Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο ανησυχούν και οι Γερμανοί - Πήραν μέτρα

Μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο ανησυχούν και οι Γερμανοί - Πήραν μέτρα
Ο Schaeuble ζήτησε έρευνα από το υπουργείο Εξωτερικών για τις ταραχές στην Ουάσιγκτον για να δει εάν κινδυνεύει και το Βερολίνο
Σχετικά Άρθρα

Η εισβολή στο Καπιτώλιο, το θεσμό της Αμερικανικής Δημοκρατίας υπήρξε τόσο σοκαριστική ώστε οι Γερμανοί θέλησαν να είναι προνοητικοί, οπότε πήραν τα μέτρα τους.
Το κτίριο του Ράιχσταγκ, η έδρα του γερμανικού ομοσπονδιακού κοινοβουλίου στο Βερολίνο, που βρίσκεται πολύ κοντά στην αμερικανική πρεσβεία, ενισχύθηκε από άποψης ασφαλείας.
Η γερμανική αστυνομία έχει ενισχύσει τα μέτρα φύλαξης του κτιρίου του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου και γύρω από αυτό μετά τις ταραχές που σημειώθηκαν στην Ουάσιγκτον.

Φοβούνται οι Γερμανοί

Η Bild am Sonntag μάλιστα, επικαλούμενη ενημερωτική επιστολή του προέδρου της Μπούντεσταγκ, του W. Schaeuble, προς τα μέλη της Βουλής αναφέρει ότι τα μέτρα εισόδου, εξόδου και παραμονής στο χώρο του Κοινοβουλίου έχουν αυστηροποιηθεί.
Παράλληλα, η αστυνομία του Βερολίνου ενίσχυσε «τις δυνάμεις της στην περιοχή γύρω από το κτίριο του Ράιχσταγκ.
Μάλιστα ο πάντα λεπτομερής Schaeuble ζήτησε να συνταχθεί αναφορά από το υπουργείο Εξωτερικών για τις ταραχές στην αμερικανική πρωτεύουσα και πρόσθεσε ότι θα «διασαφηνίσει», σε συντονισμό με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τις αρχές στην πόλη-κρατίδιο του Βερολίνου, «ποια συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν για την ασφάλεια του κοινοβουλίου».
Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε από την πλευρά του ότι τα μέτρα προστασίας σημαντικών κτιρίων στο Βερολίνο «τροποποιούνται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης