Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Παπαϊωάννου (Fast Finance): Κόπωση και Triple Witching

tags :
Παπαϊωάννου (Fast Finance): Κόπωση και Triple Witching
Πιθανή διορθωτική κίνηση θα αποτελέσει ευκαιρία επανατοποθετήσεων, για όσους πούλησαν ή δεν επιβιβάστηκαν στο 1ο ανοδικό κύμα
Εν αναμονή του σημερινού κλεισίματος παραγώγων (triple witching) κινούνται οι χρηματιστηριακές αγορές.
Η χθεσινή μικρή διορθωτική κίνηση της Ελληνικής αγοράς κρίνεται αναμενόμενη, αν και διακρίνεται μια κόπωση, και μειωμένοι όγκοι συναλλαγών, κυρίως λόγω της έντονης ανοδικής κίνησης της προηγούμενης περιόδου.
Η εξαέρωση της αγοράς και η δημιουργία νέων τεχνικών στηρίξεων, κρίνεται απαραίτητη για την συγκέντρωση των αναγκαίων δυνάμεων που θα οδηγήσουν στην έγκυρη υπέρβαση των 800 μονάδων στο ΓΔ και των 1930 στον FTSE.
Μεσομακροπρόθεσμα η τάση παραμένει ανοδική και δεν απειλείται.
Άλλα η αγορά χρειάζεται χρόνο, για να χωνέψει τα νέα επίπεδα και με δεδομένη την επερχόμενη εορταστική περίοδο.
Το κλείσιμο έτους (για τους Έλληνες Θεσμικούς), λειτουργεί υποστηρικτικά στις αποτιμήσεις των εισηγμένων.
Πιθανή διορθωτική κίνηση θα αποτελέσει ευκαιρία επανατοποθετήσεων, για όσους πούλησαν ή δεν επιβιβάστηκαν στο 1ο ανοδικό κύμα.
Οι κινητοί Μέσοι όροι 25, 50 και 200 ημερών, σηματοδοτούν τους τεχνικούς οδηγούς, σε περίπτωση που κάποιος επιλέξει να τοποθετηθεί στην αγορά.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι έχουν προσεγγιστεί σημαντικές αντιστάσεις τόσο σε Δείκτες όσο και σε επιμέρους μετοχές, θα χρειαστούν νέοι καταλύτες, αλλά και αυξημένοι όγκοι, για να τροφοδοτηθεί η συνέχεια της ανοδικής κίνησης.
Το εύρος του ανοδικού καναλιού συνεχίζει να οριοθετείται μεταξύ των 820-720 μονάδων στον ΓΔ και 1930-1680 μονάδων για το Δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης.
Το γεγονός ότι μετά από καιρό ο τασικός δείκτης MACD έχει δώσει πωλητικό σήμα, τόσο στο ΓΔ όσο και στο FTSE, ενισχύει την υποψίες ότι μια διορθωτική κίνηση είναι «προ των πυλών». Εμφάνιση και αρνητικών αποκλίσεων τις επόμενες μέρες, θα αυξήσει τις τεχνικές πιθανότητες.
Με υπομονή και σε συνεννόηση πάντα με τους επενδυτικούς μας συμβούλους, καταστρώνουμε τις αντίστοιχες στρατηγικές, επιλέγοντας τα επίπεδα τιμών αλλά κυρίως τις μετοχές που πληρούν αυστηρά ποιοτικά κριτήρια, διοικούνται δε ιστορικά από αξιόπιστο management..

ΛΟΥΚΑΣ Β. ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ / Corporate Advisor Mc Banking & Finance

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης