Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Οπλισμένη η Εθνοφρουρά στην Ουάσινγκτον εν όψει της ορκωμοσίας Biden

ΗΠΑ: Οπλισμένη η Εθνοφρουρά στην Ουάσινγκτον εν όψει της ορκωμοσίας Biden
Οπλισμένη η Εθνοφρουρά στους δρόμους της Ουάσινγκτον, ανησυχία για την ορκωμοσία Biden
Σχετικά Άρθρα

Στους δρόμους της Ουάσινγκτον αναπτύσσεται η Εθνοφρουρά των ΗΠΑ, με τους άνδρες να φέρουν πλέον οπλισμό, εν όψει της τελετής ορκωμοσίας του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου Joe Biden στις 20 Ιανουαρίου 2021, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι η Εθνοφρουρά δεν είχε άδεια να φέρει οπλισμό, καθώς μία τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε το ύστατο μέτρο αν η κατάσταση ξέφευγε από τον έλεγχο.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει εξηγηθεί ο λόγος που άλλαξε η εντολή, ενώ η Εθνοφρουρά της Ουάσινγκτον αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Απειλούν οι οπαδοί του Trump - Μεγάλη κινητοποίηση

Ωστόσο ειδικοί σε θέματα ασφαλείας σημειώνουν ότι οι πιο ακραίοι οπαδοί του Ρεπουμπλικάνου απερχόμενου προέδρου Donald Trump απειλούν, μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, ότι θα κάνουν πορείες οπλισμένοι και ίσως καταφύγουν ξανά στη χρήση βίας, τόσο στην αμερικανική πρωτεύουσα όσο και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ.
Το Πεντάγωνο θα κινητοποιήσει περίπου 15.000 άνδρες της Εθνοφρουράς την 20ή Ιανουαρίου, ημέρα της ορκωμοσίας του Joe Biden.

CNN: Χιλιάδες ένοπλοι εξτρεμιστές σχεδιάζουν να πολιορκήσουν το Καπιτώλιο

Χιλιάδες ένοπλοι εξτρεμιστές που τάσσονται υπέρ του Donald Trump σχεδιάζουν να πολιορκήσουν το Καπιτώλιο των ΗΠΑ πριν από την ορκωμοσία του εκλεγμένου Προέδρου Joe Biden, σύμφωνα με όσα μετέδωσε την Τρίτη το αμερικανικό δίκτυο CNN, το οποίο επικαλείται πληροφορίες από το Κογκρέσο.
«Μιλούσαν για 4.000 ένοπλους πατριώτες οι οποίοι σχεδιάζουν να πολιορκήσουν το Καπιτώλιο για να αποτρέψουν την είσοδο σε αυτό οποιουδήποτε Δημοκρατικού, δήλωσε το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων Conor Lamb.
«Έχουν δώσει στη δημοσιότητα κανόνες εμπλοκής.
Άρα αυτή είναι μια οργανωμένη ομάδα που έχει ένα σχέδιο.
Mιλούν για το 1776 (Aμερικανική Eπανάσταση)» πρόσθεσε ο Lamb.
«Δεν διαπραγματευόμαστε, δεν συζητούμε με αυτούς τους ανθρώπους.
Πρέπει να διωχθούν.
Να σταματήσουν.
Δυστυχώς, αυτό αφορά και τον πρόεδρο, γι' αυτό πρέπει να παραπεμφθεί και να απομακρυνθεί από το αξίωμα».
Δύο βουλευτές των Δημοκρατικών που συμμετείχαν στην ενημέρωση είπαν στο CNN ότι τέθηκαν επί τάπητος διάφορα σενάρια και οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν πάρει στα σοβαρά τις απειλές.
Το μέλος πρόσθεσε ότι οι νομοθέτες ελπίζουν ότι οι δυνάμεις της Εθνοφρουράς θα έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους για τα φρονήματα και τα πιστεύω τους, καθώς, παρότι η Βουλή των Αντιπροσώπων εμπιστεύεται τους περισσότερους από τους άνδρες αυτών των δυνάμεων, πολλοί εθνοφρουροί θα έρθουν στην αμερικανική πρωτεύουσα από όλη τη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης