Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αιχμές Κικίλια προς τους νέους: Δεν δόθηκε λάθος μήνυμα μετά την επιτυχία - Οι νέοι θέλησαν να εκτονωθούν και δεν τήρησαν τα μέτρα

Αιχμές Κικίλια προς τους νέους: Δεν δόθηκε λάθος μήνυμα μετά την επιτυχία - Οι νέοι θέλησαν να εκτονωθούν και δεν τήρησαν τα μέτρα
Η κυβέρνηση συνεχίζει να επιρρίπτει ευθύνες στους νέους για τη μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού στην Ελλάδα
Αιχμές προς τους νέους για τη διασπορά του κορωνοϊού στην Ελλάδα άφησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν δόθηκε κάποιο λάθος μήνυμα μετά το άνοιγμα της οικονομίας.
«Λάθος μήνυμα δεν υπήρξε.
Υπήρξε μία χαλάρωση στον κόσμο που έμεινε κλεισμένος στο σπίτι για καιρό.
Οι νεαρές ηλικίες θέλησαν να εκτονωθούν.
Είναι θεμιτό.
Όμως δεν τηρήθηκαν τα μέτρα.
Μεταδίδουν και οι ασυμπτωματικοί.
Η αύξηση των κρουσμάτων μάς οδήγησε στη λήψη μέτρων» επεσήμανε ο κ. Κικίλιας ερωτηθείς εάν μετά την αρχική επιτυχημένη διαχείριση της κατάστασης δόθηκε το λάθος μήνυμα στους πολίτες και γι' αυτό υπήρξε εφησυχασμός.
Επαναλαμβάνοντας εμφατικά τη φράση «μάσκα, μάσκα, μάσκα», ο υπουργός Υγείας εξήγησε ότι αυτήν τη στιγμή είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους περιορισμού της διασποράς.
Η χρήση μάσκας με τον σωστό τρόπο.
«Το λένε οι επιστήμονες ότι είναι βασική η χρήση μάσκας.
Αλλά και η υγιεινή των χεριών και η τήρηση των αποστάσεων.
Είχαμε διασπορά και ελπίζουμε ότι μετά από 15 ημέρες θα έχουμε μία καλύτερη εικόνα», τόνισε.
Πάντως, σημειώνεται ότι οι επιστήμονες παραδέχονται πως το άνοιγμα του τουρισμού συνέβαλε σημαντικά στη διασπορά του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Κι αυτό γιατί ειδικά τις πρωτές ημέρες που άνοιξε ο τουρισμός εισέρχονταν από τα χερσαία σύνορα της χώρα αρκετοί τουρίστες, οι οποίοι ήταν φορείς του κορωνοϊού, και δεν είχαν εντοπιστεί από τους ελέγχους, οι οποίοι ήταν απλά δειγματοληπτικοί.
Οι τουρίστες αυτοί κυκλοφορούσαν στην κοινότητα και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στην Ελλάδα παρατηρούνταν σημαντική χαλάρωση όσον αφορά την τήρηση των μέτρων προστασίας, ο κορωνοϊός εξαπλώθηκε ραγδαία.
Παρ' όλα αυτά, η κυβέρνηση επιμένει ότι το άνοιγμα του τουρισμού δεν συνέβαλε στη διασπορά του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Το εμβόλιο

Όσον αφορά τη δήλωση του για το εμβόλιο του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ο υπουργός Υγείας είπε ότι «δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάσουμε, αλλά το αντίθετο, ότι απομένουν ακόμη πολλοί μήνες για να συμβεί κάτι τέτοιο και στον χρόνο που μεσολαβεί θα πρέπει όλοι να φοράμε τις μάσκες μας και να τηρούμε τα μέτρα προστασίας, για να φυλάξουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας, ιδίως τους πιο ηλικιωμένους», ενώ επανέλαβε τη φράση του Ηλία Μόσιαλου: «Όπως μάθαμε να φοράμε ζώνη ασφαλείας, θα πρέπει αυτή την περίοδο του κορωνοϊού να φοράμε τη μάσκα».
Ο Βασίλης Κικίλιας διευκρίνισε ότι «η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε τη συμφωνία για την προμήθεια των 400.000.000 δόσεων εμβολίου στις χώρες της ΕΕ και την αναλογία που θα έρθει στην Ελλάδα, στα τέλη του 2020-αρχές του 2021, εφόσον περάσει όλες τις φάσεις των δοκιμών.
Οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι οι ευπαθείς ομάδες και μετά όσοι πρέπει να θωρακιστούν περισσότερο».
Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, όλοι έχουν δει τι συμβαίνει τους τελευταίους μήνες και εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει «κίνημα κατά του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό», αναφέροντας πάντως ότι θα υπάρξει αυστηρή σύσταση από τις Αρχές, τονίζοντας ότι το Σύνταγμα δεν έχει πρόβλεψη για υποχρεωτικό εμβολιασμό του πληθυσμού.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης