Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Οι Ρεπουμπλικάνοι δεν έχουν χρόνο και χρήματα για να υπερασπιστούν την πλειοψηφία της Γερουσίας

Reuters: Οι Ρεπουμπλικάνοι δεν έχουν χρόνο και χρήματα για να υπερασπιστούν την πλειοψηφία της Γερουσίας
Αν λάβουμε υπόψιν τις προηγούμενες εκλογές στις ΗΠΑ (2016), οι δημοσκοπήσεις υπερ της Clinton έπεσαν έξω - Το παιχνίδι για τους Ρεπουμπλικανούς δεν έχει λήξει, αναφέρει το Reuters
Οι Ρεπουμπλικανοί δεν έχουν χρόνο, χρήματα και επιλογές για να εμποδίσουν τους Δημοκρατικούς να κερδίσουν την πλειοψηφία των εδρών στη Γερουσία των ΗΠΑ και μαζί με τον πλήρη έλεγχο του Κογκρέσου, με τις αμερικανικές εκλογές να απέχουν μόλις δύο εβδομάδες (3.11.2020).
Η ολίσθηση γράφει το Reuters, του Προέδρου Donald Trump στις δημοσκοπήσεις βαρύνει τους Ρεπουμπλικάνους της Γερουσίας στους κρίσιμους αγωνες σε 10 Πολιτείες, ενώ οι Δημοκρατικοί παίζουν «άμυνα» σε μόλις δύο έδρες, αυξάνοντας τις πιθανότητες να χάσουν οι Ρεπουμπλικάνοι του Trump την πολυπόθητη πλειοψηφία 53-47.
Αυτό δίνει στους Δημοκρατικούς την ευκαιρία να προσθέσουν την πλειοψηφία της Γερουσίας στον έλεγχό τους από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία θα μπορούσε είτε να εμποδίσει μια δεύτερη θητεία Trump είτε να εγκαινιάσει μια νέα εποχή Δημοκρατικής «κυριαρχίας» στην Ουάσινγκτον, αν ο υποψήφιος Joe Biden κερδίσει τον Λευκό Οίκο .
«Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα πιθανότατα πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται τι μπορεί να σώσει από τώρα έως τις 3 Νοεμβρίου 2020», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός Rory Cooper βοηθός του πρώην ηγέτη της πλειοψηφίας του Σώματος Eric Canto.
Οι Αμερικανοί ψήφισαν νωρίς με πρωτοφανή ρυθμό καθώς αναζητούν τρόπους για να αποφύγουν την έκθεση στην πανδημία που έχει σκοτώσει σχεδόν 220.000 ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Είκοσι οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι έδωσαν από νωρίς την ψήφο υποστήριξης τους.
Οι δημοκράτες ανέφεραν επίσης αύξηση των δωρεών για τις εκστρατείες τους, ξεπερνώντας τους Ρεπουμπλικάνους κατά περίπου 190 εκατομμύρια δολάρια - 315 εκατομμύρια δολάρια έναντι 128 εκατομμύρια δολάρια - κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με έγγραφα της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής.
Αλλά οι Δημοκρατικοί είχαν μικρότερο πλεονέκτημα στο θέμα των μετρητών, καθώς ανέφεραν περίπου 106 εκατομμύρια δολάρια έναντι 83 εκατομμυρίων δολαρίων για τους Ρεπουμπλικάνους.
Οι Ρεπουμπλικάνοι εντοπίζουν «προφανή μηνύματα ότι δεν υπάρχει δρόμος προς τα εμπρός», δήλωσε Ρεπουμπλικανός αναλυτής.

Έχει ήδη λήξει το «παιχνίδι» για τους Ρεπουμπλικανούς;

Αδιαμφισβήτητα όχι.
Δεν είναι όλα καταστροφικά για τους Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι πιστεύουν ότι μπορούν ακόμη να κερδίσουν την πλειοψηφία των 51 εδρών, καταλαμβάνοντας τις δημοκρατικές έδρες στην Αλαμπάμα και το Μίσιγκαν και αρνούμενοι τη νίκη των Δημοκρατικών στη Βόρεια Καρολίνα, την Αϊόβα και σε άλλα κράτη με ισχυρές δημοκρατικές εκλογές.
«Έχουμε οκτώ έως δέκα αγώνες που είναι κρίσιμοι αγώνες. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να υποδηλώσετε ότι με κάποιο τρόπο έχουν τελειώσει οι εκλογές», δήλωσε ο Whit Ayres, ένας κορυφαίος δημοκρατικός.
Η ανάμνηση από την έκπληξη όταν κέρδισε ο Trump πριν από τέσσερα χρόνια είναι ακόμα πρόσφατη, καταρρίπτοντας τις δημοσκοπήσεις που έδειχναν νίκη της Clinton

Γυρνούν την πλάτη στον Trump

Τις τελευταίες εβδομάδες της εκστρατείας, οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν επιδιώξει να επικεντρωθούν στους δικούς τους αγώνες, παρά στην στήριξη του Trump.
Για παράδειγμα, ο γερουσιαστής της Νεμπράσκα Ben Sasse, ο οποίος αναμένεται να κερδίσει εύκολα την επανεκλογή, είπε στους ψηφοφόρους αυτήν την εβδομάδα ότι ο Trump «ξεπουλάει συμμάχους» και «αντιμετώπισε την προεδρία σαν επιχειρηματική ευκαιρία»,.
Ο γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών John Cornyn, ο οποίος ανταγωνίζεται τον Δημοκρατικό MJ Hegar στο Τέξας, δήλωσε ανοικτά στο Fort Worth Star-Telegram ότι έχει διαφωνήσει με τον Trump.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο αγώνας της Βόρειας Καρολίνας σφίγγει με τον Cal Cunningham να βρίσκεται στο προβάδισμα έναντι του Ρεπουμπλικανικού γερουσιαστή Tillis.
Η επερχόμενη ψηφοφορία στη Γερουσία για την υποψηφιότητα του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Amy Coney Barrett θα μπορούσε επίσης να ενθαρρύνει επίσης τους συντηρητικούς ψηφοφόρους υπερ του Tillis.
Αλλά ακόμη και όταν πλησίαζε η επιβεβαίωση της Γερουσίας για την Barrett, ο Graham (Ρεπουμπλικανός) την περασμένη εβδομάδα αναγνώρισε την άσχημη θέση του κόμματός του στις εκλογές.
«Έχετε όλες τις πιθανότητες να κερδίσετε τον Λευκό Οίκο», δήλωσε στους δημοκράτες συναδέλφους την Πέμπτη 15.10.2020 , την τελευταία ημέρα των ακροάσεων της δικαστή Barrett.
Ακόμα και όταν μετρηθούν όλα τα ψηφοδέλτια, είναι πιθανό ο έλεγχος της Γερουσίας να μην αποφασιστεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2021. 
Οι εκλογές αναμένονται με αμείωτο ενδιαφέρον στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης