Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξαδάκτυλος: Μην προεξοφλούμε παράταση του lockdown στην Αττική

Εξαδάκτυλος: Μην προεξοφλούμε παράταση του lockdown στην Αττική
Δεν φαίνεται να αποτελεί το πολύ μεγάλο πρόβλημα η Θεσσαλονίκη υποστήριξε ο κ.Εξαδάκτυλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως δεν πρέπει να προεξοφλούμε παράταση του lockdown στην Αττική πέραν της 28ης Φεβρουαρίου διατύπωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Εξαδάκτυλος είπε πως δεν πρέπει να θεωρούμε ότι δεν θα δούμε αποτελέσματα από το lockdown στην Αττική, αναφέροντας ότι κατά το δεύτερο lockdown του Νοεμβρίου που έγινε τμηματικά και ολοκληρώθηκε στις 16 Νοεμβρίου, σε τέσσερις εβδομάδες, στις 14 Δεκεμβρίου έγινε η πρώτη άρση περιορισμών.
«Σε σχέση με το lockdown του Νοεμβρίου η κατάσταση σήμερα είναι καλύτερη από πλευράς ιικού φορτίου αλλά είναι χειρότερη από πλευράς επιβάρυνσης του Συστήματος Υγείας ενώ υπάρχει και ένα δεύτερο επιβαρυντικό στοιχείο, το οποίο είναι οι μεταλλάξεις» είπε ο κ.Εξαδάκτυλος, ο οποίος ερωτηθείς για τη Θεσσαλονίκη είπε ότι δεν φαίνεται να αποτελεί «το πολύ μεγάλο πρόβλημα».
Ωστόσο υποστήριξε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός σκληρού lockdown, καθώς όπως είπε, «είναι γενικώς της άποψης ότι τα μέτρα πρέπει να λαμβάνονται έγκαιρα καθώς έχουν μικρότερο κόστος τόσο υγειονομικό όσο και οικονομικό και διαρκούν λιγότερο».

Οι συζητήσεις για διπλή μάσκα στην Επιτροπή

Ερωτηθείς για τη χρήση διπλής μάσκας ο κ.Εξαδάκτυλος είπε ότι δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση για να γίνει υποχρεωτική, αλλά ότι την επιτροπή την έχει απασχολήσει το γεγονός ότι ίσως δεν έχει γίνει κατανοητό πώς ακριβώς χρησιμοποιούμε τις μάσκες και ότι είναι τελείως ακατάλληλες όσες έχουν μόνο ένα στρώμα από απλό πανί.
Επίσης είπε ότι υπάρχει προβληματισμός αν πλένονται επαρκώς οι υφασμάτινες μάσκες ή γίνεται πολλαπλή χρήση μασκών που δεν είναι προορισμένη για τέτοια χρήση.
«Αν είναι χειρουργικού τύπου πρέπει να αλλαχθεί, αν είναι υφασμάτινη πρέπει να πλυθεί και να σιδερωθεί» υποστήριξε ο κ.Εξαδάκτυλος, τονίζοντας ότι δύο μάσκες παρέχουν ασφαλώς μεγαλύτερη προστασία από μια υφασμάτινη διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η προστασία των υφασμάτινων μασκών θεωρείται επαρκής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης