Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η πρώτη κόντρα ΗΠΑ – Ρωσίας επί Biden με αφορμή τον Navalny

Η πρώτη κόντρα ΗΠΑ – Ρωσίας επί Biden με αφορμή τον Navalny

Η Μόσχα κατηγορεί την Ουάσινγκτον για ανάμιξη στις εσωτερικές της υποθέσεις

Σχετικά Άρθρα

Για ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας κατηγορεί τις ΗΠΑ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov με αφορμή τις διαμαρτυρίες της Ουάσινγκτον για τις συλλήψεις υποστηρικτών του Alexey Navalny.
To Κρεμλίνο υποβάθμισε επίσης την κλίμακα των διαδηλώσεων του Σαββάτου, όπου οι αστυνομικοί συνέλαβαν περισσότερους από 3.000 ανθρώπους και χρησιμοποίησαν βία για να διαλύσουν τις κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη Ρωσία, αναφέρει το Reuters.
Πριν από τις διαμαρτυρίες, η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα είχε εκδώσει μια «Ειδοποίηση Διαδήλωσης», προειδοποιώντας τους Αμερικανούς πολίτες να αποφύγουν τις διαμαρτυρίες.
«Φυσικά, αυτές οι δημοσιεύσεις είναι ακατάλληλες», δήλωσε ο Peskov, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Απόλυτη παρέμβαση στις εσωτερικές μας υποθέσεις»

«Και φυσικά, έμμεσα, είναι απόλυτη παρέμβαση στις εσωτερικές μας υποθέσεις.
Επομένως, αυτό αποτελεί άμεση υποστήριξη της παραβίασης του νόμου της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Putin.
Οι ΗΠΑ ζήτησαν από τις ρωσικές αρχές να απελευθερώσουν διαδηλωτές και δημοσιογράφους που κρατούνται και καταδίκασαν τις «σκληρές τακτικές» που χρησιμοποίησε η αστυνομία εναντίον τους.
«Λίγοι άνθρωποι βγήκαν έξω, οι περισσότεροι ψήφισαν τον Putin», δήλωσε ο Peskov, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Πρόσθεσε ότι οι Ρώσοι υποστήριξαν συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που πρότεινε ο πρόεδρος.
Οι αλλαγές στο σύνταγμα θα επιτρέψουν στον Putin να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2036.

Διάλογος με …διαφορές

Νωρίτερα, πάντως η Ρωσία δήλωσε έτοιμη να αρχίσει ένα διάλογο με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση του Joe Biden, στον οποίο αναμένεται ότι θα προκύψουν διαφορές σύμφωνα με το Κρεμλίνο.
Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin θα ανταποκριθεί ευγενικά σε μία αμερικανική πρόσκληση για συνομιλίες.
Οι σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσινγκτον βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο τους, από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, με τις δύο πλευρές να έχουν διαφορετικές απόψεις για το ρόλο της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ στις ΗΠΑ έχουν διατυπωθεί ισχυρισμοί για την εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, τους οποίους, η Μόσχα απορρίπτει, μεταξύ άλλων ζητημάτων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης