το πλησιέστερο δείγμα του στο SARS-CoV-2 (96,2% ομοιότητα).
Το Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan δημοσίευσε ρεκόρ διεξαγωγής ερευνών στο πείραμα «gain-of-function» για κορωνοιούς.
Αλλά το Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan δεν φαίνεται να ήταν διαφανές ή συνεπές σχετικά με το αρχείο του σχετικά με τη μελέτη ιών που μοιάζουν περισσότερο με τον ιό COVID-19, συμπεριλαμβανομένου του RaTG13.
Να σημειωθεί ότι ο ιός RaTG13 προήλθε από δείγμα στην επαρχία Γιουνάν το 2013 από νυχτερίδες… αφού αρκετοί ανθρακωρύχοι πέθαναν από ασθένεια που μοιάζει με τον SARS.
zhengli_BN_sss.png

Το State Department σημείωσε περαιτέρω ότι «η μυστικότητα αποτελεί συνήθη πρακτική για το Πεκίνο», προσθέτοντας ότι «για πολλά χρόνια οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκφράσει δημόσια ανησυχίες σχετικά με τα βιολογικά όπλα των κινέζων.
Παρά το γεγονός ότι το Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan παρουσιάζεται ως πολιτικός φορέας και όχι στρατιωτικός, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποφασίσει ότι Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan έχει συνεργαστεί με τον στρατό της Κίνας.
Το Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan έχει συμμετάσχει σε διαβαθμισμένες έρευνες, συμπεριλαμβανομένων πειραμάτων σε πειραματόζωα, για λογαριασμό του κινεζικού στρατού τουλάχιστον από το 2017.
Kina_3s.jpg

Ο Biden ζητάει χρήση μάσκα για 100 ημέρες

Μπορεί ο Biden ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ να επιτίθεται στον Trump αλλά σταδιακά αποκαλύπτει τα σχέδια του για την αντιμετώπιση του κορωνοιού.
Ζήτησε από τους αμερικανούς να φορέσουν μάσκα για 100 ημέρες.
Κατηγόρησε τον Trump για «θλιβερή αποτυχία» ως προς τα εμβόλια.
Ωστόσο ο Trump είχε στόχο να δώσει δόσεις εμβολίου σε 20 εκατομμύρια Αμερικανούς έως το τέλος του 2020. Ωστόσο, μόλις στις 14 Ιανουαρίου 2021 είχαν χορηγηθεί μόνο 11,1 εκατομμύρια εμβόλια εν μέσω ευρείας δυσπιστίας αλλά και ενδείξεων ότι το 40% του πληθυσμού θα αρνηθεί να εμβολιαστεί.
O Biden υποσχέθηκε ότι θα εμβολιαστούν 100 εκατομμύρια αμερικανοί κατά τη διάρκεια των πρώτων 100 ημερών από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Επικρίσεις για την μάσκα

Ο Biden επέκρινε επίσης τους Ρεπουμπλικάνους νομοθέτες που αρνήθηκαν να επιβάλλουν την χρήση μάσκας.
«Τι στο διάολο συμβαίνει με αυτούς;
«Για χάρη του Θεού, φορέστε μια μάσκα - αν όχι για τον εαυτό σας, για τα αγαπημένα σας πρόσωπα, για τη χώρα σας», δήλωσε ο Biden, παρά την πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη στην Δανία, η οποία διαπίστωσε ότι οι μάσκες παρέχουν στον χρήστη μόνο περιορισμένη προστασία έναντι της μόλυνσης από το COVID-19. Αυτή η μελέτη, που διεξήχθη τον Απρίλιο και τον Μάιο 2020, στην οποία 6.024 ενήλικες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, διαπίστωσαν ότι μετά από ένα μήνα, το 1,8% των ατόμων που φορούσαν μάσκες είχαν μολυνθεί, έναντι 2,1% όσων δεν φορούσαν μάσκα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης