Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΙΑΤΑ: Στα 157 δισ. η ζημία του κορωνοϊού για τις αεροπορικές παγκοσμίως

tags :
ΙΑΤΑ: Στα 157 δισ. η ζημία του κορωνοϊού για τις αεροπορικές παγκοσμίως
Δεν είναι βέβαιο ότι οι αεροπορικές εταιρίες θα ζητούν τον εμβολιασμό των επιβατών
Οι αεροπορικές εταιρείες θα χάσουν έως και 157 δισ. δολάρια, ή όσο το ΑΕΠ της Βουλγαρίας, μεταξύ του τρέχοντος έτους και του επόμενου έτους, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), η οποία αναθεώρησε επί τα χείρω της προηγούμενη εκτίμηση για απώλειες 100 δισ. δολαρίων τον Ιούνιο.
Η νέα εκτίμηση περιλαμβάνει έλλειμμα 118,5 δισ. δολαρίων για το 2020 και τουλάχιστον 38,7 δισ. δολάρια για το 2021, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο υποδηλώνει ότι η ζοφερή προοπτική «υπογραμμίζει τις προκλήσεις που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ο τομέας παρά τις αισιόδοξες ειδήσεις για την ανάπτυξη εμβολίων COVID-19».
"Ο θετικός αντίκτυπος που θα έχει στην οικονομία και την εναέρια κυκλοφορία δεν θα συμβούν μαζικά πριν από τα μέσα του 2021", δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της IATA, Alexandre de Juniac.
Ο αριθμός επιβατών αναμένεται να μειωθεί στα 1,8 δισεκατομμύρια φέτος από 4,5 δισεκατομμύρια το 2019, εκτιμά η IATA και θα ανακάμψει εν μέρει μόνο στα 2,8 δισεκατομμύρια το επόμενο έτος.
Τα έσοδα των επιβατών για το 2020 αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 69% στα 191 δισ. δολάρια.
«Αυτό είναι μακράν το μεγαλύτερο σοκ που έχει βιώσει η βιομηχανία μετά τα δύο χρόνια μετά τον Παγκόσμιο Πόλεμο», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της IATA, Brian Pearce.
Οι προβλέψεις προβλέπουν σημαντικό άνοιγμα των συνόρων στα μέσα του επόμενου έτους, με τη βοήθεια κάποιου συνδυασμού τεστ COVID-19 και ανάπτυξης εμβολίων.
Η ένωση συνιστά στις κυβερνήσεις να σταματήσουν τις καραντίνες που σκοτώνουν ταξίδια και να εφαρμόσουν εκτεταμένες δοκιμές για το COVID-19.
Πρόσφατα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Quantas Airways Alan Joyce είπε ότι το εμβόλιο COVID-19 θα είναι υποχρεωτικό για οποιονδήποτε επιβιβαστεί στις πτήσεις της και ότι θα γίνει ο κανόνας για τα διεθνή ταξίδια.
"Εξετάζουμε να αλλάξουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις μας για τους διεθνείς ταξιδιώτες, αλλά δεν είναι ακόμη βέβαιο ότι θα ζητήσουμε από τους ανθρώπους να εμβολιαστούν πριν μπορέσουν να επιβιβαστούν στο αεροσκάφος", δήλωσε ο Joyce.
Μια τέτοια προοπτική θα αποτρέψει τα άτομα που αρνούνται (το εμβόλιο) να ταξιδέψουν", είπε, προσθέτοντας ότι "ο συστηματικός έλεγχος είναι ακόμη πιο κρίσιμος".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης