Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με χαμηλό τζίρο κινείται υψηλότερα – Στο επίκεντρο οι ξένες αγορές

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με χαμηλό τζίρο κινείται υψηλότερα – Στο επίκεντρο οι ξένες αγορές
ΑΓΟΡΑ: Υπάρχει μεταβλητότητα στις αγορές της Ευρώπης και η εγχώρια αγορά αναμένεται να έχει ανάλογες τάσεις. Οι βόλτες του προέδρου των ΗΠΑ, προκαλούν αντιδράσεις. Στα δικά μας το βλέμμα είναι στραμμένο στον προϋπολογισμό. Βέβαια η κατάσταση είναι ρευστή και κανείς δε μπορεί να κάνει προβλέψεις με ακρίβεια.

Επομένως, παρακολουθούμε τις προβλέψεις αλλά έχουμε στη σκέψη μας ότι αυτές έχουν γίνει με τα σημερινά δεδομένα. Η αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να αυξήσει τα ελλείμματα και να πλήξει περισσότερο το ΑΕΠ.

Οι ευρωπαϊκές αγορές από κέρδη 1% στο άνοιγμα τα έχουν περιορίσει περίπου στο 0,50%. Το ΧΑ άνοιξε πάνω από τις 630 μονάδες με άνοδο κοντά στο 0,9% αλλά και πολύ χαμηλό τζίρο. Ξεχωρίζει η ΔΕΗ, η Πειραιώς και η Εθνική Τράπεζα.

ΔΕΗ: Σήμερα στις 19:30 θα παρουσιάσει τη νέα εταιρική της ταυτότητα, σε μία διαδικτυακή εκδήλωση. Μέσα από τα social media μπορείτε να την παρακολουθήσετε. Τυχόν διαρροές σε όσα θα ανακοινωθούν θα μπορούσαν σήμερα να επηρεάσουν θετικά τη μετοχή. Η μετοχή άνοιξε με άνοδο άνω του 2%.

JUMBO: Ενημέρωση από την εισηγμένη για τις πωλήσεις εννεαμήνου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι πωλήσεις εμφανίζονται μειωμένες κατά 9,3%. Ο Αύγουστος είχε μείωση 2%, ο Σεπτέμβριος αύξησης 1,2% και ο Ιούλιος 8%.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Πρόλαβε και επένδυσε 1,54 εκατ. δολάρια η εταιρεία αγοράζοντας συμμετοχή 15% σε εταιρεία που απέκτησε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Ελπίζουμε να γίνουν με προσοχή οι επενδύσεις και όχι όπου να ‘ναι…

CENERGY: Συνεχίζει ανοδικά η μετοχή και προσεγγίζει τα 1,40 ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Παρά την άνοδο της μετοχής πάνω από τα 9 ευρώ οι αγορές από insider συνεχίζονται. Οι τελευταίες αναλύσεις δίνουν τιμή στόχο σημαντικά υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Η Euroxx για παράδειγμα αύξησε την τιμή στόχο στα 14 ευρώ από 12,60 ευρώ.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Τα αποτελέσματα έχουν βελτιώσει την αποτίμηση της μετοχής και εδώ και κάποιες συνεδριάσεις βλέπουμε καλύτερη πορεία και κίνηση πάνω από τα 3 ευρώ. Σήμερα είναι στα 3,16 ευρώ με τους αγοραστές να είναι στα 3,10 ευρώ.

ΜΙG: Αναμενόμενη η απάντηση στην Emma αφού έχουν ανακοινωθεί αποκλειστικές διαπραγματεύσεις. Ίσως όμως μπορεί να βελτιώσει το τίμημα.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Με μέση τιμή 4,5757 ευρώ αγοράστηκαν την περασμένη Παρασκευή 8.410 ίδιες μετοχές.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ: Καλή η επένδυση που ανακοινώθηκε (Microsoft) και δεν είναι σε θέση η χώρα να απορρίψει κάποια. Χρειαζόμαστε όμως περισσότερες και μεγαλύτερες. Και φυσικά να προχωρήσουν και αυτές που αναμένονται εδώ και χρόνια.

ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ (απάντηση): Καλό θα είναι όσοι μιλούν περί χειραγώγησης και άλλα τέτοια να έχουν διαβάσει καλά τον κανονισμό, γιατί μπορεί αν ψάξουν λίγο πιο κάτω από αυτά που γράφουν να βρουν και άλλα χρήσιμα που χρήζουν προσοχής. Κάποιοι ξεχνούν γρήγορα και μάλιστα ξεχνάνε αυτά που οι ίδιοι έγραφαν.

Όσο για τους επενδυτές καλό είναι να κοιτάζουν μόνο τα μεγέθη και να μην περιμένουν τι θα γίνει ΑΝ, και τι θα μπορούσε να κάνει. Υπάρχει το ιστορικό κάθε επιχειρηματία και κάθε εισηγμένης. Καλό είναι να μην ενδιαφέρονται ούτε για όγκους, ούτε για μεγάλες διακυμάνσεις.

Στις περισσότερες φορές τα μεγάλα πάνω-κάτω μόνο ζημιές προκαλούν. Η ενημέρωση είναι καλή αλλά η αγορά ή πώληση μετοχών πρέπει να γίνεται μετά από συζήτηση με τους επαγγελματίες της αγοράς. Τα όσα αναγράφονται και στη στήλη δε θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως σύσταση για αγορά ή πώληση μετοχών.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης