Τελευταία Νέα
Διεθνή

Alibaba: Κερδοφόρες για πρώτη φορά οι υπηρεσίες cloud – Άλμα 50% στα έσοδα σε ετήσια βάση

Alibaba: Κερδοφόρες για πρώτη φορά οι υπηρεσίες cloud – Άλμα 50% στα έσοδα σε ετήσια βάση

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Alibaba, οι υπηρεσίες cloud αναμένεται στο μέλλον να αποτελέσουν την κύρια δραστηριότητά στο μέλλον του «γίγαντα» του ηλεκτρονικού εμπορίου – Καλύτερη των προβλέψεων η κερδοφορία που ανακοίνωσε η εταιρεία για το τρίτο τρίμηνο της τρέχουσας κρίσης

Σχετικά Άρθρα
Η Alibaba ανακοίνωσε κερδοφορία για τον κλάδο cloud computing για πρώτη φορά καθώς επιχειρεί να διαφοροποιήσει το πεδίο των δραστηριοτήτων της πέρα από το ηλεκτρονικό εμπόριο εν μέσω εντατικών ελέγχων από τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές, όπως αναφέρει δημοσίευμα του CNBC την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021.
Ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη EBITA (κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων) 24 εκατομμυρίων γιουαν (3 εκατομμύρια δολάρια) για το τμήμα που παρέχει υπηρεσίες cloud κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους.
Τα προσαρμοσμένα κέρδη EBITA είναι ένα μέτρο για την αποτίμηση της κερδοφορίας εν συγκρίσει με ζημίες 356 εκατομμυρίων γιουάν την ίδια περίοδο το 2019.
Η Alibaba σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε αναμένει ότι το τμήμα υπηρεσιών cloud θα καταστεί κερδοφόρο εντός της τρέχουσας οικονομικής περιόδου που ξεκίνησε τον Απρίλιο και λήγει στις 31 Μαρτίου 2021.

Η στρατηγική

Η εξέλιξη αυτή θα ικανοποιήσει τους επενδυτές που αποδίδουν μεγάλη σημασία στις υπηρεσίες cloud computing όσον αφορά τη μελλοντική ανάπτυξη του «γίγαντα» των ψηφιακών πωλήσεων Alibaba.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Daniel Zhang δήλωσε στο CNBC σε συνέντευξή του το 2018 ότι το cloud computing θα είναι η «κύρια δραστηριότητα» της Alibaba στο μέλλον.
Τα έσοδα από το cloud computing για το οικονομικό τρίτο τρίμηνο ανήλθαν στα 16,11 δισεκατομμύρια γιουάν, αύξηση κατά 50% σε ετήσια βάση.
Αυτό είναι χαμηλότερο από την πρόβλεψη για 16,69 δισεκατομμύρια γιουάν, που είχε κάνειStreetAccount.
«Οι υπηρεσίες μας στον τομέα του cloud computing συνεχίζουν να στηρίζουν την ηγετική θέση μας και καταγράφουν σημαντική ανάπτυξη, αντικατοπτρίζοντας το τεράστιο δυναμικό της νεοεμφανιζόμενης αγοράς cloud computing της Κίνας, καθώς και τα χρόνια επενδύσεών μας στην τεχνολογία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Alibaba, Daniel Zhang σε δελτίο τύπου.

Κερδοφορία

Τα συνολικά έσοδα της Alibaba ανήλθαν στα 221,08 δισεκατομμύρια γιουαν (33,88 δισεκατομμύρια δολάρια) για το τρίμηνο του Δεκεμβρίου, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 214,4 δισεκατομμύρια δολάρια γιουάν.
Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 22,03 γιουαν έναντι 20,87 γιουαν που εκτιμήθηκαν από τους αναλυτές.
Τα βασικά έσοδα από τον εμπορικό κλάδο ανήλθαν στα 195,54 δισ. γιουάν για το τρίτο οικονομικό τρίμηνο, καταγράφοντας αύξηση 38% σε ετήσια βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης