Τελευταία Νέα
Διεθνή

EKT: Η άνοδος στις αγορές δεν συνδέεται αποκλειστικά με την οικονομία

EKT: Η άνοδος στις αγορές δεν συνδέεται αποκλειστικά με την οικονομία
Τι αναφέρουν τα πρακτικά της ΕΚΤ για τη συνεδρίαση 15-16 Ιουλίου 2020
Η ευελιξία του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων (PEPP) για την ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης μετά τη πανδημία του κορωνοϊού, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης της ΕΚΤ στις 15-16 Ιουλίου 2020, όπως αναφέρεται στα πρακτικά που δημοσιεύθηκαν σήμερα 20/8.
Σε αυτή τη συνεδρίασης, υπενθυμίζεται, η ΕΚΤ αποφάσισε τον Ιούλιο να διατηρήσει αμετάβλητη την νομισματική πολιτική της, δίνοντας μια πιο αισιόδοξη εικόνα για την ανάπτυξη, ωστόσο υπογράμμισε πως είναι ακόμη πιθανό να εξαντλήσει όλα τα εγκεκριμένα μέτρα τόνωσης της οικονομίας.
Σύμφωνα με τα πρακτικά, κάποια μέλη της ΕΚΤ δεν είναι πρόθυμα για άλλη μία αύξηση του προγράμματος αγοράς ομολόγων των 1,35 τρισ. ευρώ (ΡΕΡΡ).
Παρόλα αυτά, αυτή η άποψη αποτελεί την μειοψηφία, καθώς όπως γίνεται γνωστό από τα πρακτικά, άλλα μέλη υποστήριξαν μια πιο φιλελεύθερη ερμηνεία της ευελιξίας.
Στα ενδιαφέροντα σχόλια των αξιωματούχων, βρίσκεται η αναφορά ότι «τα θετικά γεγονότα στις αγορές δεν συνδέονται αποκλειστικά με την πορεία των οικονομικών δεδομένων».
Επίσης, τα μέλη του ΔΣ της ΕΚΤ υπογράμμισαν την ανάγκη συνέχισης της νομισματικής δράσης για να διατηρηθεί η «ηρεμία« στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης