Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Όλο το επιχειρησιακό σχέδιο για γρήγορες συντάξεις - Τις επόμενες μέρες η τοποθέτηση Project Manager

Όλο το επιχειρησιακό σχέδιο για γρήγορες συντάξεις - Τις επόμενες μέρες η τοποθέτηση Project Manager
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΝ, από το περιβάλλον του υπουργού, τον κ. Χατζηδάκη «δεν τον απασχολεί το «κρυφό» χρέος των ταμείων»

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται η τοποθέτηση Project Manager στον ΕΦΚΑ προκειμένου να ασχοληθεί με την επιτάχυνση της έκδοσης 167.000 κύριων συντάξεων και 120.000 περίπου επικουρικών και εφάπαξ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΝ, από το περιβάλλον του υπουργού, τον κ. Χατζηδάκη «δεν τον απασχολεί το «κρυφό» χρέος των ταμείων» καθώς θεωρεί ότι «τα χρήματα αυτά», που μπορεί να ξεπερνούν τα 2,2 δισ ευρώ, πρέπει να δοθούν άμεσα στους δικαιούχους».
Στο κομμάτι αυτό ο νέος υπουργός Εργασίας δεν εξαιρεί συνεργασία του ΕΦΚΑ, με επιχειρήσεις και γραφεία που ειδικεύονται στην επίσπευση της έκδοσης συντάξεων, χωρίς ωστόσο να υπάρχει δικαίωμα υπογραφής, καθώς τον τελικό λόγο των εγκρίσεων θα τον έχει ο ΕΦΚΑ.

Τι συζήτησαν Μητσοτάκης και Χατζηδάκης

Στην συνάντηση και ενημέρωση της Παρασκευής 22 Ιανουαρίου 2021 στον πρωθυπουργό, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι «οι συντάξεις που απονεμήθηκαν το 2020 είναι κατά 31% περισσότερες σε σχέση με αυτές που απονεμήθηκαν το 2019».
Αλλά η προσπάθεια, για προφανείς λόγους, πρέπει να επιταχυνθεί.
Σε συνεργασία με τον ΕΦΚΑ θα καταρτισθεί αμέσως ειδικό σχέδιο με πρόσθετα μέτρα και αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών για επιτυχία αυτού του στόχου.
Δίνοντας φυσικά έμφαση στις συντάξεις που έχουν καθυστερήσει περισσότερο
Μάλιστα η χορήγηση προσωρινής σύνταξης ενδέχεται να γίνει ο κανόνας για κάθε αίτηση και όχι να δίδεται κατόπιν αιτήσεως, όπως ισχύει σήμερα.
Ταυτοχρόνως οι αρμόδιες υπηρεσίες εισηγούνται να καταβάλλονται υψηλότερα ποσοστά που θα πλησιάζουν – όσο το δυνατόν – το τελικό ποσό της σύνταξης, χωρίς στο πλαίσιο αυτό να αποκλείεται η χορήγηση σύνταξης και με απλή βεβαίωση του δικαιούχου.
Ο κ. Χατζηδάκης είναι ιδιαιτέρως συγκρατημένος, καθώς βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της ενημέρωσης και ιεραρχεί τα προβλήματα του υπουργείου του σημειώνοντας τις αλλαγές στον εργασιακό και συνδικαλιστικό τομέα, τη μετατροπή του συστήματος της επικουρικής ασφάλισης, τις εκκρεμείς συντάξεις και την ενοποίηση των Ταμείων στον ΕΦΚΑ, τον επανασχεδιασμό της επαγγελματικής κατάρτισης, την κοινωνική προστασία και την ισότητα.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης