Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pottinger (ΗΠΑ): Πλήθος στοιχείων ότι ο Covid ξεκίνησε από το εργαστήριο της Wuhan

Pottinger (ΗΠΑ): Πλήθος στοιχείων ότι ο Covid ξεκίνησε από το εργαστήριο της Wuhan
Πεπεισμένοι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ότι ο Covid -19 διέρρευσε από το Ινστιτούτο Ιολογίας στη Wuhan
Η πιο διαδεδομένη θεωρία σχετικά με την προέλευση του Covid -19 είναι ότι «διέρρευσε» από ένα κινεζικό  βιολογικό εργαστήριο, σύμφωνα με τον πρώην αναπληρωτή Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Matthew Pottinger.
Μάλιστα αυτή τη θεωρία μοιράστηκε αξιωματούχους του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως γράφει η Daily Mail.
«Υπάρχει ένα αυξανόμενο πλήθος αποδεικτικών στοιχείων ότι το εργαστήριο είναι πιθανώς η πιο πιθανή πηγή του ιού», δήλωσε ο Pottinger, αναφερόμενος στο Ινστιτούτο ιολογίας της πόλης Wuhan, απ’ όπου άρχισε η πανδημία τον Δεκέμβριο 2019.

«Ακόμη και οι Κινέζοι το παραδέχονται»

 «Ακόμη και οι ηγέτες της Κίνας παραδέχονται ανοιχτά ότι είναι λανθασμένος ο προηγούμενος ισχυρισμός τους πως ο ιός ξεκίνησε από αγορά της Wuhan», δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη με Βρετανούς αξιωματούχους.
Ο Pottinger ήταν ένας από τους πρώτους Αμερικανούς αξιωματούχους που σήμαναν συναγερμό στον Λευκό Οίκο για την προέλευση του ιού τον Ιανουάριο του 2020, όταν αρχικά υποψιάστηκε ότι η επιδημία προήλθε από ένα κινεζικό εργαστήριο.
Στη συνέχεια ζήτησε από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών να αναζητήσουν στοιχεία .

Κατήγγειλε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

 Ο ίδιος κατήγγειλε επίσης την έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ως ψέμα - λέγοντας ότι οι βουλευτές σε όλο τον κόσμο έχουν ηθικές ευθύνες.
Ο Βρετανός πολιτικός Iain Duncan Smith, πρώην ηγέτης των Συντηρητικών ο οποίος συμμετείχε στη διάσκεψη,  τόνισε ότι τα σχόλια του  Pottinger αντιπροσώπευαν μια «ενίσχυση» της θέσης των ΗΠΑ σχετικά με τη θεωρία ότι ο ιός προήλθε από διαρροή στο εργαστήριο.

Πληροφοριοδότης από την Κίνα

«Μου είπαν ότι οι ΗΠΑ έχουν έναν πρώην επιστήμονα από το εργαστήριο στην Αμερική αυτή τη στιγμή», είπε αναφερόμενος σε πληροφοριοδότη στην Κίνα που ενημερώνει την Ουάσινγκτον.
«Αυτό άκουσα πριν από μερικές εβδομάδες.
Με οδήγησαν να πιστέψω ότι έτσι μπόρεσαν να ενισχύσουν τη θέση τους σχετικά με το πώς προήλθε αυτή η εστία μόλυνσης».
Πρόσθεσε ότι η άρνηση του Πεκίνου να επιτρέψει στους δημοσιογράφους να επισκεφθούν το εργαστήριο συνέβαλε μόνο στην αύξηση της υποψίας για τη Wuhan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης