Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Η αυξανόμενη κινεζική ζήτηση κρατά «ζωντανή» τη μεταποίηση παρά τα lockdowns

Γερμανία: Η αυξανόμενη κινεζική ζήτηση κρατά «ζωντανή» τη μεταποίηση παρά τα lockdowns

Οι εξαγωγές προς τη λειτουργούσα κινεζική οικονομία και η αύξηση των εισοδημάτων στην αχανή αγορά του 1,2 δισ. έδωσαν ανάσα στη βιομηχανία της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης

Σχετικά Άρθρα

Ο βιομηχανικός τομέας της Γερμανίας απέφυγε τη συρρίκνωση τον Δεκέμβριο, παρά τα νέα lockdowns στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, καθώς η ισχυρή ζήτηση από την Κίνα έδωσε ώθηση στις βιομηχανίες με εξαγωγικό προσανατολισμό στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης ώστε να αποφύγουν τη συρρίκνωση της δραστηριότητάς τους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου.

Στασιμότητα

Η βιομηχανική παραγωγή ήταν σταθερή τον Δεκάμβριο μετά από την θετική αναθεώρηση των στοιχείων που έδειξαν άνοδο 1,5% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.
Αυτή ήταν η πρώτη επιβράδυνση της εν λόγω δραστηριότητας ύστερα από επτά συναπτούς μήνες επέκτασης.
Το κύριο πλήγμα προήλθε από το τομέα των κατασκευών όπου η παραγωγή μειώθηκε κατά 3,2%.
Εξετάζοντας αποκλειστικά τη μεταποιητική δραστηριότητα, η παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,9% σε μηνιαίο επίπεδο.

Κίνα

Το ανοδικά αναθεωρημένο ποσοστό του Νοεμβρίου ώθησε τη συνολική βιομηχανική παραγωγή το τέταρτο τρίμηνο ώστε να καταγράψει άνοδο κατά 6,1% σε τριμηναιά βάση.
«Ο γερμανικός μεταποιητικός τομέας έχει αποδώσει σχετικά καλά τους τελευταίους μήνες και αυτό οφείλεται κυρίως στην καλά λειτουργούσα κινεζική οικονομία», δήλωσε ο οικονομολόγος της VP Bank Thomas Gitzel.

Ανεβάζει στροφές

«Έφόσον η παραγωγή στην Κίνα αρχίζει να ανεβάζει στροφές, αυτό συμπαρασύρει και την τοπική παραγωγή», δήλωσε ο Gitzel, προσθέτοντας ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία με τα πολυτελή αυτοκίνητά της επωφελήθηκε ιδιαίτερα από την άνοδο των εισοδημάτων στην Κίνα.
Ο αναλυτής της DekaBank, Andreas Scheuerle, επισήμανε επίσης θετικούς έκτακτους παράγοντες τον Δεκέμβριο που σχετίζονται με τη λήξη της προσωρινής περικοπής του ΦΠΑ τον Ιανουάριο και ότι οι Βρετανοί πελάτες πραγματοποίησαν επιπλέον προμήθειες προκειμένου να προετοιμασθούν για ένα πιθανό Brexit χωρίς συμφωνία.
Συνολικά το 2020 η παραγωγή στον τομέα της μεταποίησης συρρικνώθηκε κατά 8,5% προσαρμοσμένη σε ετήσια βάση ως συνέπεια των lockdowns.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης