Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Λήξαν το β’ κύμα covid – Μπλόκο στη μεγαλύτερη ετήσια μετακίνηση ανθρώπων

Κίνα: Λήξαν το β’ κύμα covid – Μπλόκο στη μεγαλύτερη ετήσια μετακίνηση ανθρώπων
Υπό έλεγχο η επιδημία αλλά οι αρχές ζητούν να μη γίνονται μη απαραίτητα ταξίδια ενόψει του νέου κινεζικού έτους
Σχετικά Άρθρα

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί το β’ κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού στην Κίνα καθώς το τελευταίο 24ωρο και για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα δεν αναφέρθηκε ούτε ένα εγχώριο κρούσμα μετάδοσης, κάτι που είχε να γίνει εδώ και δύο μήνες.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 14 κρούσματα του SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, όσα ήταν και την προηγούμενη ημέρα.
Και τα 14 κρούσματα ήταν εισαγόμενα δηλαδή αφορούν κρούσματα που εντοπίζονται σε ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας.
Στα νοσοκομεία της Κίνας συνεχίζουν να νοσηλεύονται 1.057 ασθενείς με την COVID-19 (- 61 από την προηγουμένη) ενώ οι 18 είναι σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση (- 2).
Επισήμως, οι νεκροί ανέρχονται σε 4.636 επί συνόλου 89.720 μολύνσεων.

Μπλόκο στις μετακινήσεις για το κινεζικό έτος

Αν και η επιδημία έχει τεθεί υπό έλεγχο, η κυβέρνηση της Κίνας εξακολουθεί να προειδοποιεί τους πολίτες πως θα πρέπει να αποφύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια ενόψει του νέου κινεζικού έτους, προειδοποίηση που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις ανάμεσα στους κατοίκους της χώρας.
Σημειώνεται ότι οι μετακινήσεις για τον εορτασμό του νέου έτους είναι η μεγαλύτερη ετήσια μετακίνηση ανθρώπων παγκοσμίων.
Τις ημέρες αυτοί οι Κινέζοι ανά εκατομμύρια ταξίδευαν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους για να γιορτάσουν το νέο έτος που αποτελεί και τη σπουδαιότερη γιορτή στην Κίνα.
Είναι χαρακτηριστικό πως όποιος θέλει να μετακινηθεί, θα πρέπει αφενός να έχει ένα αρνητικό τεστ που να έχει γίνει εντός των προηγούμενων 7 ημερών και αφετέρου θα πρέπει παραμείνει σε καραντίνα για άλλες δύο εβδομάδες, γεγονός που αναμένεται να αποθαρρύνει πολλούς από το να ταξιδέψουν.
Μάλιστα σε κάποιες περιοχές επιβάλλεται οι ταξιδιώτες να περάσουν την καραντίνα σε ειδικές δομές και όχι στα σπίτια τους και υπό επιτήρηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης