Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα στην ορκωμοσία Biden – Αυξημένα μέτρα στην Ουάσινγκτον

ΗΠΑ: Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα στην ορκωμοσία Biden – Αυξημένα μέτρα στην Ουάσινγκτον
Τουλάχιστον 25 υποθέσεις εσωτερικής τρομοκρατίας έχουν ανοίξει στις ΗΠΑ μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο
Σχετικά Άρθρα

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας για την τελετή ορκωμοσίας του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden στις 20 Ιανουαρίου εισηγείται η δήμαρχος της Ουάσινγκτον καθώς υπάρχουν φόβοι για επικείμενο τρομοκρατικό «χτύπημα» ή επίθεση, μετά και την πρωτοφανή εισβολή οπαδών του Donald Trump στο Καπιτώλιο.
Σε επιστολή της η δήμαρχος της Ουάσινγκτον Muriel Bowser αφού χαρακτηρίζει τρομοκρατική επίθεση χωρίς προηγούμενο την εισβολή στο Καπιτώλιο, επισημαίνει ότι η τελετή ορκωμοσίας του Biden απαιτεί διαφορετική προσέγγιση σε σύγκριση τουλάχιστον με τα προηγούμενα χρόνια.
Αν και η ίδια αναφέρει πως θα υπάρξει μια ευρεία συνεργασία των τοπικών, περιφερειακών και ομοσπονδιακών δυνάμεων ασφαλείας για την 20η Ιανουαρίου, ζητά με την επιστολή της προς το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ να αναπροσαρμόσει τη στρατηγική της με διάφορους τρόπους για την ημέρα ορκωμοσίας του Biden.
Η εισβολή διαδηλωτών στο Καπιτώλιο, τους οποίος αρχικά επαίνεσε αλλά κατόπιν αποδοκίμασε ο Donald Trump, ανάγκασε βουλευτές και γερουσιαστές να τραπούν σε φυγή για να αποφύγουν τα χειρότερα ενώ άφησε πίσω της 5 ανθρώπους νεκρούς.

Ομοσπονδιακό σχέδιο

Στην επιστολή της η δήμαρχος Ουάσινγκτον κατέθεσε αίτημα για ομοσπονδιακή βοήθεια προκειμένου να αποφευχθεί ένα καταστροφικό σενάριο.
Συγκεκριμένα, ζητά από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ να συντονίσει τις δράσεις του με το υπουργείο Δικαιοσύνης, με το υπουργείο Άμυνας, με το Ανώτατο Δικαστήριο και με το Κογκρέσο έτσι ώστε να εκπονηθεί ένα ομοσπονδιακό σχέδιο.
Υπενθυμίζεται πως η Ουάσινγκτον βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο, μέτρο που θα διατηρηθεί έως και την 21η Ιανουαρίου

Έχουν ανοίξει 25 υποθέσεις εσωτερικής τρομοκρατίας

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 25 υποθέσεις εσωτερικής τρομοκρατίας έχουν ανοίξει στις ΗΠΑ, μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο.
Αυτό ανέφερε ο υπουργός αρμόδιος για το στρατό των ΗΠΑ, Ryan McCarthy απευθυνόμενος στον βουλευτή των Δημοκρατικών, Jason Crow.
Μάλιστα ο βουλευτής των Δημοκρατικών ανέφερε ότι ο McCarthy του είπε ότι «το Πεντάγωνο είναι ενημερωμένο για περισσότερες πιθανές απειλές από εν δυνάμει τρομοκράτες για τις ημέρες, μετά, αλλά και συμπεριλαμβανομένης της ημέρας για την τελετή ορκωμοσίας» του Joe Biden.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης