Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Συμφωνία με Pfizer/BioΝΤech για 300 εκατ. δόσεις εμβολίων επιπλέον

Κομισιόν: Συμφωνία με Pfizer/BioΝΤech για 300 εκατ. δόσεις εμβολίων επιπλέον
Σύμφωνα με την πρόεδρο της Κομισιόν Ursula von der Leyen, η ΕΕ εξασφάλισε 300.000.000 επιπλέον δόσεις
Σε συμφωνία για την επέκταση του συμβολαίου με την Pfizer/ΒioΝtech για τα εμβόλια κατά της Covid 19 κατέληξε η Κομισιόν.
Σύμφωνα με την πρόεδρο της Κομισιόν Ursula von der Leyen, η ΕΕ εξασφάλισε 300.000.000 επιπλέον δόσεις.
H Kομισιόν δέχεται κριτική για το γεγονός ότι δεν εξασφάλισε επαρκείς δόσεις εμβολίων, με αποτέλεσμα να καθυστερεί το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών σε πολλά κράτη -μέλη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
 
Αιχμές κατά της Γερμανίας

Τα 27 κράτη-μέλη πορεύονται μαζί όσον αφορά στην αγορά εμβολίων ξεκαθάρισε η Πρόεδρος της Κομισιόν διευκρινίζοντας ότι «κανένα κράτος-μέλος δεν επιτρέπεται να διαπραγματεύεται παράλληλα», σε μία αναφορά που αποτελεί αιχμή στη Γερμανία.
Ειδικότερα, η Ursula von der Leyen σημείωσε:«To μόνο πλαίσιο, μέσα στο οποίο διαπραγματευόμαστε, είναι ότι οι 27 το κάνουμε αυτό μαζί και κανένα κράτος-μέλος σε αυτή τη νομική δεσμευτική βάση δεν επιτρέπεται να διαπραγματεύεται παράλληλα ή να έχει συμβόλαιο παράλληλα».
Όπως ανακοίνωσε, η Κομισιόν εξασφάλισε επιπλέον 300.000.000 δόσεις του εμβολίου της Pfizer/ΒioNtech με τον συνολικό αριθμό των εμβολίων από τη συγκεκριμένη εταιρεία να φτάνει τα 600.000.000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης