Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά Harris κατά Trump για την παρέμβαση στη Τζόρζια: Ξεδιάντροπη κατάχρηση εξουσίας

tags :
Πυρά Harris κατά Trump για την παρέμβαση στη Τζόρζια: Ξεδιάντροπη κατάχρηση εξουσίας
Ο Trump φέρεται να ζήτησε να του βρουν 12.000 ψήφους για να ανατραπεί η ήττα του στη Τζόρτζια
Για ξεδιάντροπη κατάχρηση εξουσίας έκανε λόγο η εκλεγμένη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Kamala Harris αναφερόμενη στα δημοσιεύματα που θέλουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump να ζητά 12.000 ψήφους για να ανατραπεί η ήττα του στην Πολιτεία της Τζόρτζια.
Δημοσίευμα της εφημερίδας The Washington Post αναφέρεται σε ηχητικό ντοκουμέντο, στο οποίο ακούγεται ο Trump να πιέζει αξιωματούχους της Τζόρτζια να «βρουν» τις σχεδόν 12.000 ψήφους που χρειάζονται για να ανατραπεί η ήττα του.
«Ο τρόπος που ενεργεί ο Trump δείχνει πως έχει καταληφθεί από απελπισία» ανέφερε η Harris, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στη Σαβάνα ενόψει της αναμέτρησης στην Τζόρτζια, στην οποία κρίνονται οι δύο τελευταίες έδρες της Γερουσίας.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Τζόρτζιας, Brad Raffensperger που ανήκει στους Ρεπουμπλικάνους, φέρεται στο ίδιο ντοκουμέντο, να απορρίπτει τους ισχυρισμούς του Trump.
Οι αυριανές επαναληπτικές εκλογές στην πολιτεία της Τζόρτζια θα καθορίσουν την ισορροπία ισχύος στη Γερουσία καθώς μέχρι στιγμής προηγούνται με 50 έδρες οι Ρεπουμπλικάνοι έναντι 48 των Δημοκρατικών.
Εφόσον κερδίσουν την πλειοψηφία στη Γερουσία οι Ρεπουμπλικάνοι, θα κάνουν πραγματικά δύσκολη τη ζωή του Biden, καθώς θα δυσκολευτεί να εφαρμόσει την πολιτική του ατζέντα.
Αντιθέτως εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τις δύο έδρες, τότε θα υπάρξει μια ισοπαλία 50 - 50 γερουσιαστών, όπου όμως σε κάθε οριακή ψηφοφορία θα μετρά η ψήφος της αντιπροέδρου, Kamala Harris, γεγονός που θα επιτρέψει στον πρόεδρο Biden να εφαρμόσει πλήρως το πρόγραμμα του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης