Διεθνή

Ευρωζώνη: Τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης από τα μέσα του 2018 παρουσίασε η μεταποίηση - Στις 55,2 μονάδες τον Δεκέμβριο (2020) ο PMI

Ευρωζώνη: Τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης από τα μέσα του 2018 παρουσίασε η μεταποίηση - Στις 55,2 μονάδες τον Δεκέμβριο (2020) ο PMI
Ο PMI μεταποίησης της Markit σημείωσε άνοδο στις 55.2 μονάδες τον Δεκέμβριο σε σχέση με τις 53.8 μονάδες του Νοεμβρίου (2020)
Αύξηση της δραστηριότητας με τον ταχύτερο ρυθμό από τα μέσα του 2018 κατέγραψαν οι επιχειρήσεις μεταποίησης στην ευρωζώνη στο τέλος του 2020 γεγονός που υποδηλώνει ότι η οικονομία της ευρωζώνης επλήγη λιγότερο από την πανδημία συγκριτικά με την αρχή του έτους (2020).

Η Γερμανία κρατάει τα σκήπτρα

Η Γερμανία για άλλη μια φορά ήταν η κινητήρια δύναμη με τα εργοστάσια στην χώρα να έχουν παραμείνει κατά κύριο λόγο ανοιχτά παρά την πανδημία του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI μεταποίησης της Markit σημείωσε άνοδο στις 55.2 μονάδες τον Δεκέμβριο σε σχέση με τις 53.8 μονάδες του Νοεμβρίου (2020), αν και ήταν χαμηλότερα από την αρχική εκτίμηση για 55.5 μονάδες.
"Η οικονομία φαίνεται ότι θα πληγεί από την πανδημία στο δ΄ τρίμηνο, πολύ λιγότερο από την άνευ προηγουμένου πτώση στο β΄ τρίμηνο, χάρη στην ανθεκτικότητα της μεταποίησης”, ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit, Chris Williamson.

Επιστροφή στην κανονικότητα σε δύο χρόνια;

Παρόλο και η οικονομία της ευρωζώνης πιθανότατα συρρικνώθηκε ξανά στο τελευταίο τρίμηνο καθώς τα μέτρα lockdown έπληξαν την δραστηριότητα, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για επιστροφή στα προ κρίσης επίπεδα μέσα σε δύο χρόνια.
Επιπλέον οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν χάρη στην ισχυρή ζήτηση για γερμανικά αγαθά και εν μέρει αποτυπώνουν την προσωρινή αύξηση της ζήτησης στη Βρετανία, πριν από το τέλος της μεταβατικής περιόδου για το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης