Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Ομάδα του ΠΟΥ στο Πεκίνο για να ερευνήσει την προέλευση του κορωνοϊού

Κίνα: Ομάδα του ΠΟΥ στο Πεκίνο για να ερευνήσει την προέλευση του κορωνοϊού
Η Κίνα έχει αντιταχθεί έντονα στις εκκλήσεις για μια διεθνή έρευνα για την προέλευση του κορωνοϊού, καταγγέλλοντας ότι είναι αντικινεζικές, όμως έχει δηλώσει ανοικτή σε μια έρευνα υπό τον ΠΟΥ
To Πεκίνο αναμένεται να υποδεχθεί τη διεθνή ομάδα ερευνητών τον Ιανουάριο του 2021 ώστε να μελετηθεί η προέλευση του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας που ηγείται της αποστολής.
Η Κίνα έχει αντιταχθεί έντονα στις εκκλήσεις για μια διεθνή έρευνα για την προέλευση του κορωνοϊού, καταγγέλλοντας ότι είναι αντικινεζικές, όμως έχει δηλώσει ανοικτή σε μια έρευνα υπό τον ΠΟΥ.

Έρευνες και στην Wuhan;

Ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο αν οι ερευνητές του ΠΟΥ θα μπορέσουν να μεταβούν στην πόλη Wuhan, όπου πρωτοεντοπίστηκε ο κορωνοϊός τον Δεκέμβριο του 2019, με τις συζητήσεις για το πρόγραμμά τους να συνεχίζονται.
«Ο ΠΟΥ συνεχίζει να έχει επαφές με την Κίνα και να συζητά τη διεθνή αποστολή και τα μέρη που αυτή θα επισκεφθεί», δήλωσε ο διευθυντής εκτάκτων καταστάσεων στην περιοχή του Δυτικού Ειρηνικού στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Αυτή τη στιγμή αντιλαμβανόμαστε ότι η Κίνα καλωσορίζει τη διεθνή ομάδα και την επίσκεψή της (…)
Αυτό αναμένεται, εξ όσων γνωρίζουμε, να πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιανουαρίου», πρόσθεσε.
Χθες Τετάρτη 16/12/2020 μέλος του ΠΟΥ και διπλωμάτες είχαν δηλώσει στο Reuters ότι η αποστολή αναμένεται να μεταβεί στην Κίνα την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου 2021 για να ερευνήσει την προέλευση του κορωνοϊού.
Οι ΗΠΑ, οι οποίες έχουν κατηγορήσει την Κίνα ότι απέκρυψε το εύρος της επιδημίας, έχουν ζητήσει μια «διαφανή» έρευνα υπό τον ΠΟΥ και επέκριναν τους όρους της, με βάση τους οποίους Κινέζοι επιστήμονες θα αναλάβουν την πρώτη φάση της προκαταρκτικής έρευνας.
Κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης έχουν υπονοήσει ότι ο ιός ίσως υπήρχε προτού εντοπιστεί στην Wuhan, επικαλούμενα την παρουσία του στις συσκευασίες εισαγόμενων κατεψυγμένων προϊόντων και επιστημονικά έγγραφα τα οποία αναφέρουν ότι ο κορωνοϊός κυκλοφορούσε στην Ευρώπη πέρυσι (2019).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης