Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πρόταση των Ρεπουμπλικανών για πακέτο μέτρων 500 δισ. δολ. - Στον αέρα υπηρεσίες Υγείας και εκατομμύρια άνεργοι

ΗΠΑ: Πρόταση των Ρεπουμπλικανών για πακέτο μέτρων 500 δισ. δολ. - Στον αέρα υπηρεσίες Υγείας και εκατομμύρια άνεργοι
Ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία των ΗΠΑ, Mitch McConnell δηλώνει ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία έως το τέλος της εβδομάδας προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες

 Ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία των ΗΠΑ, Ρεπουμλικανός Mitch McConnell, δήλωσε την Τρίτη 17 Νοεμβρίου ότι είναι ανοιχτός σε συμφωνία με τους Δημοκρατικούς για ένα πακέτο μέτρων 500 δισ. δολ. για την τόνωση της οικονομίας από τις συνέπειες της πανδημίας.
Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία πρόσθεσε ότι δεν είχε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τη Nansy Pelosi και τους Δημοκρατικούς που ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων ή τον εκλεγμένο πρόεδρο Joe Biden.
Την ελπίδα ότι θα υπάρξει συμφωνία αυτή την εβδομάδα προκειμένου να εξακολουθήσουν να χρηματοδοτούνται οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες, ακόμη και καθώς το Κογκρέσο παραμένει διχασμένο όσον αφορά το νέο πακέτο μέτρων τόνωσης της οικονομίας διατύπωσε ο  McConnell. 
Ο McConnell δήλωσε ότι ελπίζει ότι τα μέλη του σώματος θα καταλήξουν σε συμφωνία για τη συνολική κρατική χρηματοδότηση των υγειονομικών υπηρεσιών και άλλων έκτακτων αναγκών έως το τέλος της εβδομάδας και ότι οι επόμενες μέρες θα μπορούσαν να είναι κρίσιμες.
Η Γερουσία υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών επιθυμούσε τη λήψη νέων μέτρων για την ανακούφιση της οικονομίας, αλλά η πρόταση των Δημοκρατικών κρίθηκε ιδιαίτερα δαπανηρή, πρόσθεσε.

Σε αδιέξοδο για τα μέτρα τόνωσης

Ο Κογκρέσο βρίσκεται σε αδιέξοδο όσον αφορά τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας καθώς τα κρούσματα αυξάνονται σε όλη τη χώρα και τα νέα πολιτειακά και τοπικά lockdowns απειλούμουν επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας.
Οι θέσεις του ηγέτη της πλειοψηφίας της Γερουσίας Mitch McConnell και αυτές της επικεφαλής της Βουλής της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi δεν έχουν συγκλίνει παρά το οικονομικό αδιέξοδο που φέρνει δεύτερο κύμα της πανδημίας.
Ο εκλεγμένος πρόεδρος Joe Biden προτρέπει το Κογκρέσο να εγκρίνει τα σχετικά μέτρα προτού αναλάβει τα καθήκοντά του, ενώ ο πρόεδρος Donald Trump έχει δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον τις τελευταίες δύο εβδομάδες για τη δικαστική αμφισβήτηση των εκλογικών αποτελεσμάτων.
Το Κογκρέσο την Τρίτη απείχε μακράν εν μέσω των διαφωνιών από το να κατάληξη σε συμφωνία για το νέο πακέτο μέτρων καθώς τα κρούσματα αυξάνονται σε ολόκληρη τη χώρα και νέοι υγειονομικοί περιορισμοί απειλούν τις επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας.
Να σημειωθεί ότι 34 εκατομμύρια περίπου Αμερικανοί επιβιώνουν μέσω των επιδομάτων ανεργίας ενώ πολύ περισσότεροι εξαρτώνται από τις κρατικές ενισχύσεις.
Εδώ και μήνες δεν έχει υιοθετηθεί κανένα μέτρο από τη Γερουσία για την ενίσχυση τνων υγειονομικών υπηρεσιών και της οικονομίας
Καθώς τα κρούσματα αυξάνονται εκθετικά και γεμίζουν τα νοσοκομεία αναγκάζοντας τις πολιτείες και τις τοπικές αρχές να περιορίσουν την οικονομική δραστηριότητα, οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί εμφανίζονται να μην συναινούν στο νέο πακέτο μέτρο τόνωσης της οικονομίας.
Ο McConnell επέμεινε τις τελευταίες ημέρες ότι με τον τρέχοντα ρυθμό οικονομικής ανάκαμψης ότι το Κογκρέσο χρειάζεται μόνο να περάσει ένα στοχευμένο, «μικρό» πακέτο μέτρων με ορίζοντα τους επόμενους μήνες.
Την Τρίτη (17/11), είπε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι «θέλουν να περάσουν περισσότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας», αλλά τις τελειταίες εβδομάδες οι Δημοκρατικοί έθεσαν βέτο στα σχετικά νομοσχέδια.

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης