Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Δεν έχει εξαφανιστεί ο κορωνοϊός, είναι μαζί μας – Από αμέλειες η έξαρση κρουσμάτων

tags :
Μητσοτάκης: Δεν έχει εξαφανιστεί ο κορωνοϊός, είναι μαζί μας – Από αμέλειες η έξαρση κρουσμάτων
Δεν θα αφήσουμε απροστάτευτους τους εργαζόμενους στον τουρισμό υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης
Τη θέση ότι ο κορωνοϊός δεν έχει εξαφανιστεί αλλά είναι ακόμα μαζί μας διατύπωσε κατά τη διάρκεια σύσκεψης παραγωγικών φορέων στη Ρόδο ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να αφήσει απροστάτευτους τους εργαζόμενους στον τουρισμό.
«Η επιτυχία στην αντιμετώπιση της πρώτης φάσης του κορωνοϊού, ήταν μία επιτυχία εθνική η οποία πιστώνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες, αλλά και σε όλους τους επαγγελματίες, ειδικά του κλάδου του τουρισμού, που πιστεύω ότι προσαρμόστηκαν με πολύ μεγάλη συνέπεια στις υποδείξεις των ειδικών.
Και πρέπει να σας πω το γεγονός ότι έχουμε τουρισμό φέτος δεν ήταν καθόλου δεδομένο, όπως κάποιοι από εσάς το είπατε, πριν από τέσσερις-πέντε μήνες.
Και σίγουρα θα υποδεχτούμε ένα μικρό ποσοστό των επισκεπτών, που θα περιμέναμε υπό άλλες συνθήκες.
Τολμώ να πω, όμως, ότι σε αυτή τη συγκυρία είμαστε μάλλον καλύτερα από πολλούς άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς τους οποίους ανταγωνιζόμαστε και έχουν υποστεί μία ολική καταστροφή.
Για να μπορέσουμε, όμως, να συνεχίσουμε και να αξιοποιήσουμε αυτή την έστω και κουτσουρεμένη τουριστική περίοδο μέχρι το τέλος -  και γιατί όχι και να μπορέσουμε να την επεκτείνουμε - απαιτείται να περιορίσουμε τώρα, εν τη γενέσει της τη νέα έξαρση την οποία έχουμε δει στα κρούσματα του κορωνοϊού, η οποία - θέλω να τονίσω - δεν είναι κατά βάση μία εισαγόμενη έξαρση.
Το λέω αυτό μετά λόγου γνώσης γιατί γνωρίζουμε τα στοιχεία.
Δυστυχώς προέκυψε από κάποιες αμέλειες και από προκλητική αδιαφορία την οποία έδειξαν πολύ λίγοι στις υποδείξεις των ειδικών εντός της χώρας.
Για αυτό και θα επιμείνουμε ότι τώρα πια που καταλάβαμε αυτό το οποίο λέγαμε από την αρχή, αλλά ίσως κάποιοι δεν ήθελαν να το ακούνε, ότι ο κορωνοϊός δεν εξαφανίστηκε, είναι ακόμα μαζί μας.
Ίσως τώρα κατάλαβαν όλοι ότι αυτά τα πολύ απλά μέτρα ατομικής προστασίας τα οποία όλοι μας σεβόμαστε - και εσείς σέβεστε σήμερα εδώ φορώντας τις μάσκες σα ς- είναι απολύτως απαραίτητα για να μπορέσουμε να διαφυλάξουμε το σημαντικό κεκτημένο, που είναι η εξαιρετική εικόνα της χώρας ως προς τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.
Και θέλω, με την ευκαιρία αυτή, να συγχαρώ και όλους τους υγειονομικούς μας υπαλλήλους και τον διοικητή του νοσοκομείου, αλλά και όλα τα στελέχη τα οποία υποστηρίζουν αυτή την εξαιρετικά σύνθετη διαδικασία των τεστ που κάνουμε στις πύλες εισόδου» υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος επικαλέστηκε στοιχεία, βάσει των οποίων έχουν γίνει σχεδόν 40.000 μοριακοί έλεγχο στο Νότιο Αιγαίο.
Επιπλέον, ο κ.Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει απροστάτευτους τους εργαζόμενους στον τουρισμό.
«Και θέλω να γνωρίζετε ότι υπάρχουν ακόμα οικονομικά πολεμοφόδια να στηρίξουμε τον κλάδο του τουρισμού και ειδικά τους εργαζόμενους - θέλω να το τονίσω αυτό - στους δύσκολους μήνες που έρχονται.
Αποτελεί προσωπική μου δέσμευση ότι δεν θα αφήσουμε τους εργαζόμενους στον τουρισμό, ειδικά τους εποχικά εργαζόμενους, απροστάτευτους στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται.
Για να μπορέσουμε, με αυτό τον τρόπο, να διαφυλάξουμε όσες περισσότερες θέσεις εργασίας γίνεται, να προστατεύσουμε το εισόδημα και να πάρουμε μια βαθιά ανάσα μέχρι την επόμενη τουριστική περίοδο, η οποία -θέλω να πιστεύω, είμαι σχεδόν σίγουρος- θα είναι μια πολύ διαφορετική περίοδος από την σημερινή» είπε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης.
«Θα ξαναπώ ότι τα χρήματα τα οποία έχουμε εξασφαλίσει από την Ευρώπη είναι πάρα πολλά και είναι ίσως η τελευταία μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία που έχουμε να αλλάξουμε συνολικά τη χώρα, να εκσυγχρονίσουμε τις υποδομές μας, να δώσουμε ένα πράσινο και τεχνολογικό πρόσημο στην ελληνική οικονομία.
Και προφανώς αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο αφορά πρωτίστως και τον κλάδο του τουρισμού σε όλες του τις εκφάνσεις» επεσήμανε ο κ.Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης