Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ελληνική anti – navtex για τη νέα παράνομη navtex της Τουρκίας για έρευνες μεταξύ Ρόδου – Καστελλόριζου

tags :
Ελληνική anti – navtex για τη νέα παράνομη navtex της Τουρκίας για έρευνες μεταξύ Ρόδου – Καστελλόριζου
Η ελληνική navtex τονίζει ότι η αντίστοιχη τουρκική είναι σε περιοχή εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας
Με μια anti – navtex απαντά η Αθήνα στη νέα παράνομη navtex που εξέδωσε η Τουρκία για έρευνες μεταξύ της Ρόδου και του Καστελλόριζου.
Συγκεκριμένα, από τον σταθμό της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού στο Ηράκλειο εκδόθηκε αντι-Navtex με αφορμή τη νέα παράνομη Navtex που εξέδωσε ο σταθμός της Αττάλειας για έρευνες του Oruc Reis σε περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελλόριζο.
Η ελληνική Navtex τονίζει ότι η τουρκική Navtex αφορά «σε μη εγκεκριμένη δραστηριότητα» και είναι «παράνομη» διότι η περιοχή που εκτείνεται «επικαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα».
Στην ελληνική Navtex υπογραμμίζεται, επίσης, ότι ο σταθμός της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού στο Ηράκλειο έχει τη δικαιοδοσία για την έκδοση μηνυμάτων στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή.

Ακολουθεί η ελληνική Navtex:
ZCZC HA05 212200 UTC OCT 20 IRAKLEIO STATION NAVWARN 618/20 KASTELORIZO SEA
1. UNAUTHORIZED STATION HAS BROADCAST NAVTEX MESSAGE NUMBER FA17-1314/20 IN HELLENIC NAVTEX SERVICE AREA, REFERRING TO UNAUTHORIZED AND  ILLEGAL ACTIVITY IN AN AREA THAT OVERLAPS THE GREEK CONTINENTAL SHELF. IRAKLEIO NAVTEX STATION HAS THE AUTHORITY TO BROADCAST NAVTEX MESSAGES IN THE AREA.
2. ALL MARINERS ARE REQUESTED TO DISREGARD NAVTEX MESSAGE NUMBER FA17-1314/20.
3. CANCEL THIS MESSAGE 272059 UTC OCT 20.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης