Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεμιστοκλέους: Δεν πάει χαμένη καμία δόση εμβολίου - Δημιουργία μηχανισμού αναπλήρωσης των ραντεβού

Θεμιστοκλέους: Δεν πάει χαμένη καμία δόση εμβολίου - Δημιουργία μηχανισμού αναπλήρωσης των ραντεβού
H Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ενέκρινε τη δημιουργία μηχανισμού αναπλήρωσης των ραντεβού, για να μην υπάρξει καμία δόση του εμβολίου χαμένη
Σχετικά Άρθρα

Καμία δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού δεν πάει χαμένη, τονίζει ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος και αναφέρει ότι για το λόγο αυτό η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ενέκρινε τη δημιουργία μηχανισμού αναπλήρωσης των ραντεβού.
Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Θεμιστοκλέους, «η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι το 10% των ραντεβού για τον εμβολιασμό χάνονται λόγω μη προσέλευσης των πολιτών, με αποτέλεσμα να απορρίπτονται δόσεις.Προκειμένου να μην υπάρξει καμία δόση χαμένη, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ενέκρινε τη δημιουργία μηχανισμού αναπλήρωσης των ραντεβού».
Όπως εξηγεί, «πρόκειται για προληπτικό μηχανισμό που θα κινητοποιεί άμεσα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας πρώτης γραμμής, προκειμένου να εμβολιαστούν, όπου χάνονται ραντεβού.
Κριτήριο αποτέλεσε η δεδομένη ετοιμότητα αυτών των στελεχών ώστε να μεταβαίνουν χωρίς χρονοκαθυστέρηση στα σημεία εμβολιασμού».
Τέλος, ο κ. Θεμιστοκλέους ξεκαθαρίζει ότι «ο μηχανισμός αναπλήρωσης δεν έχει σχέση με την λίστα προτεραιοποίησης των συμπολιτών μας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, η εξειδίκευση της οποίας θα ανακοινωθεί τις προσεχείς μέρες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης