Τελευταία Νέα
Διεθνή

Musk (Tesla): Το tweet και η παρεξήγηση που οδήγησαν μια μετοχή σε ράλι 11.708%

Musk (Tesla): Το tweet και η παρεξήγηση που οδήγησαν μια μετοχή σε ράλι 11.708%

Η προτροπή του Musk για τη χρήση της υπηρεσίας μηνυμάτων Signal εξελήφθη ως σύσταση για την αγορά της μετοχής της Signal Advance

Σχετικά Άρθρα

Η προτροπή του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Elon Musk μέσω Twitter προς τους χρήστες του WhatsApp να στραφούν στην υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων Signal, εκλήφθη από τους επενδυτές ως «σήμα» από τα 42 εκατομμύρια των ακολούθων του να τοποθετηθούν σε μια… λάθος μετοχή.
Όμως εκ παραδρομής οδήγησαν σε ξέφρενο ράλι τη μετοχή μιας μικροσκοπικής εταιρείας ιατρικού εξοπλισμού.

Το μήνυμα

«Use Signal», έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla. στο Twitter την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021, αναφερόμενος προφανώς στην κρυπτογραφημένη υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων.
Οι επενδυτές, όμως, αντί για την υπηρεσία άρχισαν να εισρέουν στη μετοχή της εταιρείας ιατρικών συσκευών Signal Advance, η τιμή της οποίας εξαπλασιάστηκε μέχρι το τέλος της 7ης Ιανουαρίου.
Εξέλιξη που ήταν αρκετή ώστε η μετοχή της Signal Advance να καταγράψει άνοδο μεγαλύτερη του 11.708% σε τρεις ημέρες διαπραγμάτευσης, με την κεφαλαιοποίησή της να ανέρχεται στα 390 εκατ. δολάρια από 6 εκατομμύρια δολ. τρεις ημέρες πριν.

Ξέφρενο ράλι

Παρότι δε δημοσιεύματα του Τύπου αποκάλυψαν το «λάθος» ήδη από την Παρασκευή (8/9), το ράλι της μετοχής της Signal Advance συνεχίστηκε, με τη μετοχή της εταιρείας να ενισχύεται κατά 885% τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, πριν απωλέσει τελικά τα κέρδη της.

Προσοχή

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ‪P. Chris Hammel‬, σε τηλεφωνική επικοινωνία ανέφερε σχετικά με το περιστατικό: «Συνιστούμε ανεπιφύλακτα στον κόσμο να πράττουν πάντοτε με τη δέουσα επιμέλεια και να επενδύουν πάντα με προσοχή», ξεκαθαρίζοντας ότι η Signal Advance δεν έχει καμία σχέση ούτε με τον Elon Musk ούτε με την εφαρμογή Signal.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Signal Advance έχει να υποβάλει ετήσια οικονομική έκθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από το 2019, ενώ σύμφωνα με την τελευταία έκθεσή της δεν είχε έσοδα από το 2014 έως το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης