Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ και ΕΕ καταδικάζουν τις συλλήψεις χιλιάδων υποστηρικτών του Navalny στη Ρωσία

ΗΠΑ και ΕΕ καταδικάζουν τις συλλήψεις χιλιάδων υποστηρικτών του Navalny στη Ρωσία
ΗΠΑ και ΕΕ ζητούν την απελευθέρωση των συλληφθέντων – Με κυρώσεις απειλούν οι Βρυξέλλες
Σχετικά Άρθρα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδίκασαν το Σάββατο (23/1/2021) τις «βίαιες μεθόδους» που χρησιμοποίησε η ρωσική αστυνομία εναντίον των δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που διαδήλωσαν στη Ρωσία ζητώντας την απελευθέρωση του ηγέτη της αντιπολίτευσης Alexey Navalny.
«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν κατηγορηματικά τη χρήση βίαιων μεθόδων εναντίον διαδηλωτών και δημοσιογράφων αυτό το Σαββατοκύριακο σε πόλεις σε όλη τη Ρωσία» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του State Department, Ned Price.
Περισσότεροι από 2.500 διαδηλωτές συνελήφθησαν, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση OVD-Info.

Καταδικάζει και η ΕΕ

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Josep Borrell κατήγγειλε τις «μαζικές συλλήψεις» και «τη δυσανάλογη χρήση βίας» κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που οργανώθηκαν σήμερα στη Ρωσία με αίτημα την απελευθέρωση του ηγέτη της αντιπολίτευσης Navalny
«Θα συζητήσουμε την Δευτέρα (25/1) τα επόμενα βήματα, με τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ», πρόσθεσε στην ανάρτησή του στο Twitter.
Πολλές χώρες μέλη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχουν ζητήσει την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας για την υπόθεση Navalny, ωστόσο για να γίνει κάτι τέτοιο απαιτείται ομοφωνία των 27 χωρών μελών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης