Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η αστυνομία συνέλαβε πάνω από 1.600 υποστηρικτές του Navalny

Ρωσία: Η αστυνομία συνέλαβε πάνω από 1.600 υποστηρικτές του Navalny
Προηγήθηκαν διαδηλώσεις στη Ρωσία τις οποίες είχε απαγορεύσει το Κρεμλίνο
Σχετικά Άρθρα

Η ρωσική αστυνομία εκτιμάται ότι συνέλαβε 1.614 ανθρώπους σε διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο (23/1/2021), χωρίς την άδεια των αρχών σε όλη τη χώρα, για την υποστήριξη του επικριτή του Κρεμλίνου, Alexey Navalny, σύμφωνα με την ομάδα παρακολούθησης διαδηλώσεων OVD-Info.
Τουλάχιστον 40.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στη διαδήλωση που έγινε στο κέντρο της Μόσχας, σύμφωνα με μία εκτίμηση του Reuters, ενώ διαδηλώσεις υπέρ του Navalny πραγματοποιήθηκαν σε δεκάδες άλλες πόλεις, σε όλη τη ρωσική επικράτεια.

Υπό κράτηση και ο Navalny από τις 17/1

Οι δυνάμεις της τάξης της ρωσικής πρωτεύουσας είχαν προειδοποιήσει ότι θα διαλύσουν «χωρίς καθυστέρηση» οποιαδήποτε παράνομη συγκέντρωση.
Η ρωσική αστυνομία είχε ήδη συλλάβει αυτήν την εβδομάδα, εν όψει των κινητοποιήσεων υπέρ του Navalny κορυφαίους συμμάχους του, δύο από τους οποίους καταδικάστηκαν σε μικρές ποινές φυλάκισης.
Ο 44χρονος Navalvy, ο οποίος έχει τεθεί υπό κράτηση ως τουλάχιστον τις 15 Φεβρουαρίου, συνελήφθη στις 17 Ιανουαρίου αμέσως μετά την επιστροφή του στη Ρωσία από τη Γερμανία, όπου παρέμεινε για 5 μήνες ενώ βρισκόταν σε ανάρρωση μετά από απόπειρα δολοφονίας με δηλητήριο, για την οποία κατηγορεί το Κρεμλίνο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης