Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Αυξάνονται οι πιθανότητες εκλογής Biden, θετικό αυτό το σενάριο στην οικονομία

Fitch: Αυξάνονται οι πιθανότητες εκλογής Biden, θετικό αυτό το σενάριο στην οικονομία
Ο αντίκτυπος στις αξιολογήσεις των ΗΠΑ θα ποικίλει ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα, σε ορισμένες περιπτώσεις επιδεινώνοντας τις υπάρχουσες προκλήσεις από την πανδημία
Οι Δημοκρατικοί θα επικρατήσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων ακόμη και στην περίπτωση που κερδίσει τις ερχόμενες προεδρικές εκλογές ο Donald Trump, αναφέρει σε έκθεσή της η Fitch Ratings, σημειώνοντας παράλληλα ότι μία νίκη του Joe Biden θα συνοδευτεί πιθανότατα με μεγαλύτερη δημοσιονομική τόνωση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας,
Όπως σημειώνει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, οι επικείμενες εκλογές στις ΗΠΑ θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις στο τοπίο της πολιτικής.
Δύο από τα πιθανά αποτελέσματα θα έχουν αντίκτυπο στην πιστοληπτική ικανότητα.
Το αποτέλεσμα που περιλαμβάνει το σενάριο ο Donald Trump να κερδίσει την επανεκλογή με πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία.
Κάτι τέτοιο θα σήμαινε τη συνέχιση των απορρυθμιστικών και λαϊκιστικών μέτρων.
Αντίθετα, μια νίκη για τον Joe Biden με τους Δημοκρατικούς που ελέγχουν τη Γερουσία, θα σήμαινε πιθανώς πιο εκτεταμένα δημοσιονομικά μέτρα για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της πανδημίας και αυστηρότερους κανονισμούς για βασικά τμήματα της οικονομίας.
Η ανταπόκριση στις συνεχιζόμενες οικονομικές και υγειονομικές επιπτώσεις της πανδημίας θα αποτελέσει άμεσο επίκεντρο της νέας διοίκησης.
Οι σημαντικές διαφορές μεταξύ των πολιτικών προσανατολισμών των δύο μεγάλων κομμάτων σημαίνουν ότι ο αντίκτυπος στις αξιολογήσεις θα ποικίλει ανάλογα με το αποτέλεσμα, σε ορισμένες περιπτώσεις επιδεινώνοντας τις υπάρχουσες προκλήσεις από την πανδημία.
Οι βασικοί τομείς πολιτικής όπου αυτό το διαχωρισμό έχει μεγαλύτερη σημασία περιλαμβάνουν τη δημοσιονομική ώθηση και τη μεταρρύθμιση των δικαιωμάτων, τους φόρους, το ρυθμιστικό περιβάλλον, την εξωτερική πολιτική και το εμπόριο, την υγειονομική περίθαλψη και τις υποδομές.
Για παράδειγμα, μια νίκη για τον Πρόεδρο Trump θα σήμαινε πιθανώς μικρότερα ερεθίσματα με περιορισμένους πόρους για κρατικές και τοπικές κυβερνήσεις.
Η νίκη του Joe Biden θα σήμαινε πιθανώς μεγαλύτερο ερέθισμα ακολουθούμενο από πρόσθετα μέτρα για την ενίσχυση της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη και άλλων προγραμμάτων κοινωνικής υποστήριξης.
Η κλίμακα και το εύρος των πρόσθετων κινήτρων θα επηρεάσουν τομείς όπως τα δημόσια οικονομικά των ΗΠΑ, η υγειονομική περίθαλψη, τα ακίνητα, τα φοιτητικά δάνεια και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης