Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί λέει «όχι» στην χρήση της εφαρμογής του WhatsApp ο CEO της Tesla, Elon Musk;

Γιατί λέει «όχι» στην χρήση της εφαρμογής του WhatsApp ο CEO της Tesla, Elon Musk;
Ο ιδρυτής της SpaceX και της Tesla προτρέπει τους χρήστες της WhatsApp να χρησιμοποιούν την εφαρμογή «Signal» για την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων
Αρνητικός απέναντι στη χρήση της εφαρμογής WhatsApp είναι ο Elon Musk.
Ο ιδρυτής της SpaceX και της Tesla ανήρτησε την σχετική δημοσίευση του για την πολιτική απορρήτου στο Twitter και προτρέπει τους χρήστες της WhatsApp να χρησιμοποιούν την εφαρμογή «Signal» για την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων, καθώς η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων τους υποχρέωσε να συμφωνήσουν σε αμφιλεγόμενους όρους και προϋποθέσεις.

Οι νέοι όροι του WhatsApp

Η εφαρμογή που ανήκει στο Facebook θα αναγκάσει όλους τους χρήστες να συμφωνήσουν στη νέα πολιτική έως τις 8 Φεβρουαρίου.
Σε διαφορετική περίπτωση θα τους απαγορευθεί η πρόσβαση στα μηνύματα και τις επαφές τους.
Πάντως όπως επισημαίνεται σε όλα τα περιοδικά τεχνολογίας, η ανάρτησή του είχε ως αποτέλεσμα πάρα πολλοί χρήστες να στραφούν στο Signal και να κάνουν εγγραφή.
Σύμφωνα με τους νέους όρους τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται από το WhatsApp, συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης IP του χρήστη και του αριθμού τηλεφώνου, θα κοινοποιούνται στο Facebook.
Παρόλα αυτά, το Facebook, στο οποίο ανήκει η WhatsApp, ανακοινώνει πως αυτές οι αλλαγές δεν θα ισχύσουν για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ούτε για το Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω διαπραγματεύσεων με ευρωπαϊκούς φορείς προστασίας δεδομένων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης