Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Συλλήψεις συνεργατών Navalny - Απαγόρευση διαδηλώσεων υπέρ του, από την αστυνομία

Ρωσία: Συλλήψεις συνεργατών Navalny - Απαγόρευση διαδηλώσεων υπέρ του, από την αστυνομία
Μεγάλη κινητοποίηση στα social media και στο ... Tik Tok
Σχετικά Άρθρα

Σε σειρά συλλήψεων στενών συνεργατών του Navalny προχώρησε η ρωσική αστυνομία επειδή, σύμφωνα με τις Αρχές, απηύθυναν εκκλήσεις προς τους υποστηρικτές του να συμμετάσχουν στις 23 Ιανουαρίου σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τη σύλληψη και φυλάκιση του επικριτή του Κρεμλίνου.
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν η εκπρόσωπος Τύπου του, η δικηγόρος του ιδρύματος και παραγωγός του καναλιού Navalny Live και ένας από τους συντάκτες της έρευνας για το ανάκτορο του Putin που αναρτήθηκε στο YouTube μετά τη σύλληψη Navalny στη Μόσχα. 

Μόσχα: Η αστυνομία θα καταστείλει κάθε διαδήλωση υπέρ της απελευθέρωσης του Navalny

Την ίδια ώρα, η αστυνομία της Μόσχας ανακοίνωσε σήμερα (22/1) ότι κάθε παράνομη διαδήλωση «θα κατασταλεί», ενόψει των προγραμματισμένων αυριανών κινητοποιήσεων υπέρ της απελευθέρωσης του Navalny, τις οποίες δεν έχουν εγκρίνει οι ρωσικές αρχές.
«Κάθε προσπάθεια διοργάνωσης δημόσιας εκδήλωσης, που δεν έχει εγκριθεί, και κάθε προβοκατόρικη ενέργεια θα θεωρηθούν απειλή για την δημόσια τάξη και θα κατασταλούν άμεσα», αναφέρει η αστυνομία της ρωσικής πρωτεύουσας.
Νωρίτερα και το Κρεμλίνο χαρακτήρισε παράνομες και έργο προβοκατόρων τις προγραμματισμένες για αύριο, Σάββατο 23/1, κινητοποιήσεις.
Οι σύμμαχοι του Navalny σε όλη τη χώρα έχουν προγραμματίσει για αύριο διαδηλώσεις σε μια προσπάθεια να πιέσουν το Κρεμλίνο να διατάξει την απελευθέρωσή του.
Σύμφωνα με έναν στενό σύμμαχο του γνωστού επικριτή του Κρεμλίνου, ο Alexei Navalny και οι υποστηρικτές του ανέμεναν ότι θα συλλαμβάνονταν, πριν ακόμη εκείνος επιστρέψει στη Μόσχα, και σχεδίαζαν να ασκήσουν πίεση στο Κρεμλίνο για την απελευθέρωσή του κάνοντας επαναλαμβανόμενες διαδηλώσεις.

Δήμαρχος Μόσχας: Παράνομες οι χωρίς άδεια συγκεντρώσεις που σχεδιάζονται

Παράνομη χαρακτήρισε ο δήμαρχος Μόσχας Sergey Sobyanin την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης, που σχεδιάζεται και δεν έχει λάβει άδεια από τις Αρχές.
«Στις 23 Ιανουαρίου, υπάρχει κάλεσμα για μια παράνομη μαζική δράση.
Το θεωρώ αυτό απαράδεκτο» δήλωσε ο Sergey Sobyanin στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 1.
Παράλληλα, χαρακτήρισε τις προσπάθειες για μαζική εμπλοκή διαφόρων στην παράνομη δράση «κυνική» και κάλεσε τους πολίτες να μην υποκύψουν.
Σημειώνεται ότι το υπουργείο Εσωτερικών με ανακοίνωσή του έχει κάνει γνωστό πως η Αστυνομία ετοιμάζεται να διασφαλίσει τον νόμο και την τάξη στις μη εξουσιοδοτημένες συγκεντρώσεις.

Μεγάλη κινητοποίηση στα social media και στο ... Tik Tok

Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται μέσω διαδικτύου μια μεγάλη κινητοποίηση που προκαλεί ανησυχία στις αρχές για τυχόν επεισόδια.
Οι διαμαρτυρίες προγραμματίζονται μια εβδομάδα πριν από μια σημαντική δικαστική ακρόαση, καθώς  στις 29 Ιανουαρίου, μια αναφορά θα εξεταστεί για το αν θα αλλάξει η ποινή του Navalny - από μια ανασταλτική ποινή σε πραγματική.
Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν απελευθέρωση του κρατουμένου και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες εναντίον του.
Η έκκληση για δράση εντείνεται στα κοινωνικά δίκτυα.
Επιπλέον, επικεντρώνονται μέσα από το κοινωνικό δίκτυο TikTok στους εφήβους. 

Η δηλητηρίαση

Ο σφοδρός επικριτής του προέδρου Putin συνελήφθη όταν επέστρεψε για πρώτη φορά στη Ρωσία από το καλοκαίρι που δηλητηριάστηκε με έναν νευροτοξικό παράγοντα, σύμφωνα με τη Δύση, ο οποίος, όπως υποστηρίζει ο ίδιος ο Navalny, είχε τοποθετηθεί από άνδρες της ρωσικής κρατικής υπηρεσίας ασφαλείας στο εσώρουχό του.
Ο 44χρονος δικηγόρος, ο οποίος τώρα κρατείται σε μια διαβόητη φυλακή της Μόσχας, κατηγορεί τον Putin ότι διέταξε την απόπειρα δολοφονίας του.
Ο ρώσος πρόεδρος το διαψεύδει και ισχυρίζεται ότι ο Navalny είναι μέρος μιας υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ εκστρατείας δυσφήμησής του.

Νέες έρευνες κατά Putin;

Ο Leonid Volkov ένας στενός σύμμαχος του Navalny δήλωσε στο Reuters ότι το σχέδιο της αντιπολίτευσης περιλαμβάνει επίσης τη δημοσιοποίηση βίντεο από έρευνες σχετικά με τον Putin και τους συμμάχους του, όπως εκείνο της Τρίτης που αφορούσε το πολυτελές ανάκτορο που εκείνοι υποστηρίζουν ότι ανήκει στον Putin, κάτι το οποίο διαψεύδεται από το Κρεμλίνο.
Το βίντεο αυτό έχει 53 εκατομμύρια θεάσεις στο διαδίκτυο.
«Γνωρίζουμε ότι το Κρεμλίνο φοβάται τις μαζικές διαδηλώσεις», λέει ο Leonid Volkov.

Νωρίτερα όπως μετέδιδε το BN:

Παρέμβαση από ΕΕ - Επικοινωνία Michel με Putin: H Ρωσία να απελευθερώσει γρήγορα τον Navalny

Tηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Putin είχε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Michel, ο οποίος του έθεσε το ζήτημα της κράτησης του Alexei Navalny.
Σύμφωνα με ανακοίνωση ο Michel εξέφρασε στον Ρώσο πρόεδρο τη σοβαρή ανησυχία της Ε.Ε. και των κρατών-μελών της για τις πρόσφατες εξελίξεις και κάλεσε να σεβαστεί πλήρως και άνευ όρων τα δικαιώματα του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης.
Παράλληλα, ο Charles Michel σημείωσε ότι η Ε.Ε. είναι ενωμένη στην έκκλησή της προς τη Ρωσία να απελευθερώσει γρήγορα τον κ. Navalny και να προχωρήσει στην έρευνα για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, με πλήρη διαφάνεια και χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης