Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας: Δεν εξετάζεται κούρεμα οφειλών - Αναμενόμενο το δημοσιονομικό έλλειμμα

Σταϊκούρας: Δεν εξετάζεται κούρεμα οφειλών - Αναμενόμενο το δημοσιονομικό έλλειμμα
Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως έρχεται νέο πρόγραμμα «Γέφυρα» για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Σχετικά Άρθρα

Το ενδεχόμενο «κουρέματος» των οφειλών απέρριψε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, καθώς «δεν αποτελεί ευρωπαϊκή πρακτική».
Ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν υποστεί περικοπές και δεν θα υποστούν.

Αναμενόμενο το δημοσιονομικό έλλειμμα

Την ίδια στιγμή, ο κ. Σταϊκούρας χαρακτήρισε «αναμενόμενο» το δημοσιονομικό έλλειμμα καθώς «έχουμε λιγότερα έσοδα και ταυτόχρονα αυξημένες δαπάνες», για τις ανάγκες της πανδημίας του κορωνοϊού.
«Δεν φοβάμαι ότι δεν θα έχουμε τους πόρους να καλύψουμε τις ανάγκες της κοινωνίας για όσο χρειαστεί, κυρίως τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα», δήλωσε ο υπουργός, ενώ τόνισε πως η Ελλάδα κατάφερε, μετά την Κροατία, τη μικρότερη απώλεια εισοδήματος με την ταυτόχρονη μικρότερα απώλεια θέσεων εργασίας εν μέσω κορωνοϊού στην Ευρώπη.

Η Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 τονίζοντας ότι οι αιτήσεις έφτασαν τις 732.000 και ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους δανειστές ένα νέο πρόγραμμα 9 μηνών για τις δανειακές υποχρεώσεις όσων έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό.
Σε ό,τι αφορά τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε πως δεν θα πληρώσουν καθόλου ενοίκιο για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και πως θα ενισχυθεί και η ρευστότητά τους, αφού οι αιτήσεις για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 έφτασαν τις 732.000.
Αναφορικά με το ποσό της επιστροφής, ο υπουργός δήλωσε πως για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 και 5 το ποσό της επιστροφής ανέρχεται σε 50% ενώ ήδη η κυβέρνηση θα αξιολογήσει κάτι αντίστοιχο και για τρεις προηγούμενες. «Συνολικά, στην επιχειρηματικότητα έχουν δοθεί 7 δισ. ευρώ, μαζί με την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5», σημείωσε.
Τέλος, υπουργός δήλωσε πως έρχεται νέο πρόγραμμα «Γέφυρα» για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης