Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δανία - Κορωνοϊός: Γενίκευση του lockdown σε όλη τη χώρα

Δανία - Κορωνοϊός: Γενίκευση του lockdown σε όλη τη χώρα
Τα μέτρα, τα οποία εφαρμόσθηκαν προηγουμένως σε τμήματα της Δανίας, περιλαμβάνουν το κλείσιμο των μπαρ, των εστιατορίων και των μουσείων και υιοθετήθηκαν έπειτα από ενδείξεις για ταχεία αύξηση των μολύνσεων
Σε επέκταση των μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας προχωρά και η κυβέρνηση της Δανίας.
Τα μέτρα του lockdown θα αφορούν έτσι ολόκληρη τη χώρα, μετέδωσε σήμερα (15/12/2020) ο τηλεοπτικός σταθμός TV2 επικαλούμενος πηγές τις οποίες δεν κατονομάζει.
Τα μέτρα, τα οποία εφαρμόσθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε τμήματα της Δανίας, περιλαμβάνουν το κλείσιμο των μπαρ, των εστιατορίων και των μουσείων και υιοθετήθηκαν έπειτα από ενδείξεις για ταχεία αύξηση των μολύνσεων.

Χριστούγεννα με lockdown στην Ευρώπη

Την ίδια στιγμή, τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη προσανατολίζονται προς αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων και προς επαναφορά των lockdown σε μια ύστατη προσπάθεια να προλάβουν την εξάπλωση του ιού και να αποτρέψουν ένα τρίτο κύμα από τις αρχές του 2021.
Η Γερμανία μπαίνει από αύριο Τετάρτη 16/12 σε αυστηρό εθνικό lockdown έως τις 10/1, όπως και η Ολλανδία, ενώ πιθανό είναι να ακολουθήσει και η Ιταλία και ενώ μια σειρά άλλες ευρωπαϊκές χώρες ισχύουν πολύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα για την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων.
Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση και στη Σουηδία, η οποία αν και δεν εφάρμοσε ούτε lockdown ούτε περιοριστικά μέτρα, φαίνεται πως χάνει το στοίχημα καθώς καταγράφεται ραγδαία αύξηση των εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία, με τους γιατρούς να προειδοποιούν πως πολύ σύντομα είναι πιθανό να εξαντληθούν οι κλίνες ΜΕΘ.
Αντίστοιχη πάντως είναι η εικόνα και στις ΗΠΑ όπου οι νεκροί ξεπέρασαν τους 300.000 και οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με covid είναι περισσότεροι από 109.000, ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν για ένα τρίμηνο δοκιμασίας του δημόσιου συστήματος υγείας που δεν έχει προηγούμενο στην έως σήμερα ιστορία του.
Την ίδια ώρα, η FDA βρίσκεται ένα βήμα πριν την έγκριση και του εμβολίου της Moderna, με την έκθεση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων να αναφέρει ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ανέρχεται στο 94,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης