Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προχωρούν οι δοκιμές του «κινεζικού bitcoin» - Το Πεκίνο διανέμει ποσό 1,5 εκατ. δολαρίων

Προχωρούν οι δοκιμές του «κινεζικού bitcoin» - Το Πεκίνο διανέμει ποσό 1,5 εκατ. δολαρίων
Η βασική διαφορά του υπό ανάπτυξη κρυπτονομίσματος με το Bitcoin είναι ότι θα ελέγχεται από τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας
Σχετικά Άρθρα

Προχωρούν οι διαδικασίες αναφορικά με το κρυπτονόμισμα που σχεδιάζει η Κίνα, το οποίο εισέχεται στην τρίτη φάση δοκιμών με το Πεκίνο να διαθέτει για τον σκοπό αυτό, το ποσό του 1,5 εκατ. δολαρίων στους αιτούντες που έχουν επιδείξει ενδιαφέρον.
Η απάντηση στο Bitcoin που σχεδιάζει η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας έχει ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία σε δύο δοκιμές που έλαβαν χώρα στις πόλεις Σενζέν και Σούζου.
Πλέον η νέα δοκιμή θα είναι διαθέσιμη σε κατόχους κινεζικών ταυτοτήτων ή έχουν άδειες διαμονή στις πόλεις: Χονγκ Κογκ, Μακάο και Ταϊβάν.

Η δοκιμή

Ειδικότερα, το Πεκίνο αναμένεται να διαθέσει το ποσό του 1,5 εκατ. δολαρίων, το οποίο θα δοθεί σε μία ομάδα 50.000 ατόμων που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον συμμετοχής στις εν λόγω δοκιμές.
Ο καθένας τους θα λάβει το ποσό των 200 γιουάν (περίπου 30 δολάρια), προκειμένου να τα ξοδέψει είτε σε συγκεκριμένα καταστήματα, είτε για προκαθορισμένες ηλεκτρονικές αγορές μέσω του JD.com, κατά την περίοδο εορτασμού της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς.
Το κρυπτονόμισμα που αναπτύσσει το Πεκίνο θα λειτουργεί με τρόπο ανάλογο των υφιστάμενων εφαρμογών εξ΄ αποστάσεων πληρωμών.

Θα ελέγχεται από την Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας 

Η βασική διαφορά του υπό ανάπτυξη κρυπτονομίσματος με το Bitcoin είναι ότι θα ελέγχεται από τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας.
Κύριος στόχος της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας είναι να φτιάξει ένα ψηφιακό γουάν, που θα χρησιμοποιηθεί σαν αντικαταστάτης του SWIFT. Το SWIFT αποτελεί το πιο ευρέως διαδεδομένο σύστημα χρηματικών συναλλαγών και πληρωμών, ωστόσο έχει δεχθεί τα τελευταία χρόνια κριτική για την αναποτελεσματικότητα του και τα ιδιαίτερα υψηλά κόστη που χρεώνει για τις συναλλαγές μέσα σε αυτό.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης