Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Παπαϊωάννου (Fast Finance ΑΕΠΕΥ): Η νιρβάνα των αγορών

tags :
Παπαϊωάννου (Fast Finance ΑΕΠΕΥ): Η νιρβάνα των αγορών
Μεσομακροπρόθεσμα η τάση συνεχίζει να παραμένει ανοδική και δεν απειλείται
Παρά τα όσα εξωπραγματικά συμβαίνουν στις ΗΠΑ, οι χρηματιστηριακές αγορές εμφανίζουν μια απαράμιλλη ηρεμία, που όμως δεν πρέπει να παρερμηνεύεται, γιατί τα αίτια του διχασμού της αμερικανικής κοινωνίας παραμένουν ισχυρά.
Οι εικόνες που έκαναν τον γύρω της υφηλίου, θα έχουν σοβαρές μακροχρόνιες αρνητικές επιπτώσεις σε πολικό-οικονομικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο σε παγκόσμια κλίμακα.
Ως αναφορά την βραχυχρόνια εικόνα, η ψυχραιμία που επέδειξαν οι αγορές, οφείλεται στην κεκτημένη ανοδική τάση.
Κυρίως όμως οφείλεται στη διαφαινόμενη ομαλή μετάβαση εξουσίας αλλά και στον έλεγχο της Γερουσίας από τους Δημοκρατικούς, που θα βοηθήσει τον νέο πρόεδρο να εφαρμόσει το πρόγραμμα του χωρίς εκπτώσεις.
Χρειάζεται όμως αυξημένη προσοχή, γιατί ο νέος πρόεδρος έρχεται και με ένα διαφορετικό οικονομικό πρόγραμμα, με αυξημένους φόρους και κοινωνικές δαπάνες.
Επιπλέον έχουν αρχίσει να εμφανίζονται κα αρνητικές τεχνικές αποκλίσεις κυρίως στις τεχνολογικές εταιρίες.
Ως αναφορά την Ελληνική αγορά, η εναλλαγή πρωταγωνιστών συνεχίζεται, με βασικό στόχο την διατήρηση της αγοράς στα τρέχοντα επίπεδα.
Χθεσινοί πρωταγωνιστές αναδείχθηκαν τα Διυλιστήρια, που συνεχίζουν την τεχνική αντίδραση τους από τα πρόσφατα χαμηλά.
Αντίθετα οι τραπεζικές μετοχές, προς το παρόν αδυνατούν να εγγράψουν νεώτερα υψηλά, εμφανίζοντας ελαφρά κόπωση.
Μεσομακροπρόθεσμα η τάση συνεχίζει να παραμένει ανοδική και δεν απειλείται.
Όμως τασικά τεχνικά εργαλεία εμφανίζουν, τόσο στους βασικούς Δείκτες όσο και σε αρκετές μετοχές, πρώιμα σημάδια αδυναμίας, φέρνοντας μια πιθανή διορθωτική κίνηση εγγύτερα. Επιπρόσθετα έχουν προσεγγιστεί σημαντικές αντιστάσεις και θα χρειαστούν πρόσθετα καύσιμα, για έγκυρη διάσπαση των 850 μονάδων του ΓΔ και συνέχιση της ανοδικής κίνησης.
Τυχόν διορθωτική κίνηση θα αποτελέσει ευκαιρία επανατοποθετήσεων, για όσους πούλησαν ή δεν επιβιβάστηκαν στο 1ο ανοδικό κύμα.
Οι κινητοί Μέσοι όροι 25, 50 και 200 ημερών, σηματοδοτούν τους εύκολους τεχνικούς οδηγούς, σε περίπτωση που κάποιος επιλέξει να τοποθετηθεί στην αγορά.
Σε συνεννόηση πάντα με τους επενδυτικούς μας συμβούλους, καταστρώνουμε τις αντίστοιχες στρατηγικές, επιλέγοντας τα επίπεδα τιμών, αλλά κυρίως τις μετοχές που πληρούν αυστηρά ποιοτικά κριτήρια, διοικούνται δε ιστορικά από αξιόπιστο management..
Υπενθυμίζουμε ότι η κερδοφόρα παραμονή μας στις αγορές προσομοιάζει με αγώνα αντοχής και όχι ταχύτητας, συνεπώς η υπομονή και η μακροπρόθεσμη στρατηγική αποτελούν τα ασφαλέστερα εργαλεία μας..

ΛΟΥΚΑΣ Β. ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ / Corporate Advisor Mc Banking & Finance

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης