Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σταθερή η βιομηχανική παραγωγή Δεκεμβρίου, αλλά αυξημένη στο δ΄ τρίμηνο

Γερμανία: Σταθερή η βιομηχανική παραγωγή Δεκεμβρίου, αλλά αυξημένη στο δ΄ τρίμηνο

Ο πρώτος μήνας στασιμότητας στη βιομηχανική παραγωγή της χώρας ύστερα από επτά συνεχείς μήνες ανάπτυξης

Σχετικά Άρθρα
Η γερμανική βιομηχανική παραγωγή έφτασε σε τέλμα τον Δεκέμβριο, καθώς τα lockdowns στο εσωτερικό και στο εξωτερικό περιόρισαν τις εξαγωγές στον κατασκευαστικό τομέα της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης, σύμφωνα με σημερινά (8/2/21) στοιχεία .

Η βιομηχανική παραγωγή για το μήνα Δεκέμβριο ήταν σταθερή, μετά από μια αναθεωρημένη ανοδική αύξηση 1,5% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.
Πρόκειται για τον πρώτο μήνα στασιμότητας στη βιομηχανική παραγωγή της χώρας ύστερα από επτά συνεχείς μήνες ανάπτυξης.

Ο κατασκευαστικός τομέας υπεύθυνος για τη στασιμότητα

Το κύριο «φρενάρισμα» ήρθε από τον κατασκευαστικό τομέα όπου η παραγωγή μειώθηκε κατά 3,2%. Κοιτάζοντας μόνο τον πυρήνα της παραγωγής, η παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,9% τον μήνα.
Το προς τα πάνω αναθεωρημένο νούμερο του Νοεμβρίου βοήθησε τη συνολική βιομηχανική παραγωγή να αυξηθεί κατά 6,1% το δ΄ τρίμηνο.
Σε ετήσια βάση η παραγωγή υποχώρησε 8,5%.

Θολό το τοπίο για τις προοπτικές του βιομηχανικού κλάδου

Το υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι «οι περαιτέρω προοπτικές για τον βιομηχανικό κλάδο παραμένουν συγκρατημένες, δεδομένης της εξέλιξης της πανδημίας».
Πρόσθεσε δε ότι η πτώση στις βιομηχανικές παραγγελίες, καθώς και μια πτώση του επιχειρηματικού ηθικού, επισκιάζουν περαιτέρω τις προοπτικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης