Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός για το β’ κύμα covid στη Λατινική Αμερική – Πάνω από 9 εκατ. κρούσματα στη Βραζιλία

Συναγερμός για το β’ κύμα covid στη Λατινική Αμερική – Πάνω από 9 εκατ. κρούσματα στη Βραζιλία
Τρίτο παγκοσμίως σε θανάτους το Μεξικό, ξεπέρασε την Ινδία
Σχετικά Άρθρα

Σε έξαρση είναι από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου το β’ κύμα της επιδημίας στη Λατινική Αμερική, η οποία βρίσκεται και πάλι στο κόκκινο.
Η Βραζιλία, η πλέον πληττόμενη χώρα της περιοχής, ξεπέρασε το τελευταίο 24ωρο τα 9 εκατομμύρια κρούσματα.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 61.811 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 1.386 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.
Η Βραζιλία, η οποία μετρά 221.547 νεκρούς επί συνόλου 9.058.687 μολύνσεων, είναι δεύτερη παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των θυμάτων της πανδημίας και τρίτη ως προς τον αριθμό των μολύνσεων, σε απόλυτα μεγέθη.

Ξεπέρασε την Ινδία, το Μεξικό σε θανάτους

Ενδεικτικό της έντασης της επιδημίας στη Λατινική Αμερική είναι το Μεξικό ξεπέρασε την Ινδία σε θανάτους λόγω της επιδημίας.
Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες 1.506 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, ενώ επιβεβαιώθηκαν 18.670 κρούσματα του SARS-CoV-2.
Πλέον, το Μεξικό μετρά 155.145 νεκρούς επί συνόλου 1.825.519 μολύνσεων.
Ο αριθμός αυτός φέρνει το Μεξικό στην τρίτη θέση παγκοσμίως, καθώς ξεπέρασε την Ινδία.

Ρωσικά εμβόλια Sputnik στη Βολιβία

Την ίδια στιγμή η Βολιβία παρέλαβε μια πρώτη παρτίδα 20.000 δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, η οποία θα αξιοποιηθεί για την ανοσοποίηση μελών του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού.
Η διανομή των εμβολίων αυτών σε όλη τη χώρα θα αρχίσει σήμερα Παρασκευή 29/1.
Αυτές οι πρώτες 20.000 δόσεις είναι μέρος της ποσότητας 5,2 εκατ. δόσεων που η Βολιβία συμφώνησε με τη Μόσχα να αγοραστούν τον Δεκέμβριο και αναμένεται να παραδοθεί κατά φάσεις μέχρι τον Μάρτιο.
Η Βολιβία έχει επίσης παραγγείλει περίπου 5 εκατ. δόσεις του εμβολίου που ανέπτυξαν η βρετανοσουηδική φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και παράγεται στην Ινδία από το Serum Institute.
Η Βολιβία μετρά 10.160 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 208.070 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης