Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Παπαϊωάννου (Fast Finance ΑΕΠΕΥ): Το πνεύμα πρόθυμο η σαρξ ασθενής

Παπαϊωάννου (Fast Finance ΑΕΠΕΥ): Το πνεύμα πρόθυμο η σαρξ ασθενής
Συνεχίζουμε να συστήνουμε υπομονή, γιατί διάσπαση των 790 μονάδων του ΓΔ και 1890 μονάδων του FTSE25 πιθανά να επιταχύνει την διορθωτική κίνηση της αγοράς
Σχετικά Άρθρα

Η «ηρεμία πριν την καταιγίδα» συνεχίζεται στις Διεθνείς αγορές, παρά τα όσα εξωπραγματικά συνεχίζουν να συμβαίνουν στις ΗΠΑ.
Τα χθεσινά (14/1) αρνητικά στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ, αλλά και η πολιτική αστάθεια στην Ιταλία με ταυτόχρονη εκτίναξη του ελλείμματος της στα 30 δισ. ευρώ, δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν τις αγορές από τα πρόσφατα υψηλά.
Προς το παρόν αναμένουν την ορκωμοσία Biden, συνεχίζοντας να αγνοούν το διαφορετικό οικονομικό πρόγραμμα του, με αυξημένους φόρους και κοινωνικές δαπάνες, επικεντρώνοντας στα θετικά του θηριώδους προγράμματος των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ενίσχυσης της οικονομίας .
Ως αναφορά την Ελληνική αγορά, η αδυναμία είναι πλέον εμφανής τόσο στις τιμές όσο και στους χαμηλότερους όγκους συναλλαγών, ειδικά αν αφαιρεθούν οι προσυμφωνημένες συναλλαγές.
Αν και μεσομακροπρόθεσμα η τάση συνεχίζει να παραμένει ανοδική και δεν απειλείται προς το παρόν, διάφορα τεχνικά εργαλεία εμφανίζουν σημάδια αδυναμίας, τόσο σε δείκτες όσο και στην πλειοψηφία των μετοχών, αυξάνοντας τις πιθανότητες συνέχισης της διορθωτικής κίνησης από τα πρόσφατα υψηλά.
Επιπρόσθετα οι των 850 μονάδες του ΓΔ και οι 1975 του FTSE25, θα χρειαστούν ισχυρούς νέους καταλύτες για να διασπαστούν έγκυρα στην παρούσα φάση.
Με δεδομένο ότι ο ΔΤΡ, που υποβοήθησε στην πρόσφατη ανοδική κίνηση, διέσπασε καθοδικά τον ΚΜΟ expo 25 ημερών (481,24), οι ανησυχίες μας αυξάνουν βραχυπρόθεσμα.
Παρά ταύτα τυχόν διορθωτική κίνηση θα αποτελέσει ευκαιρία επανατοποθετήσεων, για όσους πούλησαν ή δεν επιβιβάστηκαν στο 1ο ανοδικό κύμα.
Οι κινητοί Μέσοι όροι 25, 50, κυρίως όμως ο 200 ημερών, σηματοδοτούν τους εύκολους τεχνικούς οδηγούς, σε περίπτωση που κάποιος επιλέξει να τοποθετηθεί στην αγορά.
Σε συνεννόηση πάντα με τους επενδυτικούς μας συμβούλους, καταστρώνουμε τις αντίστοιχες στρατηγικές, επιλέγοντας τα επίπεδα τιμών, αλλά κυρίως τις μετοχές που πληρούν αυστηρά ποιοτικά κριτήρια, διοικούνται δε ιστορικά από αξιόπιστο management..
Συνεχίζουμε να συστήνουμε υπομονή, γιατί διάσπαση των 790 μονάδων του ΓΔ και 1890 μονάδων του FTSE25 πιθανά να επιταχύνει την διορθωτική κίνηση της αγοράς δημιουργώντας καταλληλότερες συνθήκες για τοποθετήσεις.
Προς το παρόν το «Πνεύμα» (αισιοδοξία) δεν είναι αρκετό και «η Σάρξ» (αγορά) συνεχίζει να δείχνει σημάδια ασθένειας…

ΛΟΥΚΑΣ Β. ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ / Corporate Advisor Mc Banking & Finance

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης