Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Πώς είδαν 7 διεθνείς οίκοι το debate Trump - Biden - Οι ψηφοφόροι δεν έγιναν σοφότεροι!

Πώς είδαν 7 διεθνείς οίκοι το debate Trump - Biden - Οι ψηφοφόροι δεν έγιναν σοφότεροι!
Στατιστικά, κατά μέσο όρο, από το 1960, ο S&P 500 τείνει να διορθώνει την ημέρα μετά τις εκλογές
Την επόμενη μέρα ενός debate μεταξύ Trump και Biden που πολλοί χαρακτήρισαν ως χαοτικό, οι αναλυτές προσπαθούν να καταλάβουν τι σημαίνει, αν μη τι άλλο, για τις αγορές και τις προσεχείς εκλογές.
Στατιστικά, κατά μέσο όρο, από το 1960, ο S&P 500 τείνει να διορθώνει την ημέρα μετά τις εκλογές.
Οι αποδόσεις ήταν επίσης χαμηλότερες στην περίοδο των 5 ημερών, των 10 ημερών και ενός μηνός μετά τις εκλογές.
Τι αναφέρουν όμως οι αναλυτές για το πρώτο debate μεταξύ των υποψηφίων των αμερικανικών προεδρικών εκλογών;
«Ίσως το μόνο σημείο που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι η συζήτηση μπορεί να αύξησε τις προσδοκίες για ένα αμφισβητούμενο εκλογικό αποτέλεσμα.
Οι διεθνείς επενδυτές είναι διατεθειμένοι να διασκεδάσουν μερικές ακραίες απόψεις σχετικά με αυτό το θέμα (όπως και στο παρελθόν εξασφάλισαν ακραίες απόψεις για το μέλλον της ζώνης του ευρώ).
Δεδομένης της σημασίας των διεθνών επενδυτών στις αγορές των ΗΠΑ, αυτό μπορεί να προσθέσει αστάθεια πέριξ των εκλογών», αναφέρει ο Paul Donovan, επικεφαλής οικονομολόγος της UBS Global Wealth Management.
«Στο περιθώριο, η πιο αποφασιστική στάση του Trump και οι μετρημένες απαντήσεις του Biden, μπορεί να έχουν επιδεινώσει τις ανησυχίες των ψηφοφόρων για την ηλικία του Biden.
Υπό αυτά τα δεδομένα, η συζήτηση πιθανώς δεν άλλαξε τη γνώμη των ψηφοφόρων να αλλάξουν την τρέχουσα βασική υπόθεση της νίκης του Biden τον Νοέμβριο», αναφέρει η Nomura.
«Αν η χθεσινή συζήτηση έπρεπε να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει, το μόνο που έκανε ήταν απλώς να επιβεβαιώσει το έλλειμμα αξιοπιστίας στην πολιτική των ΗΠΑ, καθώς ο Πρόεδρος Trump και ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, J.Biden ασχολήθηκαν με το να κατηγορούν ο ένας τον άλλον, αναφέρει η CMC Markets.
«Σε μια έντονη συζήτηση που ήταν πράγματι γεμάτη κραυγές, δεν είναι σαφές ότι είτε ο Πρόεδρος Trump είτε ο Αντιπρόεδρος Biden άλλαξαν την πορεία των εκλογών χθες το βράδυ…
Υπήρχε πολύ λίγη ουσία στη συζήτηση και σχεδόν δεν προσφέρθηκαν νέες πληροφορίες.
Η ιστορία της συζήτησης ήταν οι συνεχείς διακοπές του προέδρου, αν και ο Biden δεν μπόρεσε να παραμείνει εκτός της μάχης και των προσβολών του Trump, αναφέρει η Deutsche Bank.
«Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ένα πιθανό κέρδος του Biden στις δημοσκοπήσεις μετά τη χθεσινή συζήτηση με τον Trump, με το ακανόνιστο ύφος του προέδρου να βοηθά τον Biden να μετατοπίσει το επίκεντρο από τη συχνά αδιάφορη μνήμη και τις συζητήσεις του.
Με λιγότερες από πέντε εβδομάδες μέχρι τις εκλογές, βλέπουμε έναν πρόεδρο που μιλά όλο και περισσότερο για απάτη των ψηφοφόρων, σχολιάζει ο Joshua Mahony, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην IG.
Σύμφωνα με τη Saxo Bank, η χθεσινή παρουσία του Biden θωράκισε το δημοσκοπικό του προβάδισμα, το οποίο αναμένεται να διατηρηθεί έως και τις εκλογές.
Τέλος, η Nordea Asset Management είδε ότι αυτή η συζήτηση είχε μόνο οριακό αντίκτυπο στους ψηφοφόρους και απέτυχε να επιτύχει ένα αποφασιστικό χτύπημα στο προβάδισμα του Joe Biden.
Οι πιθανότητες είναι ότι το ίδιο θα συμβεί στα επόμενα δύο debate, αλλά και πάλι το προβάδισμα του Joe Biden παραμένει σε κίνδυνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης