Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Κανόνες για πρόστιμα και συγχωνεύσεις εταιρειών με στόχο Facebook, Google

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Κανόνες για πρόστιμα και συγχωνεύσεις εταιρειών με στόχο Facebook, Google
Η νομοθεσία απειλεί με πρόστιμα εάν οι τεχνολογικές πλατφόρμες δεν συμμορφωθούν με εντολές για την κατάργηση παράνομων δημοσιεύσεων
Η Silicon Valley αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπη με έναν παλιό «εχθρό» της, που δεν είναι άλλος από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σήμερα, Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, η Κομισιόν θα προτείνει κανόνες, με βάση τους οποίους οι παγκόσμιες εταιρείες τεχνολογίας θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν πρόστιμα έως και το 10% των ετήσιων εσόδων, εάν δεν συμμορφώνονται με ένα σύνολο υποχρεώσεων, ενώ θα μπορούσαν να οδηγηθούν ακόμη και σε συγχώνευση επιχειρήσεων.
Η νομοθεσία απειλεί με πρόστιμα εάν οι τεχνολογικές πλατφόρμες δεν συμμορφωθούν με εντολές για την κατάργηση παράνομων δημοσιεύσεων.
Οι προτεινόμενοι κανόνες, οι οποίοι θα μπορούσαν να φέρουν σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των τεχνολογικών γιγάντων στην Ευρώπη, είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν έντονες πιέσεις, πριν εγκριθούν και τεθούν σε ισχύ.

Έμφαση στον ανταγωνισμό και τις ευθύνες των διαδικτυακών υπηρεσιών

Τα δύο νομοθετήματα για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες και τις Ψηφιακές Αγορές αποτελούν τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των τελευταίων 20 ετών, δίνοντας έμφαση στον ανταγωνισμό και τις ευθύνες των διαδικτυακών υπηρεσιών για το περιεχόμενο που φιλοξενούν.
Οι νέοι κανονισμοί μεταξύ άλλων αναμένεται να βάλουν στο στόχαστρο τις μεγάλες εταιρείες του Διαδικτύου, οι οποίες «καθορίζουν τους κανόνες του παιχνιδιού για τους χρήστες και τους ανταγωνιστές τους».
Η Κομισιόν έχει δηλώσει τη διαφωνία της με την τακτική αυτών των εταιρειών να αξιοποιούν τα δεδομένα που συγκεντρώνει μια υπηρεσία προκειμένου να «βελτιώσουν ή να αναπτύξουν» νέες υπηρεσίες, κάτι που εμποδίζει τον ανταγωνισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης