Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ελληνική Bουλή: Ψήφισε 113 ν/σ εν μέσω πανδημίας στην Α΄ κοινοβουλευτική περίοδο

Ελληνική Bουλή: Ψήφισε 113 ν/σ εν μέσω πανδημίας στην Α΄ κοινοβουλευτική περίοδο
Την ψήφιση 113 νομοσχεδίων στη Α΄ κοινοβουλευτική περίοδο εν μέσω πανδημίας, καταγράφουν τα στοιχεία του ηλεκτρονικού περιοδικού της Βουλής που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο
Στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής αναρτήθηκε το 4ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού του Κοινοβουλίου «Επί του…Περιστυλίου!», με κύριο θέμα τον απολογισμό του νομοθετικού έργου της Α΄ Συνόδου της κοινοβουλευτικής περιόδου.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που καταγράφονται, παρά τα περιοριστικά μέτρα που έθεσε σε ισχύ η Βουλή λόγω πανδημίας του κορονοϊού, ψηφίστηκαν 113 νόμοι (75 σχέδια νόμων και 38 διεθνείς συμβάσεις).
Στο θεματολόγιο του ηλεκτρονικού περιοδικού περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:
-Αφιέρωμα με τίτλο «'Αλμα στον ψηφιακό μετασχηματισμό» στο οποίο περιέχεται η συζήτηση και ψήφιση με ευρύτατη συναίνεση από τη Βουλή του σχετικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
-Ρεπορτάζ για:
Τα μέτρα στήριξης των πληγέντων από την κακοκαιρία «Ιανός», που ψήφισε η Βουλή.
Τη μείωση των μεταναστευτικών ροών στα νησιά, τις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα για να συμπήξει μέτωπο με τις άλλες μεσογειακές χώρες εν όψει της διαπραγμάτευσης του νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου.
Την επιτάχυνση των δημοσίων έργων και την ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων.
Τους πόρους που θα διατεθούν από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης για την «απολιγνιτοποίηση» στις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης.
Τι ειπώθηκε στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων και 'Αμυνας, των Κοινοβουλίων Ελλάδας και Κύπρου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητικότητα.
Την ταινία μικρού μήκους «Στα βήματά της» στην οποία δόθηκε το βραβείο της Βουλής «Ανθρώπινες Αξίες» στο Φεστιβάλ Δράμας.
-'Αρθρο-περιήγηση στο Αρχείο του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα Αντώνη Σαμαράκη, που διατηρείται στη Βουλή.
Επισημαίνεται ότι επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων και των φωτογραφιών της ύλης του περιοδικού, με αναφορά στην πηγή.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης