Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s: Υποβαθμίζεται σε Ca από Caa2 η Intralot - Αρνητικό το outlook

tags :
Moody’s: Υποβαθμίζεται σε Ca από Caa2 η Intralot - Αρνητικό το outlook
Σε Ca, από Caa2 προηγουμένως, υποβάθμισε την Intralot ο οίκος αξιολόγησης Μοοdy’s λόγω της αναδιάρθρωσης χρέους

Σε Ca, από Caa2 προηγουμένως, υποβάθμισε την Intralot ο οίκος αξιολόγησης Μοοdy’s λόγω της αναδιάρθρωσης χρέους, με το outlook να παραμένει αρνητικό.
Ειδικότερα, η υποβάθμιση αντικατοπτρίζει την ανακοίνωση της 14ης Ιανουαρίου 2021 ότι η Intralot ήλθε σε συμφωνία με το 75% των ομολογιούχων για "κούρεμα" από 18% έως 25%.
Η μείωση του επιπέδου μόχλευσης θα επιτευχθεί μέσω μιας συναλλαγής που θα περιλαμβάνει αμοιβαία εξαρτώμενες προτάσεις ανταλλαγής των ομολογιών SUNs 2021 (250 εκατομμύρια ευρώ) και των Ομολογιών SUNs 2025 (205 εκατομμύρια ευρώ).
Παράλληλα, η εταιρεία προσφέρει ανταλλαγή μέρους των ομολογίων SUNs 2024, ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, αντί του 49% του μετοχικού κεφαλαίου στην Intralot Global Holdings B.V («IGH»), καθώς και έμμεσα στη μητρική εταιρεία της Intralot Inc.

Οι λόγοι της υποβάθμισης

Η αξιολόγηση, σύμφωνα με τη Moody’s, αντικατοπτρίζει την υψηλή πιθανότητα αθέτησης και αδύναμης ανάκαμψης, ως αποτέλεσμα της νέας προτεινόμενης κεφαλαιακής δομής και ιδίως του λόγου χρέους προς ίδια κεφάλαια.
Ακόμη υπάρχει αβεβαιότητα όσον αφορά την απόδοση της εταιρείας κατά τους επόμενους 12-18 μήνες, ακόμη και μετά την προτεινόμενη αναδιάρθρωση του χρέους.
Επίσης, δεν είναι απολύτως σίγουρο ότι η προτεινόμενη αναδιάρθρωση θα προχωρήσει όπως έχει προγραμματιστεί, διότι η προτεινόμενη συναλλαγή εξαρτάται από την έγκριση κατόχων εκτός της AHG που είναι επιλέξιμοι να υποβάλουν προσφορά έως και 110 εκατομμύρια ευρώ από τις ομολογίες SUN 2024.
Πέρα από τα παραπάνω, η Moody’s θεωρεί πως η κερδοφορία θα περιοριστεί λόγω κορωνοϊού.
Επιβαρυντικό ρόλο παίζει και η περιορισμένη ορατότητα στο EBITDA λόγω… Αμερικής.

Ρευστότητα

Η Moody's θεωρεί ότι η ρευστότητα της Intralot είναι ασθενής λόγω της διάρκειας των ομολόγων των 250 εκατομμυρίων ευρώ.
Ωστόσο, οι σχετικές συναλλαγές θα δώσουν ώθηση σε αυτή τη λήξη με ορίζοντα το 2024 και θα μειώσουν την επιβάρυνση λόγω τόκων κατά 7-13 εκατομμύρια ευρώ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης