Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Ο Macron ηγείται του αντι-ισλαμικού μετώπου – Συμμαχία των μουσουλμανικών κρατών κατά της Δύσης

tags :
Erdogan:  Ο Macron ηγείται του αντι-ισλαμικού μετώπου – Συμμαχία  των μουσουλμανικών κρατών κατά της Δύσης
«Εκείνοι που ενοχλούνται με την άνοδο του Ισλάμ παρουσιάζουν κρίσεις που δημιούργησαν οι ίδιοι ως δικαιολογία για να επιτεθούν στη θρησκεία μας» επισήμανε ο Τούρκος Πρόεδρος Tayyip Erdogan
Σε δριμεία επίθεση κατά του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan αφήνοντας αιχμές ότι είναι ο ηγέτης ενός κινήματος κατά του Ισλάμ στην Ευρώπη. Ζήτησε από τους Μουσουλμάνους να μην δεχθούν τα μέτρα εκκοσμίκευσης του Ισλάμ «κατά του μουσουλμανικού απομονωτισμού» ενώ κάλεσε τις μουσουλμανικές χώρες να διαμορφώσουν μέτωπο κατά της Δύσης.
Τα παραπάνω επισημάνθηκαν σε ομιλία του τη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (Organisation of Islamic Cooperation - OIC) την Τρίτη (20/10)

Εκτενές απόσπασμα από την ομιλία του όπως παρατέθηκε από την εφημερίδα Daily Sabah:

Ο πρόεδρος Tayyip Erdogan επέκρινε την πρωτοβουλία του Γάλλου Προέδρου Emmanuel Macron για τη μεταρρύθμιση του Ισλάμ, λέγοντας ότι χρησιμοποιεί τις κρίσεις για τις οποίες είναι υπεύθυνη η χώρα του ως λόγο επίθεσης στη θρησκεία.
«Ο κύριος στόχος τέτοιων πρωτοβουλιών με επικεφαλής τον Macron είναι να διευθετήσουν παλιές αντιπαραθέσεις με το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους», δήλωσε ο Erdogan στην ομιλία του τη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (Organisation of Islamic Cooperation - OIC) την Τρίτη (20/10).
«Εκείνοι που ενοχλούνται με την άνοδο του Ισλάμ παρουσιάζουν κρίσεις που δημιούργησαν οι ίδιοι ως δικαιολογία για να επιτεθούν στη θρησκεία μας.
H ρητορική κατάτου Ισλάμ είναι σήμερα τα πιο χρήσιμα εργαλεία των δυτικών πολιτικών για να καλύψουν τις δικές τους αποτυχίες», δήλωσε ο πρόεδρος συνεχίζεται.
Ο Macron υποστήριξε την περασμένη εβδομάδα ότι ο «ισλαμικός απομονωτισμός» ήταν προβληματικός»
Πρόσθεσε ότι: «Το πρόβλημα είναι μια ιδεολογία που ισχυρίζεται ότι οι δικοί της νόμοι πρέπει να είναι ανώτεροι από εκείνους της Δημοκρατίας».

Απαγορεύσεις

Να σημειωθεί ότι στις 2 Οκτωβρίου ο Macron παρουσίασε ένα νέο νομοσχέδιο που θα επέκτεινε την απαγόρευση θρησκευτικών συμβόλβν, το οποίο επηρεάζει κυρίως τις μουσουλμάνες που φορούν μαντίλα σε υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα που παρέχουν δημόσιες υπηρεσίες.
Το κράτος θα έχει επίσης τη δυνατότητα να παρεμβαίνει εκεί όπου οι τοπικές αρχές κάνουν απαράδεκτες παραχωρήσεις σε μουσουλμάνους, είπε, επικαλούμενος «θρησκευτικά μενού» σε σχολικές καντίνες ή ξεχωριστή πρόσβαση σε πισίνες.
Το προσχέδιο νόμου προτείνει τον περιορισμό της κατ’ οίκον εκπαίδευσης για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να υπάρχει κατήχηση των παιδιών σε άτυπα εκπαιδευτικά ιςδρύματα που φέρεται να αποκλίνουν από το εθνικό πρόγραμμα σπουδών.

«Γαλλικό Ισλάμ»

Αναφέροντας τους πρόσφατα δημοφιλείς όρους όπως «Γαλλικό Ισλάμ», «Ευρωπαϊκό Ισλάμ» και «Αυστριακό Ισλάμ», ο Erdogan είπε ότι τέτοιοι όροι είναι τα τελευταία παραδείγματα επιθέσεων κατά του Ισλάμ και των Μουσουλμάνων.
«Υπάρχει μια προσπάθεια να διαμορφωθεί το προφίλ μουσουλμάνου πολίτη που δεν υψώνει τη φωνή του στη βιαιότητα, παραμένει σιωπηρός ενάντια στον αντίπαλό του, που είναι παθητικός, φοβισμένος και ανόητος», προειδοποίησε περαιτέρω ο Erdogan.
«Προσπαθούν να διαμορφώσουν ένα σύστημα κατά των μουσουλμάνων όπου η θρησκεία παραμένει μόνο μέσα σε σπίτια, χωρίς να επιτρέπονται θρησκευτικά σύμβολα και εκδηλώσεις στους δρόμους, την αγορά και την κοινωνική ζωή.
Αυτό το σύστημα, όπου η θρησκεία είναι υπό τον έλεγχο του κράτους, δεν είναι δημοκρατία, αλλά ολοκληρωτισμός », είπε, προσθέτοντας ότι κανείς, ειδικά οι μουσουλμανικές χώρες, δεν μπορεί να επιτρέψει την πραγματοποίηση τέτοιων σχεδίων […].


Ενότητα του Μουσουλμανικού Κόσμου

Επισημαίνοντας την ανάγκη για τους Μουσουλμάνους να υπερβούν τις διαφορές και να επικεντρωθούν σε κοινά προβλήματα για την επίλυση κρίσιμων ζητημάτων που καταστρέφουν τις μουσουλμανικές χώρες, κατέληξε ο Erdogan.
«Οι μουσουλμάνοι μπορούν να ξεχάσουν τις διαφορές τους και να προσπαθήσουν να παράγουν λύσεις χρησιμοποιώντας την έννοια της διαβούλευσης», δήλωσε ο Ερντογάν. Υποστήριξε ότι οι Μουσουλμάνοι μπορούν εύκολα να ξεπεράσουν τα ζητήματά τους εστιάζοντας σε κοινό έδαφος και σε κοινά ζητήματα παρά σε διαφορές.
Σημειώνοντας ότι σχεδόν 1.000 μουσουλμάνοι σκοτώνονται καθημερινά ως αποτέλεσμα τρομοκρατίας ή βίας παγκοσμίως, ο Erdogan είπε ότι έννοιες όπως ο ρατσισμός, ο εθνικισμός, ο σεχταρισμός και η τρομοκρατία καταστρέφουν το Ισλάμ εσωτερικά.
«Δεν θα αφήσουμε τους ιμπεριαλιστές να μας χωρίσουν χρησιμοποιώντας τις ετικέτες των Σουνιτών και άλλες», είπε, προσθέτοντας ότι οι Μουσουλμάνοι δεν μπορούν να δεχτούν δολοφονίες.
Tέλος, επισήμανε ότι στο Ισλάμ η ανωτερότητα έγκειται στην εγγύτητα με τον Αλλάχ, όχι στον πλούτο, ούτε στη φυλή.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης