Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η δεύτερη πιο πληττόμενη περιοχή παγκοσμίως λόγω covid η Λατινική Αμερική

Η δεύτερη πιο πληττόμενη περιοχή παγκοσμίως λόγω covid η Λατινική Αμερική
Στο κόκκινο η Βραζιλία, η βραζιλιάνικη μετάλλαξη και στην Αργεντινή
Σχετικά Άρθρα

Στο κόκκινο παραμένει λόγω του β’ κύματος της επιδημίας του κορωνοϊού η Λατινική Αμερική, η οποία αποτελεί τη δεύτερη πιο πληγείσα περιοχή παγκοσμίως όσον αφορά τους θανάτους μετά την Ευρώπη.
Στην πλέον δυσχερή θέση βρίσκεται η Βραζιλία, η οποία το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε 23.439 νέα κρούσματα και 636 νεκρούς, μετρώντας συνολικά 232.170 θανάτους επί συνόλου 9,5 εκατομμυρίων και πλέον μολύνσεων.
Σημειώνεται πως η Βραζιλία είναι δεύτερη παγκοσμίως σε θανάτους και τρίτη σε μολύνσεις.

Αισιοδοξία στο Μεξικό

Τρίτο παγκοσμίως σε θανάτους είναι το Μεξικό, το οποίο πάντως σύμφωνα με την κυβέρνηση καταγράφει τις τελευταίες δύο εβδομάδες μείωση κατά 32% όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 531 θάνατοι και 3.868 νέα κρούσματα, με το σύνολο των νεκρών να υπολογίζεται σε 166.731 επί συνόλου 1.936.013 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
Τη μείωση των κρουσμάτων επιβεβαιώνει και το στοιχείο ότι η πληρότητα των κλινών των νοσοκομείων μειώθηκε στο 49% κατά μέσον όρο, ενώ αυτή των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) στο 46%.
Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, εκτιμάται ότι περισσότεροι από 717.800 άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί, εκ των οποίων περίπου 80.000 έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση.

Η βραζιλιάνικη μετάλλαξη στην Αργεντινή

Εν τω μεταξύ, η βραζιλιάνικη μετάλλαξη του ιού εντοπίστηκε στην Αργεντινή, και συγκεκριμένα σε 4 ανθρώπους που μπήκαν στην χώρα επιστρέφοντας από τη Βραζιλία.
Σημειώνεται πως στη Αργεντινή έχει εντοπιστεί και η βρετανική μετάλλαξη του ιού.
Στην Αργεντινή είχαν καταγραφεί 49.171 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 1.980.347 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Κούβα: Μείωση κρουσμάτων

Μείωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο στην Κούβα.
Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι καταγράφηκαν 653 νέα κρούσματα με το σύνολο τους να υπολογίζεται σε 33.484.
Επιπλέον, αναφέρθηκαν οι θάνατοι άλλων δύο ασθενών με την COVID-19, με το σύνολο των θυμάτων να υπολογίζεται σε 240 νεκρούς.
Τα κρούσματα υποχώρησαν σε σύγκριση με την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, όταν ξεπέρασαν δύο φορές τα 1.000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης