Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Από την «ιστορική συμφωνία των Πρεσπών» στην μεγάλη διαπραγμάτευση με την Τουρκία – Γιατί νομοτελειακά η Ελλάδα είναι χαμένη

Από την «ιστορική συμφωνία των Πρεσπών» στην μεγάλη διαπραγμάτευση με την Τουρκία – Γιατί νομοτελειακά η Ελλάδα είναι χαμένη
Και οι τούρκοι θα πρέπει να αποδειχθούν και να πουν στους πολίτες τους ότι η Γαλάζια Πατρίδα εγκαταλείπεται και η ελληνική κυβέρνηση να επικοινωνήσει στον ελληνικό λαό γιατί παραχώρησε την ΑΟΖ του Καστελόριζου.
Οι έλληνες έδωσαν με την παρουσία τους σε δεκάδες συγκεντρώσεις κατά της ανιστόρητης, προσβλητικής και προκλητικής συμφωνίας των Πρεσπών, ένα ηχηρό μήνυμα απέναντι σε ένα ΣΥΡΙΖΑ που με αντιλήψεις διεθνισμού…. ξεπούλησε την ιστορία.
Η αριστερά το έχει ξανακάνει αυτό, έχει ιστορία απέναντι στις πατριωτικές ιδέες.
Η συμφωνία των Πρεσπών δεν ήταν τίποτε άλλο από μια ελληνική παραχώρηση απέναντι σε ένα μόρφωμα σλάβων και αλβανών που αναζητούσαν εθνική ταυτότητα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα επιτέλεσαν αυτό τον ντροπιαστικό ρόλο, για μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας η συμφωνία των Πρεσπών δεν ήταν τίποτε άλλο από μια ιταμή, μια επονείδιστη συμφωνία που αμαυρώνει την ιστορία της Ελλάδος.
Απέναντι σε αυτό την μαύρη σελίδα της ελληνικής ιστορίας, η ΝΔ ήρθε στην εξουσία αμφισβητώντας την συμφωνία των Πρεσπών αλλά στο τέλος ο Μητσοτάκης ο έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά από το να την αποδεχθεί.
Όμως εσχάτως συνέβησαν δύο σημαντικά κυρίως σημειολογικά γεγονότα που αποδεικνύουν την πολιτική υποκρισία της ΝΔ.
1)Η πρώτη πολιτική υποκρισία ήταν η δήλωση του Zaev της FYROM ο οποίος δήλωσε ότι ευχαριστεί τον Μητσοτάκη τον έλληνα πρωθυπουργό για τις ενέργειες που έχει κάνει για την Βόρεια Μακεδονία.
Ο άλλοτε μακεδονομάχος Μητσοτάκης δίνει αγώνα για την Βόρεια Μακεδονία;
Προφανώς η δήλωση Zoran Zaev εξέθεσε τον Μητσοτάκη.
2)Η δεύτερη πολιτική υποκρισία ήταν το κατά λάθος εξεπίτηδες στο κείμενο του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών περί ιστορικής συμφωνίας των Πρεσπών.
Μα είναι δυνατό κανείς να μην το δει και να εκτεθεί η ΝΔ και η κυβέρνηση τόσο πολύ από αυτό το λάθος

Όμως υπάρχει δικαιολογία.
Οι ΗΠΑ ήθελαν να τελειώνει η ονομασία της FYROM, ήθελαν να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Οι ΗΠΑ επίσης δίνουν μεγάλη σημασία στο υγροποιημένο φυσικό αέριο της Αλεξανδρούπολης LNG, όπως και στις στρατιωτικές βάσεις που δημιουργούν με στόχο όχι την Τουρκία αλλά την Ρωσία.
Η Ελλάδα είναι το καλό παιδί της περιοχής, οπότε και επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ όσο και επί ΝΔ οι ελληνικές κυβερνήσεις υποκλίνονται στην αμερικανική διπλωματία.

Αν η συμφωνία των Πρεσπών είναι ιστορική κατά την ελληνική κυβέρνηση, η παραχώρηση μεγάλου μέρους της ΑΟΖ της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης του Καστελόριζου τι μπορεί να είναι;
Θα είναι και αυτή ιστορική συμφωνία με την Τουρκία;
Η Ελλάδα και με την συμφωνία των Πρεσπών υπέστη εθνική ήττα αλλά και με την Τουρκία είναι πιθανό να υποστεί εθνική ήττα.
Μπορεί η Τουρκία να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων την Γαλάζια Πατρίδα αλλά η Ελλάδα θα είναι αυτή που θα έχει παραχωρήσει πραγματική θαλάσσια δικαιοδοσία.
 Οι τούρκοι για εσωτερική κατανάλωση μπορεί να αναφέρονται στον Barbaros Hayreddin Pasa αλλά η ιδέα της Γαλάζιας Πατρίδας δεν είναι τίποτε άλλο από μια εθνική φαντασίωση των τούρκων.
Η Τουρκία δεν ήταν ποτέ ναυτικό κράτος, ιστορία πλην ελαχίστων εξαιρέσεων συνδέθηκε με την θάλασσα.
Και οι τούρκοι θα πρέπει να αποδειχθούν και να πουν στους πολίτες τους ότι η Γαλάζια Πατρίδα εγκαταλείπεται και η ελληνική κυβέρνηση να επικοινωνήσει στον ελληνικό λαό γιατί παραχώρησε την ΑΟΖ του Καστελόριζου.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης