Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στοχοποιούν το Facebook για υποκίνηση των ταραχών στο Καπιτώλιο - Πως οργανώθηκαν οι QAnon και Proud Boys

ΗΠΑ: Στοχοποιούν το Facebook για υποκίνηση των ταραχών στο Καπιτώλιο - Πως οργανώθηκαν οι QAnon και Proud Boys
Σύμφωνα με την Washington Post, ένα "αυξανόμενο σύνολο αποδεικτικών στοιχείων δείχνει ότι το Facebook έπαιξε πολύ μεγαλύτερο ρόλο"
Την περασμένη εβδομάδα, η εναλλακτική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, το Parler, κατηγορήθηκε από την Amazon, ότι συνέβαλε στο συντονισμό των «ακροδεξιών» χρηστών στις ταραχές στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.
Ωστόσο, σύμφωνα με νέα στοιχεία, το Facebook είχε επίσης τεράστιο ρόλο στο συντονισμό των λεγόμενων «Ταραχών του Καπιτωλίου», για τις οποίες ο Πρόεδρος Trump κατηγορήθηκε για φερόμενη υποκίνηση.
Σύμφωνα με την Washington Post, ένα "αυξανόμενο σύνολο αποδεικτικών στοιχείων δείχνει ότι το Facebook έπαιξε πολύ μεγαλύτερο ρόλο" από ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Τα ύποπτα στοιχεία

Την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία κατέγραψε περιεχόμενο που σχετίζεται με την αβάσιμη θεωρία συνωμοσίας QAnon και την εξτρεμιστική ομάδα Proud Boys, καθώς και περιεχόμενο που σχετίζεται με το κίνημα υπέρ του Trump, «Stop the Steal», επιδιώκοντας να αλλοιώσει τα εκλογικά αποτελέσματα.
Σύμφωνα με την Washington Post ήταν πιθανό να υπάρχει κάποιο περιεχόμενο στο Facebook, επειδή ο έλεγχος της εταιρείας δεν ήταν ποτέ «τέλειος».
Το hashtag #StopTheSteal εξακολουθούσε να χρησιμοποιείται ευρέως από τη Δευτέρα, όταν μια έρευνα αποκάλυψε ότι 128.000 άτομα μιλούσαν για αυτό, και σε πολλές περιπτώσεις το χρησιμοποιούσαν για συντονισμό των ταραχών, σύμφωνα με τον Eric Feinberg, Αντιπρόεδρο της Οργάνωσης για έναν Ασφαλέστερο Ιστό.

Συμμετοχή και των Ρεπουμπλικανών

Σύμφωνα με τις έρευνες των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, υπήρξαν αξιωματούχοι και οργανώσεις του Ρεπουμπλικανικού κόμματος που σε τουλάχιστον 12 πολιτείες συντόνισαν ταξίδια προς την Ουάσινγκτον μέσω Facebook.
"BUS TRIP to DC… #StoptheSteal είχε μάλιστα χιλιάδες ακόλουθους.
"Εάν είστε εξοργισμένοι και σκοπεύετε να απαντήσετε στην έκκληση του Προέδρου για να κατέβουν οι υποστηρικτές στο DC στις 6 Ιανουαρίου, ακολουθείστε!" έγραψε το Polk County Republican Party of North Carolina σε μια ανάρτηση στο Facebook που έκτοτε έχει διαγραφεί.
Η εκπρόσωπος του Facebook, Liz Bourgeois, σημείωσε ότι αυτές οι εκδηλώσεις οργανώθηκαν στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των πλατφορμών μας.
Ακόμη όμως και με το μπλοκάρισμα αυτών των αναρτήσεων, μεγάλες ποσότητες δραστηριότητας έχουν "μεταναστεύσει" σε άλλες πλατφόρμες με λιγότερους κανόνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης