Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επιλεκτικές τοποθετήσεις, οριακές διακυμάνσεις παρά τις απώλειες στην Ευρώπη

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επιλεκτικές τοποθετήσεις, οριακές διακυμάνσεις παρά τις απώλειες στην Ευρώπη
ΑΓΟΡΑ: Περιμένουν οι αναλυτές να πέσουν λίγο οι ρυθμοί, λόγω τεχνικής εικόνας αλλά υπάρχουν και αυτοί που λένε ότι οι ξένοι δεν έχουν μετοχές και θα συνεχίσουν να τοποθετούνται. Να θυμίσουμε πως οι ξένοι είναι όλο το χρόνο καθαροί πωλητές και συνολικά είναι 11 μήνες.

Περιμένουμε τα νέα στοιχεία από το ΧΑ να δούμε τι έκαναν το Νοέμβριο. Νομίζουμε πως θα δούμε για πρώτη φορά μετά από 11 μήνες καθαρές εισροές. Με τους Έλληνες να είναι καθαροί αγοραστές το ίδιο διάστημα που οι ξένοι ήταν πωλητές, με απλά λόγια σημαίνει πως οι Έλληνες είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι, καθώς αγόρασαν σημαντικά χαμηλότερα.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με μικρές απώλειες, ενώ την ίδια ώρα οι αγορές της Ευρώπης υποχωρούσαν άνω του 0,7%. Οι τάσεις στην υψηλή κεφαλαιοποίηση είναι μικτές με την Εθνική για παράδειγμα να υποχωρεί και την Alpha Bank να καταγράφει καλή άνοδο.

VIOHALCO: Η συγκεκριμένη μετοχή τράβηξε τα βλέμματα στο άνοιγμα καθώς πολύ γρήγορα έγινε όγκος 130 χιλ. τεμαχίων και η μετοχή κατέγραψε άνοδο άνω του 1,5%, έχοντας πάει βέβαια στα πρώτα δευτερόλεπτα στο +3,73%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τεράστιο το ράλι τις τελευταίες εβδομάδες. Και παρά το ράλι ο τραπεζικός δείκτης εξακολουθεί να έχει απώλειες 46,88% από την αρχή του έτους έναντι 14,37% της αγοράς. Τεράστια η διαφορά και όσοι είχαν επιλέξει τράπεζες στην αρχή του έτους, έχουν υποαπόδοση στο χαρτοφυλάκιό τους.

Σε αυτές βέβαια στηρίζεται η αγορά για να βελτιώσει την εικόνα της και έχουν καταγράψει πολύ καλή πορεία το τελευταίο διάστημα. Η Εθνική έχει την καλύτερη πορεία με απώλειες 35%, ενώ η Alpha Bank στο ίδιο διάστημα χάνει 57%, η Πειραιώς 59% και η Eurobank 39,4%. Κάποιοι αναλυτές αποδίδουν αυτή την εικόνα και στα καλύτερα θεμελιώδη της Εθνικής.

Μικτές τάσεις στο ξεκίνημα. Με άνοδο κινούνται Πειραιώς και ΑΛΦΑ και με οριακή άνοδο η Eurobank. Υποχωρεί η Εθνική. Λογικές και οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στην ΕΤΕ καθώς η απόδοσή της είναι καλύτερη των άλλων δύο συστημικών.

LAMDA: Η Consolidated Lamda Holdings αγόρασε 1,36 εκατ. μετοχές προς 6,45 ευρώ τη μία, με συνολική αξία 8,79 εκατ. ευρώ. Μας κάνει εντύπωση που τόσο καιρό, που η μετοχή ήταν κάτω από τα 5,5 ευρώ και είχε υποχωρήσει και κάτω από τα 5 ευρώ δεν έκανε κάποια κίνηση αγοράς για να στηρίξει τη μετοχή αλλά και να αγοράσει αρκετά χαμηλότερα.

FOURLIS: Έχουν γίνει κάποιες μικροπωλήσεις μετοχών στις προηγούμενες συνεδριάσεις από διευθυντές της εταιρείας. Κάποιοι 12 χιλ. τεμάχια συνολικά.

JUMBO: Το eshop έπεσε και πάλι. Δεν είναι βέβαια το μόνο που έχει πέσει. Ο όγκος των παραγγελιών είναι μεγάλος και υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις. Οι ταχυδρομικές επίσης έχουν μεγάλο θέμα στις παραδόσεις.

ΟΤΕ: Η Γενική Συνέλευση πήρε απόφαση και θα ακυρωθούν 9,96 εκατ. ίδιες μετοχές. Το μετοχικό κεφάλαιο θα μειωθεί κατά 28,2 εκατ. ευρώ.

ΕΧΑΕ: Με 5,07% η Goldman Sachs. Με απώλειες στο ξεκίνημα η μετοχή.

PRODEA: Οι μετοχές της εταιρείας διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο προσωρινό μέρισμα 0,14 ευρώ ανά μετοχή.

ΟΛΠ: Την άνοιξαν στα 18,10 ευρώ με 800 τεμάχια και στο -4,23%. Γρήγορα οι αγοραστές βγήκαν υψηλότερα και στα 18,48 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Οι εξελίξεις έχουν τραβήξει τα βλέμματα των επενδυτών. Αναμένουμε ημερομηνία γενικής συνέλευσης. Σε θέσεις μάχης και τα δύο στρατόπεδα.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Χωρίς ιδιαίτερες κινήσεις στο ξεκίνημα. Ξεχωρίζει ένα πακέτο 480 χιλ. τεμαχίων στην Καραμολέγκος, το οποίο μάλιστα έγινε στα 2,42 ευρώ ανά μετοχή. Αφορά περίπου το 5% του συνόλου των μετοχών. Λέτε;

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης