Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden (46oς Πρόεδρος ΗΠΑ): Η ενότητα είναι η πρόκληση - Ποια τα σχέδια για Κίνα, οικονομία, μετανάστευση

Biden (46oς Πρόεδρος ΗΠΑ): Η ενότητα είναι η πρόκληση - Ποια τα σχέδια για Κίνα, οικονομία, μετανάστευση
Ορκίστηκε σήμερα 20 Ιανουαρίου ως 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ ο Joe Biden έχοντας δίπλα του ως πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρο την Kamala Harris
Τα καθήκοντά του ως 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Joe Biden στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας προς το αμερικανικό έθνος, σε μια ιδιαίτερη ομιλία που παραχώρησε αμέσεως μετά την ορκωμοσία του στο Καπιτώλιο, σήμερα 20 Ιανουαρίου 2021.
Στην ομιλία τουτόνισε πως «αυτή είναι η ημέρα της Αμερικής, της Δημοκρατίας, είναι μια μέρα ελπίδας και αποφασιστικότητας» και συνέχισε:
«Μάθαμε και πάλι ότι η δημοκρατία είναι εύθραυστη αλλά τελικά η Δημοκρατία κυριάρχησε» είπε ο 78χρονος πρόεδρος, προσθέτοντας:
«Η ενότητα είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε».
Στη συνέχεια, ο Joe Biden θέλησε να τονώσει το εθνικό αίσθημα των Αμερικανών:
«Η αμερικανική ιστορία δεν εξαρτάται από καθέναν από εμάς ξεχωριστά αλλά από όλους μας.
Είμαστε ένα εξαιρετικό έθνος, καλοί άνθρωποι και προσπαθούμε στην πορεία των χρόνων πολεμάμε για να τα καταφέρουμε.
Έχουμε πολλά να κάνουμε, έχουμε πολλά πράγματα να διορθώσουμε».

Στόχος να ενώσω το έθνος μας και τον λαό μας.

Ζητώ από όλους να είναι δίπλα μου σε αυτή την προσπάθεια.
Πρέπει να καταπολεμήσουμε εχθρούς όπως το μίσος, τον εξτρεμισμό, την πανδημία, με ενότητα.
Αυτή η στιγμή είναι ιστορική.
Έχουμε μια πρόκληση μπροστά μας και είναι η ενότητα.
Η ενότητα είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε.
Αν λειτουργήσουμε ως Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής σας διαβεβαιώνω πως δεν θα βγούμε ποτέ ηττημένοι.
«Πριν λίγες ημέρες ένας όχλος προκάλεσε βία για να σταματήσει τη Δημοκρατία μας.
Δεν τα κατάφεραν.
Δεν θα συμβεί αυτό ποτέ ούτε σήμερα, ούτε αύριο, ούτε ποτέ.
Έχουμε εδώ, την γυναίκα αντιπρόεδρο.
Μην μου λέτε ότι τα πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν.
Σε όσους δεν με υποστήριξαν:
Δείτε τις απόψεις μου, αν διαφωνείτε καλώς, το δικαίωμα να διαφωνούμε με ειρήνη είναι η μεγαλύτερη δύναμη του έθνους.
Η διαφωνία δεν πρέπει να οδηγήσει σε άρση της ενότητας.
Ακούστε με, θα είμαι πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς.
Όλη μου η ψυχή είναι σε αυτό.
Ενωμένοι για να πολεμήσουμε τους εχθρούς που αντιμετωπίζουμε.
Θυμός, δυσαρέσκεια και μίσος, εξτρεμισμός, ανομία, βία, ασθένεια, ανεργία και απελπισία.
Με ομόνοια μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα, σημαντικά πράγματα» κατέληξε ο Biden.

Στην διακυβέρνηση Biden πέρασαν οι επίσημοι λογαριασμοί του Λευκού Οίκου

Οι επίσημοι λογαριασμοί του Λευκού Οίκου παραδόθηκαν στη νέα διακυβέρνηση Biden, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Twitter.
Αναλυτικότερα:

Ο λογαριασμός @Transition46 έχει μετατραπεί σε @WhiteHouse
Ο λογαριασμός @PresElectBiden έχει μετατραπεί σε @POTUS
Ο λογαριασμός @SenKamalaHarris έχει μετατραπεί σε @VP
Ο λογαριασμός @FLOTUSBiden έχει μετατραπεί σε @FLOTUS
Ο λογαριασμός @PressSecPsaki έχει μετατραπεί σε @PressSec
Και ένας νέος λογαριασμός, @SecondGentleman ξεκίνησε να λειτουργεί για τον σύζυγο της Kamala Harris.
Οι λογαριασμοί της διακυβέρνησης Trump πλέον είναι δημόσια αρχειοθετημένοι.
Πρόκειται για τους λογαριασμούς @POTUS45, @WhiteHouse45, @VP45, @PressSec45, @FLOTUS45 και @SecondLady45.

Ο 46ος πρόεδρος

Σε ηλικία 78 ετών, ο κ. Biden ορκίστηκε 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, σε μια ορκωμοσία κατά την οποία οικάτοικοι της Ουάσιγκτον κλήθηκαν να μείνουν στα σπίτια τους και να την παρακολουθήσουν από την τηλεόρασή τους, ώστε να μη διατρέξουν οποιονδήποτε κίνδυνο με την επιδημία COVID-19.
Έχοντας κερδίσει τον Λευκό Οίκο μετά από τέσσερα χρόνια τραμπισμού, o Biden θα πρέπει να δείξει ευελιξία, ικανότητα και πολιτική οξυδέρκεια...
Ο νέος Αμερικανός πρόεδρος γνωρίζει από δυσκολίες ως εξέχον μέλος της κυβέρνησης Obama, ωστόσο τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει τώρα είναι πιο πολύπλευρα και δύσκολα.
Πολλοί Δημοκρατικοί πιστεύουν ότι ο κ. Obama πέρασε πάρα πολλά από το πρώτο έτος διακυβέρνησής του, προσπαθώντας να εξασφαλίσει διακομματικές συναινέσεις για τα σχέδιά του.
Ο Biden, όμως, έχει πλέον και τη Γερουσία, οπότε οφείλει να δείξει θετικό δείγμα γραφής πολύ σύντομα.
«Το να είμαστε σε θέση να επιτύχουμε απτά αποτελέσματα στο εγγύς μέλλον με τρόπους που όλοι οι άνθρωποι στη χώρα μπορούν να δουν και να αισθανθούν και να γνωρίζουν είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό πράγμα», λέει η Mara Rudman, αντιπρόεδρος στο Κέντρο Αμερικανικής Προόδου, μια αριστερή δεξαμενή σκέψης της Ουάσιγκτον, και πρώην αξιωματούχος της κυβέρνησης Clinton και Obama.
«Αυτό που είναι μοναδικό με τον Biden, δεν είναι τόσο το ότι η χώρα βρίσκεται σε κρίση, αλλά ο αριθμός των ταυτόχρονων κρίσεων» που θα έχει να αντιμετωπίσει από τις πρώτες ημέρες της θητείας του, αναφέρει η πολιτειολόγος M. Stacey του πολιτειακού Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια.
Ορισμένες από τις κρίσεις αυτές, όπως η πανδημία και η ύφεση, είναι συγκυριακές και συνδέονται.
Άλλες, οι πολιτικές και οι φυλετικές διαιρέσεις, έχουν τη δική τους λογική, που είναι παλιά.
Όμως θα πρέπει να τις αντιμετωπίσει όλες αμέσως, ενώ η Γερουσία θα είναι εν μέρει απασχολημένη με τη δίκη του Trump για «υποκίνηση στάσης».

Tα πρώτα διατάγματα Biden - «Ανατρέπει» την πολιτική Trump
Democratic presidential candidate former Vice President Joe Biden and his running mate Sen. Kamala Harris, D-Calif., arrive to speak at a news conference at Alexis Dupont High School in Wilmington, Del., Wednesday, Aug. 12, 2020. (AP Photo/Carolyn Kaster)
Ο Joe Biden θα εκδώσει αμέσως μετά την είσοδό του στον Λευκοί Οίκο 17 προεδρικά διατάγματα που θα καταργούν μέτρα του Donald Trump, με σημαντικότερα την επιστροφή των Ηνωμένων Πολιτειών στην συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ειδικότερα:

Για τον κορωνοϊό 

Θα προωθήσει μια πρόταση για δαπάνες ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων, με στόχο να επιταχυνθεί η διανομή των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, παρέχοντας παράλληλα οικονομική στήριξη σε εκατομμύρια Αμερικανούς που έχουν πληγεί από την πανδημία.
Θα επιβάλει τη χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους που υπόκεινται στη δικαιοδοσία των ομοσπονδιακών αρχών, σε αεροσκάφη και λεωφορεία.
Θα προσφέρει ελαφρύνσεις στην αποπληρωμή ομοσπονδιακών φοιτητικών δανείων και θα παρατείνει το μορατόριουμ στις εξώσεις.
Θα υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα που θα βοηθά τα σχολεία και τις επιχειρήσεις να ανοίξουν και πάλι με ασφάλεια, θα επεκτείνει τα τεστ για τον κορωνοϊό και θα θεσπίσει πιο σαφή πρότυπα δημόσιας υγείας.
Θα δώσει οδηγίες στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να αναλάβουν άμεσα δράση για την παροχή οικονομικής βοήθειας στις εργαζόμενες οικογένειες που έχουν υποστεί το μεγαλύτερο βάρος από τις συνέπειες της κρίσης.
Θα οδηγήσει τις ΗΠΑ και πάλι πίσω στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ο Trump απέσυρε τη χώρα από τον ΠΟΥ, λέγοντας ότι απέτυχε να επιβλέψει σωστά την εξέλιξη της πανδημίας της Covid-19.

Κλίμα

Θα επαναφέρει τις ΗΠΑ στη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, το παγκόσμιο σύμφωνο που συνήφθη πριν από πέντε χρόνια μεταξύ σχεδόν 200 χωρών, με στόχο να αποφευχθούν οι χειρότερες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Ο Trump δεσμεύθηκε το 2016 να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία, υλοποιώντας τελικά αυτή την υπόσχεση τον Νοέμβριο του 2020.
Θα επιβάλει εκ νέου όρια στη μόλυνση με μεθάνιο για νέες και υφιστάμενες δραστηριότητες που είχε καταργήσει ο Trump.
Θα χρησιμοποιήσει το σύστημα προμηθειών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης -που κάθε χρόνο δαπανά 500 δισ. δολάρια-, προκειμένου να υπάρξουν εγκαταστάσεις που εξαρτώνται περισσότερο από την καθαρή ενέργεια και να αγοραστούν οχήματα μηδενικών ρύπων.
Θα απαγορεύσει τις νέες άδειες για πετρέλαιο και αέριο σε κρατικές εκτάσεις και ύδατα, συμπεριλαμβανομένου του Αρκτικού Εθνικού Καταφυγίου Άγριας Ζωής.
Θα ακυρώσει την άδεια για τον αγωγό Keystone XL, που θα μετέφερε πετρέλαιο από τον Καναδά στις ΗΠΑ.

Μετανάστευση

Θα ανακαλέσει την απαγόρευση για σχεδόν όλα τα ταξίδια από ορισμένες, κατά πλειονότητα μουσουλμανικές, χώρες.
Θα αποστείλει στο Κογκρέσο ένα σαρωτικό νομοσχέδιο για τη μετανάστευση, που θα μπορεί να οδηγήσει στη νομιμοποίηση εκατομμυρίων μεταναστών που ζουν παράτυπα στις ΗΠΑ.
Θα επαναφέρει σε ισχύ το πρόγραμμα που επιτρέπει στους λεγόμενους «Ονειροπόλους» (Dreamers), στους ανθρώπους που μεταφέρθηκαν παρατύπως στις ΗΠΑ ως παιδιά, να παραμείνουν στη χώρα.
Θα αντιστρέψει την πολιτική του Trump που διαχώριζε γονείς από τα παιδιά τους στα σύνορα, συμπεριλαμβανομένου του τερματισμού διώξεων γονέων για μικρές παραβιάσεις σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση και θα θέσει ως προτεραιότητα την επανένωση όποιων παιδιών παραμένουν χωρισμένα από τις οικογένειές τους.
Θα αντιστρέψει τις περισσότερες περιοριστικές πολιτικές ασύλου του Trump, όπως την επιβολή πρόσθετων περιορισμών για όποιον ταξιδεύει διαμέσου Μεξικού ή Γουατεμάλας και την απόπειρα να παρεμποδιστούν θύματα συμμοριών ή ενδοοικογενειακής βίας από το να λάβουν άσυλο.
Θα τερματίσει την κήρυξη Εθνικής Έκτακτης Ανάγκης του Trump, που του επέτρεψε να μεταβιβάσει ομοσπονδιακά κεφάλαια από το υπουργείο Άμυνας για την οικοδόμηση τείχους κατά μήκος των αμερικανικών συνόρων με το Μεξικό.
Θα δώσει εντολή για την άμεση αναθεώρηση του Καθεστώτος Προσωρινής Προστασίας (TPS) για ευπαθείς πληθυσμούς που δεν μπορούν να βρουν ασφάλεια στις χώρες τους, οι οποίες έχουν πληγεί από βίαιες συγκρούσεις ή καταστροφές.

Φυλετικές ανισότητες

Το τέταρτο μέτωπο είναι η αντιμετώπιση της φυλετικών ανισοτήτων. O Biden θα υπογράψει διάταγμα που θα δίνει εντολή στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να αξιολογήσουν τις ανισότητες στα προγράμματα και τις πολιτικές τους, δήλωσε η Susan Rice, υποψήφια διευθύντρια του Συμβουλίου Εσωτερικής Πολιτικής.
Τα μέτρα αυτά θα είναι το πρώτο κύμα και θα ακολουθήσουν διατάγματα και προεδρικές πράξεις τις προσεχείς ημέρες, σύμφωνα με τα μέλη του επιτελείου του Biden.
CNNEA.png

Εκτός Εθνοφρουράς 12 μέλη,  λόγω πιθανών διασυνδέσεων με την ακροδεξιά

Δώδεκα μέλη της Εθνοφρουράς απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντά που τους είχαν ανατεθεί ενόψει της ορκωμοσίας του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, μετά τον έλεγχο που συμπεριελάμβανε πιθανές διασυνδέσεις με ακροδεξιά εξτρεμιστικά κινήματα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι του Πενταγώνου.
Εκπρόσωπος του Πενταγώνου ανέφερε πως ο έλεγχος ήταν ευρύτερος και δεν αφορούσε αποκλειστικά διασυνδέσεις με εξτρεμιστικές ομάδες.
Ένα μέλος της Εθνοφρουράς απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του μετά από ανησυχητικά γραπτά μηνύματα και ένα άλλο μέλος είχε αναφερθεί σε μια τηλεφωνική γραμμή για πληροφορίες, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο στρατηγός Ντάνιελ Χόκανσον, ο οποίος ηγείται του Γραφείου της Εθνοφρουράς.
Την Κυριακή, ο ασκών χρέη υπουργού Άμυνας Κρις Μίλερ δήλωσε ότι το FBI βοηθά τον στρατό στον έλεγχο περισσότερων από 25.000 μελών της Εθνοφρουράς που έχουν αναπτυχθεί στην Ουάσινγκτον για να βοηθήσουν στην προστασία του Καπιτωλίου.
Ο έλεγχος αυτός έχει ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα. Το FBI εξετάζει επίσης αν κάποιος από τους ταραξίες που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου υπηρετεί σε υπηρεσία ασφαλείας.

Συγχαρητήρια μηνύματα από όλο τον κόσμο
Συγχαρητήρια μηνύματα άρχισαν ήδη να στέλνουν οι παγκόσμιοι ηγέτες στον νέο πρόεδρο και την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Με ανανεωμένη αισιοδοξία ανυπομονούμε να συσφίξουμε τους δεσμούς και τη φιλία μεταξύ των εθνών μας
τόνισε στο συγχαρητήριο μήνυμά του ο Έλληνας πρωθυπουργός
μιτσο.JPG

Ursula Von der Leyen: Έτοιμη για ένα νέο ξεκίνημα η ΕΕ

Τα συγχαρητήριά της στον Joe Biden και την Kamala Harris εξέφρασε και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Χαιρέτισε την εμπνευσμένη όπως την χαρακτήρισε ομιλία του Μπάιτεν και εξέφρασε την ετοιμότητα της ΕΕ για ένα νέο ξεκίνημα στις σχέσεις με τις ΗΠΑ.
ursula.JPG
Jens Stoltenberg: Ένα ισχυρό ΝΑΤΟ είναι καλό για τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, συνεχάρη τον Joe Biden και την Kamala Harris υπογραμμίζοντας ότι «ένα ισχυρό ΝΑΤΟ είναι καλό για τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, αφού κανείς από εμάς δε μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε».

Charles Michel: Ήρθε η ώρα να αναζωογονήσουμε τις σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ

Στη αλλαγή στις σχέσεις με τις ΗΠΑ εστιάζει η ΕΕ μετά την ορκωμοσία του Joe Biden με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel να τονίζει ότι «ήρθε η ώρα να επαναφέρουμε την πίστη και την κοινή λογική και να αναζωογονήσουμε τη σχέση ΕΕ-ΗΠΑ.
Ειδικότερα, σημείωσε: «εύχομαι στον Πρόεδρο Joe Biden & την Αντιπρόεδρο Kamala Harris τα καλύτερα, καθώς προσπαθούν να θεραπεύσουν τη χώρα τους και να βγάλουν τον αμερικανικό λαό από την πανδημία.
Ήρθε η ώρα να επαναφέρουμε την πίστη και την κοινή λογική και να αναζωογονήσουμε τη σχέση ΕΕ-ΗΠΑ».
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο πρόεδρος της Γερμανίας, πρωθυπουργοί και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι πολλών χωρών συνεχάρησαν τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden, εκφράζοντας την «ανυπομονησία» τους να συνεργαστούν με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Justin Trudeau όπως και ο επικεφαλής του ΠΟΥ συνεχάρησαν τον Joe Biden και την Kamala Harris

«Συγχαρητήρια στον Joe Biden που ορκίστηκε πρόεδρος των ΗΠΑ και την Kamala Harris για την ιστορική ανάληψη της αντιπροεδρίας.
Η αμερικανική ηγεσία είναι ζωτικής σημασίας για να θέματα που μας αφορούν όλους, από την κλιματική αλλαγή μέχρι την Covid και ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον πρόεδρο Biden», έγραψε στο Twitter ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson

Νωρίτερα, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο πρόεδρος της Γερμανίας Frank Walter Steinmeier ανέφερε ότι η σημερινή «είναι μια καλή ημέρα για τη δημοκρατία» δηλώνοντας «ανακουφισμένος» από το γεγονός ότι ο Joe Biden θα είναι ο επόμενος ένοικος του Λευκού Οίκου.
«Ξέρω ότι πολλοί στη Γερμανία συμμερίζονται αυτό το συναίσθημα», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Pedro Sanchez τόνισε ότι «η (εκλογική) νίκη του Biden συνιστά νίκη της δημοκρατίας επί της άκρας δεξιάς και των τριών μεθόδων της: της μαζικής εξαπάτησης, του εθνικού διχασμού και της κατάχρησης, ακόμη και με βίαια μέσα, των δημοκρατικών θεσμών».
Και συνέχισε: «Πριν από πέντε χρόνια πιστεύαμε ότι ο Τραμπ ήταν ένα κακόγουστο αστείο, αλλά πέντε χρόνια αργότερα συνειδητοποιήσαμε ότι έθετε σε κίνδυνο την ισχυρότερη δημοκρατία του κόσμου».

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Giuseppe Conte, μιλώντας στο κοινοβούλιο την Τρίτη, είπε και αυτός ότι «ανυπομονεί» να συνεργαστεί με τον Biden. «Έχουμε μια ισχυρή, κοινή ατζέντα, από την αποτελεσματική πολυμέρεια που επιθυμούμε και οι δύο, μέχρι την κλιματική αλλαγή, την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση και την πολιτική της κοινωνικής ενσωμάτωσης».

Από το Δουβλίνο, ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Mihael Martin, χαιρέτισε τον Biden, έναν «πραγματικό φίλο» της Ιρλανδίας, υπενθυμίζοντας την ιρλανδική καταγωγή του.
«Ενώ ορκίζεται, ξέρω ότι ο πρόεδρος Biden θα αισθάνεται το βάρος της ιστορίας, την παρουσία των Ιρλανδών προγόνων του που έφυγαν από το Μάγιο και το Λάουθ την εποχή του λιμού, σε αναζήτηση της ελπίδας» ανέφερε στην ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι θέλει «να εμβαθύνει τη συνεργασία» των δύο χωρών.

Σε ανακοίνωσή του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu έδωσε τα συγχαρητήριά του στον Biden και την Χάρις.
«Πρόεδρε Biden, εσείς κι εγώ έχουμε μια θερμή προσωπική φιλία εδώ και πολλές δεκαετίες.
Ανυπομονώ να συνεργαστούμε για να ενισχύσουμε περαιτέρω τη συμμαχία ΗΠΑ-Ισραήλ, να συνεχίσουμε να διευρύνουμε την ειρήνη μεταξύ του Ισραήλ και του αραβικού κόσμου και να αντιμετωπίσουμε κοινές προκλήσεις, την κορυφαία εκ των οποίων συνιστά το Ιράν».

Ένας εκπρόσωπος της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, ο Fauzi Barhum είπε ότι το ισλαμιστικό κίνημα «δεν εκφράζει καμία λύπη για την αποχώρηση του Τραμπ» ο οποίος ήταν «η μεγαλύτερη πηγή και σπόνσορας της αδικίας, της βίας και του εξτρεμισμού στον κόσμο και άμεσος εταίρος του ισραηλινού κατακτητή στις επιθέσεις εναντίον του λαού μας».
«Ο πρόεδρος Joe Biden πρέπει να ανατρέψει τις άδικες πολιτικές εναντίον του λαού μας και να θέσει τα θεμέλια για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης